X-tras: Μπούρδες να Κουβεντιάσετε Πριν και Μετά το Χ3

Η Halle Berry, οσκαρούχος ηθοποιός που κρατά το ρόλο της Storm, γκρίνιαζε στις προηγούμενες δύο ταινίες για το πώς θέλει ο χαρακτήρας της να παίζει σημαντικότερο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας και να δείχνει περισσότερο τις δυνάμεις της απ' το απλώς να ασπρίζει τα μάτια της και να προκαλεί ανεμοθύελλες. H ηθοποιός που φόρεσε τη μάσκα και μερικά κομμάτια απ' τη στολή της Catwoman πριν απο μερικά χρόνια, απείλησε το studio με παραίτηση αν δεν της μεγάλωναν τον ρόλο, και παρ' ότι η παρουσία της στο franchise ήταν πάντα η λιγότερο δημοφιλής, η Fox υποχώρησε. Την έβαλε στις αφίσες, της έδωσε ηγετικές πρωτοβουλίες, κι έχωσε κι ένα κομμάτι απ' το backstory της, για το πώς ιθαγενείς Αφρικανοί την λάτρευαν ως θεότητα.

Το φετίχ της γυναίκας του Jackman με τη στολή του Wolverine ενθουσίασε τους φίλους μας στο Shitsite101, τα πράγματα όμως γίνονται λίγο πιο περίεργα, αν σκεφτεί κανείς ότι την ίδια στολή έχει κι ο κουνιάδος του Jackman, που κάνει τα stunts του μεταλλαγμένου με τα μακριά νύχια.

Η εναρκτήρια σκηνή του Χ3, μας μεταφέρει 20 χρόνια πίσω, με τον Magneto και τον καθηγητή Xavier να πρωτογνωρίζουν την Jean Grey. Οι δυο ηθοποιοί, μοιάζουν 20 χρόνια νεότεροι όχι χάρη στο μακιγιάζ, αλλά σε ένα ψηφιακό lifting που δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε ταινία, και αφήνει τον McKellen να ονειρεύεται ότι θα'χει εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, όταν έρθει η ώρα για το spin-off του Magneto, που θα ασχολείται με τον ήρωα στα νεαρά του χρόνια.

Γνωστός χαβαλές --ιδιότητα που του έχει ανοίξει και πολλές πόρτες στο Hollywood-- ο Ratner φημίζεται για τις φάρσες που στήνει στους ηθοποιούς του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Μπορεί να μην εμφάνισε ξαφνικά τον Spider Man να βοηθήσει τους X-Men, αλλά όταν ντύθηκε Wolverine για να ξεκουράσει τον Jackman σε ένα από τα γυρίσματα, πριν βγάλει τη στολή φρόντισε να τραβήξει φωτογραφίες για να ετοιμάσει τη χριστουγεννιάτικη κάρτα του.

Νομίζω ξέρουμε όλοι πια, πως δεν πρέπει να φύγει κανείς πρωτού πέσουν όοοολοι οι τίτλοι τέλους της ταινίας, γιατί αλλιώς θα χάσει την τελευταία τελευταία σκηνή της. Η οποία ανοίγει νέες κατευθύνσεις για το franchise, αν η Fox αποφασίσει να το συνεχίσει. Το clip των 20 δευτερολέπτων περίπου, που εισάγει έναν ακόμη νέο χαρακτήρα, έκανε μια δειλή εμφάνιση χτες, αλλά η Fox το εντόπισε και το κατέβασε. Αν το βρείτε πουθενά αλλού, σφυρίχτε.

3 Responses so far.

  1. triantara said

    να πω ότι μεγάλωσα με τους Χ-Men και έχω ακόμα τα παλιά-καλά κόμικς τους, και ότι ακόμα στην ηλικία μου κοντζάμ γαϊδάρα τα γουστάρω.
    να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με την κριτική σου για την ταινία, την οποία είδα χτες και με απογοήτευσε παντελώς...

    να πω επίσης ότι τρελλαίνομαι για outtakes, bloopers και εκπλήξεις σαν αυτή που έγραψες για το τέλος της ταινίας.

    και ενώ κορόιδευα χτες το βράδυ τους "βλάκες" που σηκωνόντουσαν να φύγουν πριν τελειώσουν τα credits, τελικά ο προβολατζής μας πρόδωσε μόλις 3 δευτερόλεπτα αφού ξεκίνησε το τελευταίο βιντεάκι. ένα νοσοκομείο πρόλαβα να δω, την νοσοκόμα που είχε εμφανιστεί 2 φορές στην ταινία και αυτό ήταν.
    Τα πήρα πολύ άγρια, κοινώς, αν ήμουν το Beast θα είχα κάνει ανάποδο σάλτο, θα έμπαινα από το παραθυράκι και θα του ξερίζωνα το κεφάλι.

    Και μετά να προσπαθεί η ταμίας να πει ότι έτρεξε ο κακομοίρης επάνω να ξανανοίξει τον προβολέα αλλά δεν μπόρεσε.
    Που να ήξερε ότι μίλαγε σε μία βετεράνο προβολατζού (εμ, με τι λεφτά με σπούδασα εγώ;;) και πολύ κρατήθηκα να μην της φέρω το ταμείο στο κεφάλι...
    ναι κυρά μου, αλλά ακόμα και με μάτριξ να δουλεύατε (που σε αυτό το κωλοσινεμά μάλλον με κάποιον προπολεμικό προβολέα δουλεύετε, αλλά έχετε τις ταινίες στα αγγλικά, γιαυτό ερχόμαστε...), αν ο κύριος ήξερε τι έκανε, μπορεί βέβαια να μην μπορούσε πλέον να γυρίσει την ταινία πίσω (αλλά ακόμα και αυτό γίνεται αν είσαι μάγκας) αλλά να τον έβαζε πάλι μπρος γινόταν! κρατήθηκα όμως και δεν μίλησα...

    Συγχίστηκα λοιπόν και αποφάσισα ότι το να διαβάζω το μπλογκ σου κάνει κακό στην υγεία...
    αλλά όπως κάθε εθισμένος που σέβεται τον εαυτό του, πάντα θα ξαναγυρνάω εδώ...

    το βίντεο το έχουμε πουθενά ρε παιδιά;;; (μην πει όμως κανένας τι δείχνει, γιατί κάτι άλλο που μισώ είναι τα spoilers... :)

  2. cheaptalk said

    η ταινία είναι από αυτές που είναι εξαιρετικά.. συζητήσιμες στο δίκτυο, στο στιλ v for vendetta x 3 (επί τρία), ας πούμε. και στα μεγάλα φόρα, όπως για παράδειγμα του imdb, σκάνε μύτη 100 καινούρια σχετικά θέματα την ώρα, τις τελευταίες μέρες.

    οπότε από τη μια είναι.. παραπάνω από αδύνατο να τα ψάξεις. και από την άλλη παραπάνω από σίγουρο ότι αν υπήρχε κάπου, θα το είχαμε πάρει χαμπάρι. και θα το είχε πάρει χαμπάρι και η fox και θα είχε ξανακατέβει :p

  3. verbal said

    Σχετικά με το ψηφιακό lifting που λέγαμε, μπορείτε να δείτε τα εκπληκτικα αποτελέσματα σ' αυτές τις before&after shots.

    Έλλη Στάη, magine the possibilities...

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.