The Departed (2006): Trailer for Oscar wars



Με την Μόστρα 63 και τις αρκετές αξιόλογες αμερικάνικες συμμετοχές της (σε ένα φεστιβάλ που έδωσε και τη πιο βραβευμένη και συζητημένη ταινία του 2005, έτσι?) να ετοιμάζεται, και το Miami Vice (2006) να βγαίνει σήμερα στις αίθουσες της αντίπερα όχθης του Αντλατικού, φαίνεται να ξεκινάει και επίσημα η προ-οσκαρική περίοδος. Και σκάνε τα πρώτα μεγάλα, βαριά ονόματα.

Ακριβώς στη περίπτωση, έχουμε το remake του Internal Affairs (όχι του Figgis του '90 αλλά αυτού) που γυρίστηκε στο Χονγκ Κονγκ το 2002 με ένα στυλ που θυμίζει πολύ Michael Mann. Με ένα τίτλο (The Departed) που παραπέμπει σε remake μεταφυσικού ρομάντζου, από αυτά που βλέπουμε τελευταία.

Το trailer δε γέρνει προς κανένα απ' τα δυο άκρα. Αλλά και ο DiCaprio δε φαίνεται να είναι στα νερά του και ο Nicholson δε φαίνεται να βοηθάει (επαναλαμβάνοντας τους ατελείωτους ρόλους του πυροβολημένου του παρελθόντος του). Έτσι αυτό που φαίνεται.. βεβαιότητα πια είναι ότι ο Martin Scorsese, σκηνοθέτης και αυτής της "μεγάλης" ταινίας, δε θα πάρει ποτέ Όσκαρ. Αλλά επειδή έχει, όπως είναι πασίγνωστο, άκρες και συμπάθειες, κάτι θα τσιμπήσει ίσως και αυτό το πόνημά του. Ειδικά αν το πρωτότυπο στόρι, αντιπαλότητας ενός μυστικού.. μαφιόζου στο αστυνομικό τμήμα της Βοστόνης και ενός μυστικού αστυνομικού στην ιρλανδική μαφία, αποδειχτεί ικανό να κουβαλήσει και αυτή τη ταινία.

Από την άλλη, περισσότερες οσκαρικές πιθανότητες, ακόμα και για τον Brad Pitt, έχει η νέα συνεργασία του σκηνοθέτη Alejandro González Iñárritu και του σεναριογράφου Guillermo Arriaga, δημιουργών των 21 Grams (2003) και Amores perros (2000). Που στο τσακ χάσαν και το μεγάλο βραβείο στις Κάνες, όπως έχουμε πει ήδη.

Δες/Κρύψε το trailer του Babel (2006)


Previously on Movies for the Masses: A Good Year (2006): Ασυνήθιστο trailer

4 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Βγήκε και το πρώτο πόστερ της ταινίας, που προωθείται όλο και περισσότερο σα φιλμ δράσης πρώτιστα (βλ. προτιμάει το χρήμα απ' τα βραβεία) και το πέρασα στο θέμα, for your viewing pleasure.

  2. verbal said

    Πριν απο μερικές μέρες άνοιξε και το site της ταινίας που έχει ήδη αρχίσει να τσαντίζει τους Αμερικάνους κριτικούς επειδή δεν φρόντισε να παιχτεί στο Toronto.

  3. cheaptalk said

    Η ταινία άνοιξε το σαββατοκύριακο στις αμερικάνικες αίθουσες. Με πάρα πολύ καλές κριτικές και τη πρώτη θέση στα ταμεία. Και με περίπου $27 εκατομμύρια είναι μακράν το μεγαλύτερο opening για ταινία του Scorsese. Η τακτική να μείνει το.. προϊόν εκτός φεστιβαλικών κύκλων όχι μόνο απέδωσε στη καταμέτρηση λοιπόν, αλλά είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει το σκηνοθέτη πιο κοντά σε χρυσό αγαλματάκι απ' ότι μπορούσε να φανταστεί κανείς.

  4. cheaptalk said

    Οι Αποχωρημένοι, εκτός απ' το poll μας σκίζουν και στο IMDb. Χτες ήταν στο #54, σήμερα στο #48 και μπορεί να πάνε και στο τοπ 10 με τέτοια φόρα :o

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.