[REC] (2007): Trailer ισπανικών ζόμπι

Δες/Κρύψε τις αντιδράσεις του κοινού

El Orfanato (2007) μπορεί να μην είναι και τον προστατευτικό μανδύα κανενός del Toro μπορεί να μη φοράει, αλλά το [Rec] (2007), το άλλο θρίλερ από την Ισπανία, δεν πάει πίσω σε διεθνείς δάφνες. Έχοντας τη σφραγίδα του προγράμματος της Βενετίας στην αφίσα του, το [Rec] έχει ήδη καταφέρει να πλήξει καίρια τον συντοπίτη συναγωνιστή του στην έδρα τους, σαρώνοντας το Sitges, το καταλανικό διεθνές φεστιβάλ του φανταστικού, που του χάρισε τα δύο βραβεία των ερμηνειών, ομόφωνα το βραβείο των κριτικών, το βραβείο σκηνοθεσίας, μια εύφημο μνεία για ικανοποίηση φαντασίωσης περί live θανάτου reality παρουσιαστή και το βραβείο του κοινού, που έδωσε στην ταινία το καλύτερο διαπιστευτήριό της μέσω της καταγραφής των αντιδράσεών του κατά τη διάρκεια της προβολής.

Και έχοντας σταθεί απέναντι και στο À L'Intérieur (2007) στο ίδιο φεστιβάλ, το horror δυο Ισπανών σκηνοθετών με αδιάφορο προς βεβαρημένο pedigree, για μια καβλίτσα τηλε- παρουσιάστρια που ξεκινά να ακολουθήσει με ξανθά κοτσιδάκια και αναμμένη κάμερα μια ομάδα πυροσβεστών σε άλλο ένα καθημερινό νυχτοκάματο και βρίσκεται στη μέση της πρώτης ισπανικής εξέγερσης ζόμπι, μπορεί να ξεκίνησε με ένα όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακό teaser πριν από κάτι μήνες που το 'χαμε ξαναπετύχει, αλλά όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται ότι ίσως και να μην πρόκειται για μακρινό τριτοξάδερφο της φετινής ευρωπαϊκής τρομαχτικής παραγωγής. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται να νομίζουν και οι Εγγλέζοι της Sky Flmworks που έσπευσαν να το αγοράσουν όταν το πέτυχαν σε κάτι προβολές στο Toronto, αλλά και οι Αμερικάνοι της Screen Gems (διάβαζε Sony), που έσπευσαν να αγοράσουν τα δικαιώματα του αγγλόφωνου remake, και το έχουν ήδη σε pre-production, με τη δράση να μεταφέρεται στο Los Angeles, και την ημερομηνία εξόδου να στοχεύεται για το 2008, ρίχνοντας χωματάκι στις πέρα απ' τον Ατλαντικό ελπίδες για κανονικό release του original. Και ανεβάζοντας τις ανησυχίες για Blair Witch exploitation project, όχι μόνο γιατί είναι εγγενείς και στο αυθεντικό, αλλά και λόγω της ανάθεσης του remake στον John Eric Dowdle, που το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, The Poughkeepsie Tapes (2007), είναι ακριβώς αυτό.


Previously on Movies for the Masses: Viy (2009): Witchy teaser

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Να σημειώσω επιπλέον ότι το [REC] παίζει αυτές τις μέρες στο American Film Market και τα κλιπάκια είναι από το BDTV.

  2. cheaptalk said

    Το trailer σε διάρκεια teaser, του αμερικάνικου remake του [REC] (2007) ανέβασε ξημερώματα το UGO. Το Quarantine (2008) θα βγει στις αίθουσες μια βδομάδα πριν το Saw V (2008), όμως δε βλέπω τι μεγαλύτερο μπορεί να χρησιμοποιήσει η προώθηση μέχρι τότε, αφού το βιντεάκι είναι ήδη τόσο υπεραποκαλυπτικό που αν δεν έχεις δει τη πρωτότυπη ταινία, καλύτερα δες το, σοφά ίδιας διάρκειας, trailer της. Spoiler θα 'ταν ακόμα και να σου πω γιατί να αποφύγεις τις καινούριες κινούμενες εικόνες, και έτσι κι αλλιώς η παραγωγή φαίνεται σκηνή προς σκηνή αναδημιουργία, με αδύνατες στη θέση χοντρών αλαφιασμένων θυμάτων.

    Κατά τα άλλα, η Manuela Velasco είχε τσιμπήσει Goya για τη κατατρομαγμένη ερμηνεία της και η Jennifer Carpenter φαίνεται αντίστοιχα ικανή για κανένα ακόμα MTV Award σαν αυτό για τον Εξορκισμό της Έμιλι Ρόουζ (2005), με το μειονέκτημα ότι είναι ήδη γνωστή φατσούλα. Και η βάιραλ καμπάνια έχει ήδη ξεκινήσει, όπως θα περίμενες, με σελίδες και βιντέακια στα διαδίχτυα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.