Welcome, pull out a chair, sit down, shut up, n'joy


Έχοντας περάσει ένα χρόνο στον πάτο του ιντερνετ κατά τη διάρκεια του οποίου οι συντάκτες του ψάχνουν την ταυτότητά του (και τους), την άνοιξη του 2006 το MftM αποφασίζει τι θέλει να κάνει στη ζωή του. Το Σεπτέμβριο το Movies for the Masses ήδη πρωτοπορεί αισθητικά και θεματικά τόσο ώστε να 'χει καθημερινά άπειρους επισκέπτες που δε μιλάνε ελληνικά και αν είναι τυχεροί βρίσκουν κανα κουμπάκι να περιοριστούν στην αυτόματη μετάφραση, και είναι καταξιωμένο σε όλο το δίκτυο (πλην ελληνικού φυσικά) χάρη σε κάποιες online πρωτιές. Στις 21 του μήνα, βγάζει αποκλειστικά το πρόμο του 300, της πιο ιντερνετικά (διάβαζε geeky) αναμενόμενης ταινίας του 2007. Στη στιγμή πλακώνουν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που εκσπερματώνουν στα πληκτρολόγιά τους με το θέαμα, κάποιες χιλιάδες τα σκουπίζουν μετά για να το αναφέρουν (τα backlinks στο θέμα είναι μόνο ενδεικτικά), το Ain't It Cool προσπαθεί ξεδιάντροπα επίμονα να το πασάρει για δικό του, ο πρόεδρος της Warner παθαίνει αποπληξία και η Village μας ζητάει να κατεβάσουμε το βίντεο και να της επιστρέψουμε το ντιβιντί για να του το στείλει να το κάνει προσωπικά κομματάκια, να το κάψει και να σκορπίσει τις στάχτες του στο διάστημα, ο Πρωιμάκης που στο εντωμεταξύ έχει γίνει ο πιο μεταφρασμένος έλληνας κριτικός (και όχι μόνο) κρύβει σε ελβετικές θυρίδες ότι άλλο προωθητικό υλικό έχουμε για να μη το βγάλω στον αέρα, και ο dalaiklama μου λέει μερικά εικοστετράωρα αργότερα ότι είδε σε ένα αμερικάνικο φόρουμ να μας έχουν βάλει λινκ. Οι υπόλοιποι μας λένε "Έλληνες θεούς". Στην Ελλάδα, ο μόνος που αναφέρεται το κάνει βδομάδες μετά για να μας πει μαλάκες.

Προς τον αναγνώστη: οι απόψεις όλων των ανθρώπων είναι ίσες, αλλά οι απόψεις οι δικές μας, είναι πιο ίσες απ' τις άλλες. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται αυστηρή λογοκρισία, και κάθε σχόλιο άσχετο με το θέμα, υβριστικό, ή απλά αντίθετο με την αισθητική του διαχειριστή του χώρου, διαγράφεται χωρίς προειδοποίηση ή αιτιολόγηση. Και κάποιες άλλες φορές, δεν διαγράφεται. Όπως και να 'χει, τα σχόλια χρησιμοποιούνται κυρίως απο τους διαχειριστές του χώρου για να ανανεώνεται το θέμα και να προστίθενται νέες πληροφορίες και σχετικές ειδήσεις, όταν προκύπτουν. Οπότε καλό είναι να τα τσεκάρετε αν θέλετε να μένετε up to speed με κάποιο θέμα που σας ενδιαφέρει. Και να μην τα γεμίζετε με άσχετα και μπερδεύετε αυτούς που όντως τα τσεκάρουν.

Αν σας αρέσουν τα γραφτά, drop us a line. Αν δεν σας αρέσουν, κάντε πάλι το ίδιο, γιατί μερικές φορές μας πιάνουν μοναξιές.

Have fun, enjoy, come back often.


Το φτερό και το μαστίγιο:
MftM @ Μοτέρ (σελίς 63)
Recomandare
ΣΙΝΕΜΑ likes MftM (τ. 189)
Έθνος - Στα άδυτα των bloggers [list]
MftM does LiFO - interview [page one, page two]
NetSphere - "ό,τι πιο ζωντανό για το χώρο την τελευταία δεκαετία"
LifO - The Influentials
Brocolli Garden - look who's blogging [list]
JoBlo.com - Greek gods of MftM
στο μυαλό του μούχλα - Γιατί;;; Γιατί να είναι κανείς τόσο μαλάκας;
Ain't it Cool News
NYLON >> Archives >> Movies for the Masses


*subtitle and common sense provided by dalaiklama
**layout and techie stuff executed by cheaplog

33 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    ante kalh arxh :D

  2. ShoppingTherapy said

    μπράβο verbal! όλα περιποιημένα, σε τάξη, και όμορφα. αν πουλούσες και σοκολάτες με γέμιση λικέρ, θα ήταν το απόλυτο φουαγιέ! καλή συνέχεια

  3. dalaiklama said

    Το μονο σάιτ που αξιζει να επισκέπτεστε είναι το shitsite101. Μην ξαναμπείτε εδώ μέσα-κάτι μυρίζει κιόλας,δεν ξερω τι είναι.Σαν κάτι να εχει ψοφήσει.

  4. dalaiklama said

    Ο Προ κλεβει τα λογια μου. Να,στην κριτικη του The Grudge poυ θα γραψει θα αναφερεται στο οτι τα Γιαπωνεζινα θριλερ ειναι επιτυχημενα λογω της χαλαρης δομης του και των αποτελεσματικων "μπου". Ειναι προφανες οτι δεν μπορει να ειναι λογια του Προ γιατι οταν του το εξηγουσα με ρωτησε τι σημαινει "χαλαρη", "δομη" και "μπου".

  5. verbal said

    Μη με ξεμπροστιάζεις έτσι ρε Δαλάη... Και βάλε και το λινκ της γκαλερύς σας, να δει ο κόσμος να διαλέξει!

  6. mans said

    καλά το βάζω εγώ.
    και περιμένω την κρίση της aggela - η οποία, απότι κατάλαβα, αποτελεί τη νέα συμπάθεια του δαλάι, και τούμπαλιν.

    λοιπόν,
    shitsite

  7. dalaiklama said

    Η στιγμη που θα παθεις κριση θα ηταν η τελεια για να ανοιξει ο Miles το κρασι του '61.

  8. verbal said

    Μάλλον θα'χει σκοπό να τα σβήσει όλα μαζί όταν ηρεμήσεις...

  9. dalaiklama said

    Αγγέλα, εισαι σπατάλη ζωτικών οργάνων.

  10. dalaiklama said

    Δε λείπουν.Απλά έχεις πάρει ισόποση μάζα στην περιφέρεια.

  11. Anonymous said

    Ωραίο μικρούλι, μπράβο σου ! Το "Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2006" είναι κάτι που μπήκε κατά λάθος ή μια χαριτωμενιά που δεν καταλαβαίνουν οι μεγαλύτερες ηλικίες ?

  12. verbal said

    Είναι για να δείξει πόσο μπροστά είμαστε

  13. Anonymous said

    Άντε και στο 2046 σου εύχομαι ! :)
    Πάντως και το shitsite μου άρεσε, πειράζει ?

  14. Παναγιώτης Βρυώνης said

    Όμως, το 2006 δημουργεί προβλήματα. Πχ. στον news aggregator που χρησιμοποιώ. Γίνεται να το επιστρέψεις πίσω στο παρόν; :-)

  15. Anonymous said

    Γιατι δεν κανεις και ενα αφιέρωμα στις τσόντες?

  16. Anonymous said

    Όλα τα καλά (τα blogs) τα ανακαλύπτω καθυστερημένα. Μου αρέσει πολύ η δουλειά που έχεις κάνει.

    Θα γράψω και κάτι σχετικά κάποια στιγμή.

    Νάσαι καλά...

  17. triantara said

    Σε ανακάλυψα σήμερα χάρη στο NYLON και χαίρομαι γι'αυτό. Επιτέλους μια αξιόλογη σελίδα για τους πορωμένους του σινεμά. Ξεκινάω να διαβάσω τα πρώτα σου ποστς. Τα λέμε :)

  18. cheaptalk said

    Η "αρχική σελίδα" σήμερα ήταν οι Βυζαρούδες στη παραλία. Και παρόλο που ήταν πρωτιά για μας, από την άποψη ότι οι.. πρωταγωνίστριες δεν έχουν (ακόμα) καμιά σχέση με την υποκριτική, δεν είναι και τίποτα που δεν έχουμε ξαναβγάλει γενικά. Και βγάζουν χρόνια και χρόνια οι "λαϊκές" βρετανικές εφημερίδες καθημερινά. Και οι δικές μας από κάποιο σημείο και έπειτα.

    Άμα θες περισσότερες πληροφορίες ευχαρίστως να τις μοιραστούμε :D

  19. axilleask said

    If 6 was 9 I don't mind !

  20. cheaptalk said

    yet another test

    mpla mpla

  21. cheaptalk said

    don't mind me, just testing

  22. cheaptalk said

    testing the day awayyyyyy

  23. cheaptalk said

    Μια από τις συγκλονιστικότερες ιστορίες των ελληνικών τεχνών και του πολιτισμού μετά τη μεταπολίτευση, παρουσιάζεται μεταμοντέρνα ζωντανά για λίγες μέρες ακόμα στο Μεταξουργείο. Σε εποχές τελειωμένου βολέματος, επίθετα που χρησιμοποιούνται για τη κάθε πορδή δεν αρκούν. Και άλλωστε όσοι τα ξεστομίζουν σα να χαιρετάνε στα πάρτι κάθε πρεμιέρας, την ιστορία του ξεκινήματος του Θεσσαλικού Θεάτρου, δε θα τη λέγαν πια ούτε μεγαλειώδη, ούτε τρέλα, αλλά μαλακία.

    Εγώ πάλι όντας Θεσσαλός, αριστερός, αρκετά μεγάλος για να έχω ζήσει την εποχή και εντελώς απροετοίμαστος για το τι πήγαινα να δω, όταν άκουσα την Άννα Βαγενά να διηγείται πως ξεκίνησε, πριν 31 χρόνια, να περπατάει το λασπόδρομο από την εθνική μέχρι τη Φαρκαδόνα για να αναγγείλει ότι ήθελε να ανεβάσει στο χωριό την Αυλή των Θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλλη, έπαθα από τα μεγαλύτερα σοκ της ζωής μου. Με δέος και βουρκώνοντας συχνά πυκνά, όπως κι αυτή, άκουσα την Κυρία Βαγενά να μου λέει με λόγια απλά και μετρημένα και την υπόλοιπη ιστορία, σταματώντας να με ρωτήσει αν κρυώνω να κλείσει το ερκοντίσιον.

    Μακράν πιο εμπεριστατωμένη άποψη στο υπέροχο Θέατρο για Όλους. Το Θεσσαλικό μου Θέατρο, μέχρι τις 27 του Μάη στο Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο, 210 5234382, 210 5238475

  24. cheaptalk said

    Το θέμα με τις προσκλήσεις για το Hostel: Η Αρχή της Παράνοιας κατέβηκε, επειδή η ταινία είναι της Sony και αυτά δεν επιτρέπονται. Όσες προσκλήσεις μοιράστηκαν ισχύουν κανονικά.

  25. Nemecis said

    MftM sygxarhthria !!! :-D

  26. cheaptalk said

    Ευχαριστούμε και γενικά και ειδικά γιατί τώρα είδα ότι γράφω η Αρχή της Παράνοιας στην εξυπνάδα μου πιο πάνω, ενώ.. συνεχίζεται φυσικά ;)

  27. Sakiss said

    Συγχαρητήρια!
    Είστε και δικοί μου φίλοι απο εδώ και πέρα...

  28. sangreaL said

    congrats paidia. eisye korifh. poly xairomai pou yparxete kai moirazete empeiria. :)

  29. Anonymous said

    huh, guys you rock, so many trailers and some real jewels!!!!!!
    and i speak greek too - kalispera, kalimera, yamas!!! :D

  30. Anonymous said

    o_O
    Όλο το cine.gr μαζεμένο εδώ!
    Μα που τα ανακαλύπτω ο άτιμος...

  31. Anonymous said

    έχω πάθει την πλάκα μου μαζί σας!... κοντεύω και την τερηδόνα μου! :-) εντελώς τυχαία έπεσα πάνω σας και πραγματικά βρίσκω φοβερό αυτόν/ούς που κρίνει/ουν τις ταινίες. Έλα να πάμε σινεμά...

  32. cheaptalk said

    (Μιας και οι Μάζες γιόρταζαν τα γενέθλια του σημαντικότερου κομματιού τους, οι ταινίες της εβδομάδας θα βγουν ακόμα πιο αργότερα απ' ότι συνήθως. Μέχρι τότε, μπορείς ακόμα να ευχηθείς στον Mr. CINEMaD ;-)

  33. cheaptalk said

    test 2

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.