Fast Food Nation (2006): Teaser από τις Κάνες



Debut είχαμε τις τελευταίες μέρες, για το Fast Food Nation του Richard Linklater στις Κάνες (χτες), το teaser της ταινίας στο YouTube και το blog στο επίσημο site (προχτές).

Βασισμένος στο ομώνυμο (δημοσιογραφικό) μπεστ-σέλερ του Eric Schlosser από το 2001, ο Linklater προτίμησε τη μυθιστορηματική αφήγηση και το μεγάλο καστ, με guests τύπου Avril Lavigne και πρωταγωνιστές τύπου Catalina "Κεχαριτωμένη Μαρία" Sandino Moreno. Και γυρίσματα σε μεξικάνικα σφαγεία. Για να δώσει στην Αμερική μια ματιά στο πως φτιάχνεται το φαγητό της, σύμφωνα με τα προωθητικά στιχάκια.

Και όχι, αφού ρωτάς, δεν έχει ξαναθιχτεί το ίδιο θέμα και πέρσι στο Μπούκωσέ Με (Εαυτέ Μου) Μέχρι να Ξεράσω Μπας και Σοκάρω Κανέναν και Βγάλω Κάνα Φράγκο (Super Size Me (2004)). Εκεί είχαμε μια αρπαχτή που, προσπάθησε να αποκτήσει κύρος και λάμψη φιλοξενώντας και τον Schlosser αλλά, αναφέρονταν στα αποτελέσματα της.. χρήσης. Ενώ ο Linklater φιλοδοξεί να αποκαλύψει όλο το κύκλωμα των υψηλά ιστάμενων και τη βουλιμία που καθορίζει τις επιλογές τους.

Και δεν υπάρχει αμφιβολία για το πρόσωπο και τη κοιλιά των μεγαλο-επιχειρηματιών και μακάρι το τελικό αποτέλεσμα να 'ναι στίγμα και στα δυο τους. Αλλά ντοκιμαντέρ δεν είναι (και με τις ενδείξεις ούτε καν πλησιάζει) και βαρετό μοιάζει στις πρώτες εικόνες. Και στην Ελλάδα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ακόμα και τα παπούδια δείχουν πλέον μεγαλύτερη εμπιστοσύνη (για τη προστασία της υγείας τους) στην αδηφαγία του καπιταλισμού απ' ότι στο.. δαιμόνιο της φυλής και του γείτονα. Και στη τελική, κανένας δε σε αναγκάζει να τρως σε φαστφουντερίες.

Θυμίζω ότι ο Linklater είναι από τους πιο σημαντικούς ανεξάρτητους δημιουργούς των τελευταίων χρόνων, έβαλε στο λεξιλόγιο τους Slackers (1991), έκανε το εξαιρετικό.. εξαρτημένο School of Rock (2003) ενώ κι εδώ πασίγνωστα είναι τα Before Sunrise (1995) / Before Sunset (2004) του. Παραγωγοί του είναι ο Malcom McLaren (ναι αυτός των Sex Pistols) και ο Jeff Skoll (ναι αυτός του eBay) που έχει εμπλακεί σε ένα σωρό "επαναστατικά" project τελευταία (Good Night, and Good Luck (2005), North Country (2005), Syriana (2005), An Inconvenient Truth (2006)).

Σε άλλα νέα από τις Κάνες, ο Κώδικας Ντα Βίντσι φαίνεται να απογοήτευσε και το κοινό (μετά τους κριτικούς ως γνωστό). Ενώ θριαμβευτική ήταν η υποδογή, στο διαγωνιστικό τμήμα, για το Volver. Τόσο που ίσως ήδη να παίζει χωρίς αντίπαλο.


No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.