25 Ταινίες που Σόκαραν τον Κόσμο

Η πιο εμπρηστική ταινία στα χρονικά του κινηματογράφου είναι Τα Πάθη του Χριστού, σύμφωνα με τη λίστα των 25 Most Controversial Films, που συνέταξε το περιοδικό Entertainment Weekly για το τεύχος που θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου.


Στη λίστα των 25 ταινιών που προκάλεσαν την οργή του πλήθους με τις εικόνες ή τα θέματά τους, ο τίτλος που το παγκόσμιο υποσυνείδητο έχει ταυτοποιήσει με τον όρο «ταινία-σάλος», το The Last Temptation of Christ (1988) του Martin Scorsese, δεν κατάφερε ούτε καν να πλησιάσει την παντοκυριαρχία του ματοβαμμένου έπους του Gibson για τα βασανιστήρια του Χριστού, και περιορίστηκε στην 6η θέση. Ο Oliver Stone παραδόξως κρατά μόνο δύο θέσεις, για τα JFK (1991/#5 στη λίστα) και Natural Born Killers (1994/#8), ενώ τα Alexander (2004) και Nixon (1995) δεν κατάφεραν να χωρέσουν.

Ωστόσο, η μεγάλη φούσκα του The Da Vinci Code (2006), που έσκασε μόλις οι διαμαρτυρόμενοι είδαν την ταινία, κρατά τη θέση #13, ενώ το United 93 (2006) --το δράμα του Paul Greengrass για ένα από τα αεροπλάνα του 9/11 που μετά βίας βρήκε αίθουσες προβολής-- δε κατάφερε να ανέβει πιο πάνω απ’ τη θέση #16, και το Brokeback Mountain (2005), που συνάντησε βέτο από κινηματογράφους ανά την επικράτεια των ΗΠΑ, εξοστρακίστηκε και από τη λίστα του EW.

Η Nikki Finke του deadlinehollywooddaily.com, έχει μεγάλα προβλήματα με τη λίστα του EW, που «είναι σαν να τη σκέφτηκε η γενιά μετά τα prequel του Star Wars,» και απαιτεί να μάθει που είναι το Easy Rider, το Texas Chainsaw Massacre, το The Manchurian Candidate, και ένα σωρό άλλα. Εμείς απ' την άλλη, που ανήκουμε στη γενιά μετά το δεύτερο sequel του Jaws, απαιτούμε να μάθουμε: Που είναι η Μεγάλη Απόφραξη; Ε;


2 Responses so far.

  1. NetKerveros said

    Μα το θεό ... δεν έχω δει ούτε μία ταινία από αυτή τη λίστα!

  2. ShoppingTherapy said

    τελικά είναι "Μα το θεό" ή "μα τΩ" ? έχει ξεσπάσει ολόκληρη διαμάχη. παρακαλώ μη το γράφετε αψήφιστα

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.