Charlotte's Web (2006): Χριστουγεννιάτικο trailer



Μέσα στα καλοκαιρινά blockbuster, έσκασε μύτη και ο προπομπός της μεγαλύτερης ταινίας των Χριστουγέννων (τουλάχιστο για Αμερικάνικες Πολιτείες, Αυστραλία και Γερμανία, αφού είναι προς το παρόν άγνωστο πότε θα τη δούμε εδώ). Μια ακόμα ευκαιρία να "γελάσετε και να τραγουδήσετε καθώς η Σαρλότ η Αραχνούλα, διδάσκει στον Γουίλμπουρ το Γουρουνάκι, τον Τέμπλεντον το Ποντικάκι και στα υπόλοιπα ζωάκια της φάρμας σημαντικά μαθήματα για τη φιλία, την εμπιστοσύνη και την αγάπη".

Μετά τα κινούμενα σχέδια του 1972 των Hanna & Barbera δηλαδή. Που έβγαλαν για πρώτη φορά στο πανί τα ζωάκια της φάρμας που πιάστηκαν στο Δίχτυ της Καρλότας (όπως είναι ο ελληνικός τίτλος του βιβλίου), του E.B. White. Που είναι ήδη αποδεδειγμένα συνταγός επιτυχίας, ως συγγραφέας και του Ποντικομικρούλη. Και για να καρα-δέσει το γλυκό - υπερπαραγωγή καρα-πετυχημένου παιδικού βιβλίου με πασπάλισμα χιονιού, προσθέτεις μια ανεπαίσθητα ελαφριά δόση αστρολάμψης από Julia Roberts, Oprah Winfrey, Steve Buscemi, Kathy Bates, John Cleese, Thomas Haden Church, Robert Redford, Cedric the Entertainer, Jane Sibbett, Jennifer Garner, Reba McEntire και André Benjamin. Και το μυστικό υλικό έκπληξη που λέγεται Μικρή Ντακότα!

Ας δούμε όμως πως κατορθώνει να κρατήσει τον ενθουσιασμό της μέχρι το χειμώνα, η (κάποτε) μπέμπα (και νυν σκηνοθέτρια) estelle του Scarlet Carpet..

Το Δίχτυ της Καρλότας είναι από τα must της παιδικής λογοτεχνίας. Ευτυχώς πρόλαβα να το διαβάσω και να συγκινηθώ σε μια τρυφερή και ξένοιαστη ηλικία. Δε θεωρούσα ότι η κινηματογραφική μεταφορά του είναι απαραίτητη, ειδικά έτσι, ασφυκτικά γεμάτη με συνειρμούς σχετικούς με το σταρ-σύστεμ και τα χολυγουντιανά στούντιο. Η αράχνη Καρλότα είχε μεγάλη καρδιά και ίσως να έκανε αρκετά παιδάκια να ξεπεράσοουν την αραχνοφοβία. Πως θα σας φαινόταν όμως μια αράχνη με τη φωνή της Julia Roberts;(ας γελάσω). Με ακόμη πιο τρανταχτά λανθασμένη την επιλογή της πρωταγωνίστριας. Η Dakota των ουρλιαχτών από τον Πόλεμο των Κόσμων λίγο δύσκολα θα με πείσει ως μικρό-καλό-κοριτσάκι-Fern. Δεν έχει καν κόκκινα μαγουλάκια και δεν είναι παρά ένα κακομαθημένο με στραβά δόντια.

Οι εικόνες παστέλ που συνόδευαν το βιβλίο έχουν κάτι παραμυθένιο που ο σκληρός φωτισμός που είδα στο τρέιλερ δε μπορεί να αποδόσει. Ένα φίλτρο θα κανε κάτι καλύτερο ή έστω διαφορετική επεξεργασία του φιλμ—όπως στη σκηνή μητέρας-κόρης στο Bonnie and Clyde ιδανικά. Και τέλος πάντων, πως είναι δυνατόν τώρα να ευχαριστηθώ όταν κάποιος παίζει με τις αθώες αναμνήσεις τις παιδικής μου ηλικίας! Η εκδοχή κινούμενων σχεδίων ήταν αρκετή, κρίμα που με αναγκάζουν να χάσω μια ακόμη ωραία ανάμνηση. Τώρα πια όταν θα βλέπω αράχνη, αντί να θυμάμαι την καλή αραχνούλα που έσωσε το μικρό γουρουνάκι από την κατσαρόλα, θα μου ρχεται ξαφνικά η φάτσα της Roberts και θα τη λιώνω με μανία!


One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Παρόλο που απλώθηκε σε άπειρες αίθουσες ο Ιστός δεν κατάφερε να πιάσει και πολλά δολλάρια το πρώτο του σαββατοκύριακο στο μποξόφις. Με $12 μύρια μπορεί να ανέβει λίγο στη συνέχεια αλλά μάλλον θα ξεσκονιστεί αμέσως μετά τις γιορτές.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.