The Omen (2006): Το Καταραμένο Trailer



Σατανικές συμπτώσεις και μυστηριώδη περιστατικά στοίχειωσαν το set της καινούριας Προφητείας (2006), σύμφωνα με τον John Moore, ο οποίος μίλησε για ανεξήγητα προβλήματα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Πράγμα που δείχνει πως, 30 χρόνια μετά την πρώτη Προφητεία, το Hollywood δεν έχει μείνει μόνο κολλημένο στο τι παράγει, αλλά και στα πως το προωθεί.

Ο Moore, που σκηνοθέτησε --σχεδόν shot-by-shot για το μεγαλύτερο μέρος του-- το remake του θρυλικού μεταφυσικού θρίλερ, μιλά στο Sci-Fi Wire για προβλήματα στις κάμερες, υπολογιστές που έβγαζαν ‘system error 666’ (το οποίο, όπως ο 13ος όροφος σε πολλά πολυόροφα, απλά δεν υπάρχει), και footage που απλά... αυτοκαταστρεφόταν.
Κάναμε ένα teaser για να βγει online, και όταν το γυρίσαμε ήταν όλα εντάξει,» θυμάται ο Moore. «Την άλλη μέρα που είδαμε τα dailies, ήταν όλα βουβά. Δεν είχε καταγραφεί καθόλου ήχος, παρ’ ότι οι μετρητές έδειχναν να δουλεύουν. Αλλά όταν το παίξαμε, ήταν όλα βουβά.
Προφανώς ο Moore δεν σκέφτηκε να παίξει τον ήχο ανάποδα, γιατί τότε πιθανώς να άκουγε το κρυφό μήνυμα που θα τον καταδίκαζε αιώνια στην κόλαση, για λογοκλοπή του Richard Donner, σκηνοθέτη του πρωτότυπου The Omen (1976). Ο οποίος, τότε, ισχυριζόταν ότι η Προφητεία ήταν μια ταινία καταραμένη, που επλήγη από κεραυνούς, λυσσασμένα σκυλιά, αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, και έναν αποκεφαλισμό. Περιστατικά τα οποία, κατά κάποιον παράδοξο --και σίγουρα, απόλυτα μεταφυσικό-- τρόπο, κατάφεραν να μπουν και στο σενάριο. Ανατριχιαστικό δεν είναι;


2 Responses so far.

  1. verbal said

    ...και για όποιον άπιστο, η κατάρα ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά στον τίτλο. Όπου Trailer, διάβαζε Teaser.

  2. verbal said

    Αυτό που βλέπω εγώ πάντως, είναι το teaser. Φαίνεται η κατάρα χτυπά και κάθε υπολογιστή ξεχωριστά...

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.