A Prairie Home Companion (2006)

Η Καλύτερη Παρέα
(3/5)

Σκηνοθεσία: Robert Altman
Σενάριο: Garrison Keillor
Παίζουν: Garrison Keillor, Kevin Kline, Meryl Streep, Lindsay Lohan, κ.α.

Δες/Κρύψε το trailer


A Prairie Home Companion είναι ο τίτλος ενός ραδιοφωνικού σόου που το 1974 που ξεκίνησε ήταν ήδη oldskool. Και αναβίωνε (και αναβιώνει) μέσω ζωντανής μουσικής και ψεύτικων ειδήσεων και διαφημίσεων μια χρυσή, προ-τηλεοπτική, εποχή για τα αμερικάνικα ραδιοκύματα.

Και στη ταινία, το σόου κλείνει λόγω παρακμής. Σε ένα αναχρονισμό του αναχρονισμού (βλ. μια "πραγματική" τέτοια εκπομπή θα έκλεινε για "πραγματικό" τέτοιο λόγο πολλά χρόνια νωρίτερα) που παρατήρησε απολύτως κανένας. Αφού οι πιο δαιμόνιοι το πολύ να ανακάλυψαν ότι.. παίζει ακόμα.


Είναι κοινό μυστικό ότι ο Altman κάνει πια ταινίες για να χουφτώνει τον κώλο της Lindsay Lohan, όπως ο Woody Allen για να τη πέφτει στη παιχνιδιάρα Scarlett Johansson. Αλλά στη συγκεκριμένη είναι φανερή και η αγωνία του ηλικιωμένου πριν από το πέναλτι (που βαράει κάθε πρωί η σκελετωμένη μαυροφορεμένη φιγούρα με τη δρεπάνα). Που ίσως να κατατρώει τον "σεναριογράφο" και πρωταγωνιστή της ταινίας (και παρουσιαστή της εκπομπής), Garrison Keillor. Αλλά μάλλον κατατρώει και τον σκηνοθέτη, αφού ακόμα ένα κοινό μυστικό αποτελεί ότι οι ταινίες του γράφονται στο ποδάρι (εκτός απ' τον κώλο που προανέφερα).

Και δυστυχώς αυτό το ποδάρι βγάζει μάτι αυτή τη φορά, με σκηνές που παρατραβάνε και ιστορίες αδιάφορες. Αλλά απ' την άλλη βγάζει μάτι και το ντεκολτέ της Meryl Streep το μεράκι και το περίσσιο ταλέντο των πρωταγωνιστών, τις στιγμές που η κάμερα του αξιοσέβαστου δημιουργού τους συλλαμβάνει να ξεχνάνε την επιδειξιομανία τους.

Και μετά ο δημιουργός κοιμάται και οι πρωταγωνιστές συνεχίζουν, και γυρνάμε στην αρχή.


Το πόνημα πήγε άπατο στις αμερικάνικες πολιτείες, παρά τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού με τον οποίο το προώθησε ο σκηνοθέτης και η κλίκα του. Λόγω των εξαιρετικών κριτικών που πήρε. Που το σύστηναν ανεπιφύλακτα, με πέντε αστεράκια, στους.. φαν του σόου.

Εγώ δε θα το συστήσω μόνο στους φαν του Γκαραβέλα. Γιατί, παρόλο που όλες τις πρόσφατες, ίδιας προέλευσης, ταινίες τις έβγαλα καλές για να τις δεις στη τηλεόραση άμα τις πετύχεις, αυτή μου δημιούργησε μια απορία πως θα μπορούσε να έχει βγει αν ο Altman δεν είχε ξεκουτιάσει. Η αλήθεια είναι.


Δες/Κρύψε τις αίθουσες που ανοίγει

*Το πρόγραμμα αναδημοσιεύεται από το Αθηνόραμα και ισχύει για τη πρώτη βδομάδα προβολής

ΚΕΝΤΡΟ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΕΞΑΡΧΕΙΑ
ΔΕΞΑΜΕΝΗ FRAME
Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι, 2103623942, 2103602363.
Πεμ. - Τετ.: 20.50/ 23.00

ΓΚΑΖΙ - ΨΥΡΡΗ
ΣΙΝΕ ΨΥΡΡΗ FAMOUS GROUSE
Σαρρή 40-44, (πίσω από το θέατρο Αποθήκη), 2103247234.
Πεμ. - Τετ.: 20.50/ 23.00

ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ODEON ΑΒΑΝΑ (Θερινός)
Κηφισίας 234 & Λυκούργου 3, 2106715905.
Πεμ. - Τετ.: 20.50/ 23.00

ΜΑΡΟΥΣΙ - ΚHΦΙΣΙΑ
ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ REFRESH CINEMAS
Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά, 2108019687.
Πεμ. - Τετ.: 20.50/ 23.00

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.