O Ντόπιος Κινηματογράφος Μαθαίνει Blogging

Μετά την εξάπλωση του blogging στο Hollywood, με σκηνοθέτες, σεναριογράφους, ηθοποιούς και ταινίες ολόκληρες να αποκτούν δικά τους blogs, ήρθε η ώρα (με την αναπόφευκτη διαφορά της) και για τον ελληνικό κινηματογράφο να στραφεί στη μπλογκόσφαιρα.

Ο Διονύσης Χαριτόπουλος, όπως μας ενημερώνει γνωστός συγγραφέας και blogger που δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του, είναι "συγγραφέας (Άρης ο Αρχηγός των Ατάκτων, Η Νύχτα που Έφυγε ο Μπούκοβι, Ο Άνεμος Κουβάρι), μεγαλομέτοχος ΜΜΕ μέχρι το 1990, και τελευταίος σύζυγος της Μαλβίνας Κάραλη, τύπος πολύ έξυπνος και ιδιόρρυθμος," που "το παίζει πολύ μάγκας, Πειραιώτης, Μανιάτης και Ολυμπιακός" και "στο τελευταίο του βιβλίο Ο Άνεμος Κουβάρι στην ουσία περιγράφει όλη τη σχέση με τη Μαλβίνα μέσα από τα ερωτικά γράμματα που του έγραφε αυτή". Και μετά το σενάριο της Λίστας Γάμου (2005), ετοιμάζει τώρα και την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά, το Ιλλουστρασιόν. Και το κάνει απ' τη συχνότητα του blogspot.

Απ' όσο ξέρουμε, αυτή είναι η πρώτη ελληνική ταινία που χρησιμοποιεί τα blogs για να ξεκινήσει την καμπάνια της, και απ' ότι βλέπουμε, το κάνει μάλλον αμήχανα. Το blog φαίνεται να υπάρχει εδώ και ένα μήνα, όμως η πρώτη ανακοίνωσή του μέσω της The PR Team που έχει αναλάβει το promotion της ταινίας, έφτασε μόλις σήμερα. Το περιεχόμενο του blog είναι αποθαρρυντικά απρόσωπο: τα comments του είναι κλειστά, οι φωτογραφίες είναι μικρές, και όλο το συνολάκι μοιάζει με τυπικό Δελτίο Τύπου. Κι αν η ημερομηνία του τελευταίου post είναι αληθινή, αμφιβάλλουμε αν το blog αυτό θα χρησιμοποιηθεί με τον τρόπο που εδώ και καιρό βλέπουμε να γίνεται με τις αντίστοιχες αλλοδαπές σελίδες, οι οποίες λειτουργούν ως βήμα άμεσης διάδρασης των δημιουργών με το κοινό τους, και πρωτογενής πηγή πληροφοριών για την εξέλιξη των εκάστοτε projects. Όπως η σελίδα του Jon Favreau, ας πούμε, όπου αποκαλύφθηκε πριν από κάνα μήνα η πρώτη εικόνα του επερχόμενου blockbuster, Iron Man (2008). Αλλά είμαστε αισιόδοξοι άνθρωποι, και ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.


2 Responses so far.

  1. Anonymous said

    ψύχραιμο σε βλέπω σχετικά με το όλο θέμα, εγώ να σου πω την αλήθεια τα πήρα λίγο και δεν ήμουν τόσο επιεικής (http://www.smallyellowfish.com/blog/archives/46)...

  2. verbal said

    Όπως είπα, έχουμε και κάτι χρόνια διαφορά ώρας με την Αμερική. Εγώ χαίρομαι ακόμη και που η ντόπια παραγωγή κοντεύει να κατακτήσσει την έννοια του CD στο promo υλικό, πόσο μάλλον με το ότι συνδέεται και στο internet.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.