Infamous (2006): A Capote trailer



Truman Capote για τις ανάγκες της συγγραφής του βιβλίου του In Cold Blood, αναπτύσει μια στενή σχέση με τους καταδικασμένους δολοφόνους Dick Hickock και Perry Smith". Αυτά μας λέει συνοπτικά το Infamous (2006) για την υπόθεσή του. Μπερδευτήκατε? Κι όμως, όχι, δεν είναι το Capote (2005). Αυτό που συμβαίνει είναι σχετικά απλό. Δύο διαφορετικές εταιρίες παραγωγής (United Artists vs. Longfellow Pictures). Δύο διαφορετικά βιβλία (Gerald Clarke vs. George Plimpton). Δύο διαφορετικοί πρωταγωνιστές (Philip Seymour Hoffman vs. Toby Jones). Μία κοινή ιστορία.

Πριν μερικά χρόνια είχα μιλήσει για τη σημασία του σωστού timing όταν η 20th Century Fox είχε πάρει τη σωστή απόφαση να αναστείλει την έξοδο της ταινίας της, Phone Booth (2002), στις αίθουσες για κάνα εξάμηνο, λόγω του ελεύθερου σκοπευτή που πυροβόλησε 12 ανύποπτους περαστικούς στο Maryland και την Washington. To low profile marketing θριάμβευσε και η ταινία έκανε 5 φορές περισσότερα χρήματα από όσα κόστισε. Αυτή τη φορά το timing λειτούργησε με το χειρότερό του πρόσωπο αναγκάζοντας την Warner να αποτραβήξει την ταινία της από τα φώτα της δημοσιότητας, για σχεδόν ένα χρόνο, περιμένοντας να καταλαγιάσει ο θόρυβος από τον Oscarούχο Capote (παρά το γεγονός ότι γυρίστηκαν πρακτικά την ίδια περίοδο). Στις States πάντως, τα χαζοαμερικανάκια το θεωρούν φτηνή κόπια του πρώτου έργου, κάτι σαν τις τηλεταινίες που γυρίζονται σε χρόνο μηδέν και έχουν ως σκοπό να παρασιτίσουν, ζώντας από τη φήμη του εκάστοτε blockbuster. Έχουν όμως άδικο. Η αλήθεια είναι πως το Infamous κόστισε τα διπλά χρήματα και το cast του (εκτός από τον άγνωστο στο ευρύ κοινό μεν, ταλαντούχο δε, Toby Jones) είναι σίγουρα all star. Οι Daniel Craig, Sandra Bullock, Peter Bogdanovich, Jeff Daniels, Hope Davis, Gwyneth Paltrow, Isabella Rossellini, Sigourney Weaver δεν είναι τυχαίοι.

Το να καταφέρει ο θεατρικός ηθοποιός και συγγραφέας Toby Jones να ρίξει στο καναβάτσο τον "αντίπαλό" του, Hoffman, είναι - για την ώρα - αμφίβολο, κύρίως όπως είπαμε λόγω timing. H αλήθεια όμως είναι πως ο πρωταγωνιστής (και φωνή του Dobby του Elf στον δεύτερο Harry Potter) είναι φτυστός ο αληθινός Capote, σε - πλήρη - αντίθεση με τον P.S.H. Και το trailer το επιβεβαιώνει.


Previously on Movies for the Masses: Lonely Hearts (2006): Exclusive Trailer

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.