Little Miss Sunshine (2006): Δυσλειτουργικό Trailer



Και ξαφνικά όλοι μιλάνε για μία ακόμη all-time-classic δυσλειτουργική αμερικανική οικογένεια. Και ξαφνικά όλοι είναι ενθουσιασμένοι από τα αποτελέσματα αυτής στο box office, αφού δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία ακόμη ταινία που ψάρεψαν οι εταιρίες διανομής στο Sundance. Και --όχι και τόσο-- ξαφνικά προτείνεται από τώρα για διάφορα Oscar. Και μπαίνει και στο Top 250 του IMDb.

Αυτή η θαυματουργά δυσλειτουργική οικογένεια που έχει ενθουσιάσει τον κόσμο, εμφανίζεται στην ταινία Little Miss Sunshine (2006), του άγνωστου ζεύγους Jonathan Dayton και Valerie Faris, και απλούστατα κάνει το αυτονόητο. Παρουσιάζει την all american οικογένεια μπάχαλo. Οι γονείς σε πλήρη διάσταση απόψεων (Greg Kinnear και Toni Collette), ο αδερφός gay με τάσεις αυτοκτονίας (Steve Carell), ο γιος (Paul Dano) επικοινωνεί μόνο γραπτά με τους γύρω του και ο παππούς στον κόσμο του (Alan Arkin). Όσο για την 7χρονη Olive (Abigail Breslin), ένα χαριτωμένα άσχημο κοριτσάκι της γενιάς των Dakota wannabes, έχει μόνο ένα πράγμα στο κεφάλι της. Να κερδίσει στον διαγωνισμό ομορφιάς Little Miss Sunshine. Αντιλαμβανόμενος το μπάχαλο ο πάτερ φαμίλιας παίρνει την δύσκολη απόφαση να μεταφέρει όλη την οικογένειά του στην California, ώστε να συμμετάσχει η μικρή στον διαγωνισμό. Και εκεί αρχίζει το road trip. Με δόσεις δράματος και essence από screwball.

Κάπου εκεί έκανε τις ΗΠΑ να γελάσουν. Και να βάλουν μπρος το word of mouth για να πάει καλά και στο box office. Σε limited άνοιγμα έβγαλε $350,000 σε 7 αίθουσες στα τέλη Ιούλη και μόλις άνοιξε πια σε όλη την χώρα δεν σταμάτησε να προσθέτει αίθουσες και εκατομμύρια στις τσέπες του ($23 εκ. μέχρι σήμερα). Και σιγά σιγά εκτός από εκατομμύρια μάζευε και ψιθύρους για Oscar. Άλλοι να λένε για Oscar nomination στον Arkin (που θα είναι και η τρίτη του μετά το '67 και το '69) και άλλοι για το πρωτότυπο σενάριο στον άγνωστο Arndt.

Για την ώρα βέβαια χειροπιαστό βραβείο πήρε το Office του Carell ("το sleeper hit της σεζόν στην Αμερική" σύμφωνα με τον cheaplog) στα χθεσινά Emmy.


2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Το.. ξαφνικά είναι σχετικό βέβαια, αφού η Fox Searchlight πλήρωσε $10 μύρια για τα δικαιώματα της ταινίας. Ποσό που είναι από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του Sundance, απ' ότι λέγεται.

  2. cinemad said

    Μια χαρά είναι το ταινιάκι. Απλά, οι Αμερικάνοι είδαν κάτι με χαρακτήρες, διαλόγους, χιούμορ και πίκρα που ξεπερνά το βόθρο της ετήσιας παραγωγής τους και το προσκυνάνε σα σωτήρα...

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.