Half Nelson (2006)

(3.5/5)

Σκηνοθεσία: Ryan Fleck
Σενάριο: Anna Boden, Ryan Fleck
Παίζουν: Ryan Gosling, Shareeka Epps

Δες/Κρύψε το trailer


Half nelson είναι μια κίνηση στη πάλη με την οποία ελέγχεις τον αντίπαλο πατώντας του το λαιμό από πίσω. Και μια ταινία που έμεινε χωρίς βραβείο φέτος στο Sundance παρόλο που ήταν η καλύτερη στα μάτια όλων.



Στις καρδιές όλων του ανεξάρτητου φεστιβάλ ήταν μια δεκαπεντάχρονη λατινούλα, η Quinceañera (2006). Στη καρδιά του Ryan Gosling, κοκαϊνομανή καθηγητή επί της οθόνης, είναι μια δεκατριάχρονη μαυρούλα μαθήτριά του. Που τον ανακαλύπτει σε στιγμή αδυναμίας στις τουαλέτες και δε φρικάρει και πολύ. Η απαρχή μιας.. μεγάλης φιλίας. Και μιας μεταμοντέρνας ιστορίας που κάνει ότι μπορεί να μη πέσει σε όλα τα κλισέ σχέσεων δασκάλου-μαθητών που έχουμε ξαναματαδεί. Κρατώντας σε χαμηλούς τόνους τον απαραίτητο πολιτικό και κοινωνικό σχολιασμό.

Τελικά ο μισός νέλσονας (που υποτίθεται ότι κάνει τη δύναμη του αντιπάλου αδυναμία του), καταφέρνει να κάνει την ερμηνεία του Gosling, αναμφίβολα μια από τις πιο δυνατές της χρονιάς, ένδειξη του πόσο καλύτερος θα μπορούσε να είναι. Με λιγότερες φιλοδοξίες να αλλάξει τον κόσμο, αφού έτσι κι αλλιώς η παραδοχή είναι ότι απαντήσεις δεν έχει, και ίσως μικρότερο.. σύνδρομο στέρησης στη κίνηση της κάμερας, θα μπορούσε να "γράψει" κάτι. Παρολαυτά, γράφει περισσότερο απ' τις περισσότερες ταινίες που θα δεις φέτος.


*η ταινία προβάλεται απόψε στις 20.15 στο Αττικόν, για τις Νύχτες Πρεμιέρας

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.