Dreamgirls (2006): Trailer γκανιάν



Μετά από αμέτρητα teasers, tv spots kai featurettes κυκλοφόρησε ξημερώματα στο (σχεδόν εξίσου με το Moviefone) άθλιο Overdrive του MTV το επίσημο trailer του μεγάλου, μεγαλύτερου, μεγαλότατου φαβορί για τα φετινά Όσκαρ. Τόσο μεγάλο όσο ήταν πέρσι στο τέλος του καλοκαιριού ένα φιλμ με αναμνήσεις μιας γκέισας, για να καταλάβεις.

Τώρα βέβαια άμα δεν έχεις ακούσει τίποτα για τη ταινία, θα περιμένεις να πρωταγωνιστεί η Scarlett Johansson, η Keira Knightley και η Lindsay Lohan. Αλλά βλέποντας το τρέιλερ καταλαβαίνεις ότι τα ονειρικά κορίτσια του τίτλου είναι ο Jamie Foxx με τον Eddie Murphy. Που βγήκαν εκτάκτως απ' τη ντουλάπα επειδή τη προηγούμενη βδομάδα ο Bill Condon, με την ιδιότητα του σκηνοθέτη, τελείωσε την επίβλεψη του editing του φιλμ. Και του πήρε λιγάκι παραπάνω γιατί αποφάσισε να κόψει εντελώς το ρόλο της Beyoncé φαίνεται. Μια ταινία βασισμένη σε ένα 25χρονα πετυχημένο μιούζικαλ, βασισμένο (χαλαρά) με τη σειρά του στην ιστορία των Supremes, τι χρειάζεται κάποια να παίζει την (αντιγραφή της) Diana Ross?

Έτσι εξηγείται γιατί όλα τα πιασάρικα τραγουδάκια και η Soul Light --σήμα κατατεθέν και της original μαύρης τριπλέτας-- ατμόσφαιρα των προηγούμενων κλιπο-βομβαρδισμών, θυσιάστηκαν στο βωμό της ανάδειξης του υποκριτικού εύρους της φωνής του γαιδάρου των Shrek. Ενώ τελικά η αποκάλυψη ενός μπαρόκ, όπως θα 'λεγε και ο Φραγκούλης, καστ φαίνεται ότι θα είναι η Jennifer Hudson. Η φιναλίστ του American Idol αναλαμβάνει να εκτελέσει το And I Am Telling You I'm Not Going που σημάδεψε το μιούζικαλ (και τη καριέρα της Jennifer Holiday που το πρωτόπε) στη κορύφωση του βίντεο. Και να βάλει κάρβουνο στη μέχρι τώρα ασταμάτητη προωθητική ατμομηχανή της Paramount.

Πάντως ο Condon έχει κάνει δύο (και μόνο) εξαιρετικές (και σχετικά παραγνωρισμένες) δουλειές μέχρι τώρα: τον Kinsey (2004) και τους Θεούς και Δαίμονες (1998). Οι τελευταίοι έχουν ξαμολυθεί πια στο δίκτυο να κάνουν παρέα σε όσους εκστασιάζονται με τον προπομπό της τρίτης του ταινίας. Τα οσκαρικά μπουμπουνητά σταματάνε κάπου εδώ, και αρχίζει η καταιγίδα των.. considerations.


3 Responses so far.

  1. Anonymous said

    Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το project το μίσησα. Και μέχρι σήμερα το πρωί πίστευα πως δεν είναι παρά μια τεράστια φούσκα. Αλλα φοβάμαι οτι το trailer μου άρεσε. Όχι πολύ... αλλά, τελοσπαντων. Θα το δούμε στα Όσκαρ.

  2. Anonymous said

    Musical is back

    Συγκλονιστικό, η Hudson είναι φωνάρα. Και η ταινία φαίνεται πολύ καλή.

  3. cheaptalk said

    Στη, φαινομενική, κορύφωσή της η καμπάνια προώθησης της Paramount για τα Κορίτσια, με προσεγμένες περιοχές ανοίγματος (βλ. γκέτο μαύρων και γκέι) τίναξε τη μπάνκα ανήμερα τα Χριστούγεννα, όταν και (ψιλο)επεκτάθηκε σε 852 οθόνες και (ψιλο)συνέτριψε διάφορα (ψιλο)ρεκόρ μαζεύοντας $8,7 εκατομμύρια. Και όπως είχα προβλέψει, χωρίς να ισχυρίζομαι ότι είχα και καμιά ιδιαίτερη παρατηρητικότητα, αναδεικνύεται σε.. χαρούμενη στιγμή της χρονιάς (σκρόλαρε στο νούμερο 4) με αίθουσες φίσκα από οτιδήποτε εκτός από "κανονικό" (βλ. στρέιτ λευκούς άντρες) κοινό.

    Ενώ στα μυριάδες παράπονα όλων όσων βλέπουν μια πιτάρα να (στα.. οχτάστηλα της ειδησεογραφίας εδώ και κάνα χρόνο) και δεν έχουν κομμάτι στο πιάτο, ήρθε να προστεθεί κι αυτό της, εκτός των άλλων μπροστάρισσας στα γκέι στέκια, Jennifer Holliday. Που ισχυρίζεται, μέσα σε πολλά, ότι "κάτι φίλοι της είπαν" ότι η δικιά της εκτέλεση του And I Am Telling You I'm Not Going ακούγεται σε κάποιο τρέιλερ της ταινίας. Βρες άκρη.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.