The Reaping (2007): Trailer βιβλικών πληγών


Δες/Κρύψε το trailer #1

Για ένα δευτερόλεπτο και μόνο, διαβάζοντας Raping αντί για Reaping, πίστεψα ότι το ΜftM έκανε το μεγάλο βήμα να συμπεριλάβει στα features και τσόντες. Τελικά, αντί για γυαλιστερές σιλικονάτες κυρίες το trailer του Reaping ξεκινά με ατμοσφαιρική μουσική (και καμπάνες!), κιτρινιάρικα φίλτρα στην εικόνα του και τον σωσία του Stephen Rea ( ή είναι ο ίδος;!) στο ρόλο ανήσυχου ιερέα (μπας και τελικά είναι όντως «The Raping» ο τίτλος;) που περιτριγυρίζεται από ένα τεράστιο σμήνος μυγών.

Ένας οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος θα έτρεχε να κάνει ένα μπάνιο αλλά ο θορυβημένος Rea έχει κάτι άλλο στο νου του --και εκείνη τη στιγμή μια καλόγρια (Τhe Raping!) του πιάνει τον ώμο, μάλλον προσπαθώντας να μας τρομάξει. «I think God has sent me a message» λέει και ο δέκτης του ανισόρροπου μηνύματός του είναι η κατάξανθη Hillary Swank η οποία, άκου αυτό, μεταβαίνει στην πόλη Haven (!) προκειμένου να μελετήσει μια σειρά από περίεργα φαινόμενα που παραπέμπουν στις Βιβλικές Πληγές --νερό που μετατρέπεται σε αίμα, φωτιές που πέφτουν από τον ουρανό, το Παρά Πέντε κλπ.

Δεν κατάλαβα 100% τι ακριβώς είναι η Swank αλλά υποτίθεται πως είμαστε μπροστά σε μια πρώην φανατική χριστιανή που έχασε την πίστη της και πλέον έχει αφοσιωθεί στο να εξηγεί με επιστημονικούς τρόπους τα απανταχού «θαύματα» -–να υποθέσουμε πως θα αναθεωρήσει κάποιες από τις απόψεις της μπροστά στα σαφή μηνύματα του Θεού; Χμ... Φέρνει σε Exorcist (1973) (αν και μάλλον το μοναδικό κοινό θα 'ναι οι εμετοί) και σε εξαιρετικά teo-con πλοκή αλλά ίσως οι παραγωγοί θέλουν να πάρουν τα δολάρια όσων περιμένουν να αναληφθούν στους ουρανούς το 2012.

Απ την άλλη, το φιλμ είναι παραγωγή της Dark Castle, κάτι που προιδεάζει για θριλεράκι (με την έμφαση στο –άκι) ενώ το «δείχνω αλλά δε δείχνω» γρήγορο μοντάζ ενισχύει τους φόβους. Δεν ξέρω τι περιμένουμε από τον Stephen Hopkins (Predator 2 (1990)) και ακόμα περισσότερο από το φιλμ. Θεαματικά visuals; Φαντάζομαι όλο και κάτι θα γίνει σ' αυτό τον τομέα, ένα σωρό κατάρες υπάρχουν, ελπίζω να τις εκμετταλευθούν σωστά (ο θάνατος των πρωτότοκων παρακαλάει για zombie movie). Από πλευράς ερμηνειών είμαι επιφυλακτικός. Η Swank είναι μάλλον υπερεκτιμημένη (ναι, ναι Όσκαρ, μπλα, μπλα, μπλα) αλλά ακόμα και αν ήταν η Joan Crawford δεν ξέρω τι θα μπορούσε να κάνει με ένα χαρακτήρα που φαίνεται να έχει το ίδιο ενδιαφέρον όπως τα Σόδομα μετά την καταστροφή. Πάντως, στην καλύτερη περίπτωση, ευελπιστώ για ένα αξιοπρεπές ταινιάκι με 2-4 «καλές» σκηνές. Στην χειρότερη, θα εύχομαι να λεγόταν όντως «The Raping».


Previously on Movies for the Masses: Teenage Mutant Ninja Turtles (2007): Trailer

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.