Aqua Teen Hunger Force (2007): Ενήλικο trailer


Χάμπουργκερ, πατάτες... κι ένα κοτόπουλο! Είναι δυνατόν, κι αυτή είναι η δύναμη του Adult Swim, να βγάζει στις οθόνες μας πράγματα πιο καμένα από το εν λόγω κοτόπουλο. Και καίγεται και πολύ, τουλάχιστον όσο μας πληροφορεί το trailer που βγήκε για την πρώτη του(ς) ταινία, στην επίσημη σελίδα, το σαββατοκύριακο.

Το Adult Swim, το ενήλικο κομμάτι του καλωδιακού Cartoon Network (και άλλων καναλιών ανά τον κόσμο) που βγάζει στην τηλεόραση το Robot Chicken και το Drawn Together, που κάνει όχι μόνο εικόνες να κινούνται αλλά και την κοιλιά μας απ' τα γέλια, σα να μη ντρέπεται, με διδακτορικό πλέον στο παράλογο και το εκκεντρικό-που-σοκάρει, φημίζεται ήδη για τις σειρές του, αλλά τώρα αποφάσισε να μεταφέρει την οπτική του και σε άλλο μέσο.

Και την ίδια νοοτροπία φαίνεται ότι θα έχει και η ταινία που φοράει τον borat-ικό τίτλο Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film For Theaters (2007) με κάθε υπερηφάνεια που θα μπορούσε να ταιριάζει σε ανάλογο εγχείρημα, απ' ότι μπορεί τουλάχιστον να μας προϊδεάσει το trailer. Βασισμένο στην παλιότερη και κάθε χρόνο και πιο gory σειρά του καναλιού (ονόματι Aqua Teen Hunger Force, το μάντεψες), μας δείχνει τις περιπέτειες ενός... πως να το πεις συνοπτικά... γεύματος φαστφουντάδικου. Με χέρια, πόδια και τη δυνατότητα να σοκάρουν κάποιους, να προσβάλλουν άλλους, και να κάνουν τρίτους να φτύσουν το φαϊ τους (απ' τα γέλια ενίοτε) με τα αστεία τους.

Δε θα πάρει κανένα βραβείο και τα σχετικά, αλλά δε μπορεί κανείς να αρνηθεί την επίπτωση που έχει αυτό το ρεύμα. Τη δύναμη του χιούμορ του, που πάντα φροντίζει να παρακάμπτει ή να εκμεταλλεύεται τη φτηνή παραγωγή, για να την πει στο status quo, χωρίς σοβαροφάνειες. Που δε φοβάται να πει τα πράγματα, όχι με το όνομά τους, αλλά με άλλα ονόματα που αν σε άκουγε η... μαμά σου να τα λες φωναχτά θα αναρωτιόταν αν πρέπει να σε μαλώσει ή να περηφανευτεί για το πόσο ευρηματικό είναι το παιδί της.


Previously on Movies for the Masses: 1408 (2007): Trailer ξενοδοχείου

Το κείμενο επιμελήθηκε η Bunny Dee και δε το υπογράφει λόγω.. τεχνικών δυσκολιών

5 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Οι "τεχνικές δυσκολίες" με άλλα λόγια είναι ότι η Mel είναι του νέου Blogger. Κι εμείς ως γνωστό είμαστε παλιομπλόγκερς.

  2. verbal said

    Εννιά συσκευές που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της Βοστόνης, σκόρπισαν τον πανικό προχθές όταν άρχισαν να αναβοσβήνουν, και να κάνουν άσεμνες χειρονομίες στους ανυποψίαστους, φιλήσυχους κατοίκους. Η επέμβαση των αρχών ήταν άμεση, με τη μισή πόλη να μπαίνει σε καραντίνα και ειδικούς πυροτεχνουργούς να ψάχνουν τρόπο να προσεγγίσουν με ασφάλεια της απειλητικές συσκευές, που "έμοιαζαν με ηλεκτρονικά κυκλώματα". Ο τρόμος στη Βοστόνη είχε δημοσιογράφους από ειδησεογραφικά δίκτυα να τρώνε τα νύχια τους καθώς έβλεπαν τις προσπάθειες των εδικών δυνάμεων από ελικόπτερα που κάλυπταν την περιοχή. Την ίδια στιγμή βέβαια, οι των εντύπων, φρόντιζαν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη πολιτική ορθότητα στις αναμεταδιδόμενες εικόνες.

    Μπορούμε όλοι να φανταστούμε την απογοήτευσή τους, όταν αποκαλύφθηκε ότι οι εννιά υψηλής τεχνολογίας εκρηκτικές συσκευές, ήταν στην πραγματικότητα διαφημιστικές πινακίδες για το Aqua Teen Hunger Force, και την οργή τους που αυτή η "φάρσα" ενεργοποίησε τα θηριώδη post-9/11 αντανακλαστικά τους χωρίς να τους ρωτήσει.

    Ο καλλιτέχνης που εμπνεύστηκε πάντως την όλη καμπάνια, κατέληξε στη φυλακή, και η εταιρεία που ευθύνεται, δεν προλαβαίνει να ζητάει συγγνώμες. Οι οποίες βέβαια δεν φαίνεται να είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματικές, αφού ο Γερουσιαστής John Kerry τους χρεώνει κατασπατάληση χρημάτων των φορολογούμενων και χρόνου των σωμάτων ασφαλείας, απειλώντας να στραφεί στο Νόμο, ενώ ο επικεφαλής του αμερικάνικου αντίστοιχου του Ραδιοτηελοπτικού Συμβουλίου, χαρακτήρισε το περιστατικό ως "marketing run amok" και ενημερώνει όποιον είχε την έμπνευση, ότι μάλλον πρέπει ν' αρχίσει να ψάχνει για δουλειά.

    Παρόλη τη σύγχυση των ημερών πάντως, το ψύχραιμο καπιταλιστικό κεφάλι πρόλαβε ήδη να βγάλει τον απαραίτητο σελιδοδείκτη για τα χρονικά της pop κουλτούρας, σε μορφή T-shirt. Αυτοί δεν είναι που θα μας πουλήσουν και το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε;

  3. verbal said

    για να σε βοηθήσω, αυτό που θα 'πρεπε κανείς να αναρωτηθεί μετά από όλη αυτή την ιστορία, είναι αν ασχολήθηκε κανείς να βρει αν αυτοι που τηλεφώνησαν στη CIA να καταγγείλουν τις βόμβες, έχουν καμιά σχέση (επαγγελματική) με το Cartoon Network.

  4. verbal said

    ιδου και κοντινό της βόμβας

  5. verbal said

    οι εν λόγω πινακίδες με την άσεμνη χειρονομία, άρχισαν να κυκλοφορούν στο ebay κ πιάνουν από 455 μέχρι 1250 δολάρια αυτή τη στιγμή.

    πάντως καμία απ' τις τέσσερις (μια, δυο, τρεις, τέσσερις ) που κυκλοφορούν για την ώρα, δεν βρίσκεται στη Βοστόνη, οπότε αν θες τις πραγματικά συλλεκτικές, κάνει υπομονή και κομπόδεμα, μέχρι να τις βγάλουν οι πυροτεχνουργοι που τις ξήλωσαν.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.