Irina Palm (2007): Trailer τριτοηλικιακού σεξ


Η πρώτη ταινία που έσπασε τη βαρεμάρα στο Βερολίνο, μετά τη μια κατηγορία μόνη της La Môme (2007) της πρεμιέρας, ήταν η Irina Palm (2007) του Sam Garbarski (όποιος είναι αυτός). Σύμφωνα με το Cinematical τη δημοσιογραφική προβολή ακολούθησαν για πρώτη φορά φέτος χειροκροτήματα ενθουσιασμού.

Η πρώτη ταινία με μεσόκοπους (και βάλε) να ανακαλύπτουν το σεξ δεν είναι βέβαια. Και ειδικά το αγοραίο για.. καλό σκοπό (φυσικά), κοντεύει να (ξανα)γίνει ανέκδοτο στιλ αμάρτησα για το παιδί μου. Ο Spyros του Vjay's Club που το έχει βάλει σε λίμπο ο νέος blogger και έχει πάθει μια στέρηση, δε μπορεί να περιμένει να σχολιάσει:

Κανονικά αν ήμουν Βέλγος θα έπρεπε να ζητωκραυγάζω ή να γιουχαΐζω αυτό το πόνημα του πρώην διαφημιστή (RSCG - Garbarski) και νυν σκηνοθέτη Sam Garbarski. Αν ήμουν Σέρβος θα θαύμαζα ή θα αποδοκίμαζα τον Miki Manojlović, έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς στην πατρίδα του και πρωταγωνιστή της ταινίας του Kusturica Underground (1995), στο ρόλο του προαγωγού. Τέλος αν ήμουν fan της underground νεοϋορκέζικης σκηνής των 60s, θα με τραβούσε από το μανίκι ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Marianne Faithfull.

Επειδή καλώς ή κακώς δεν παίζει κανένα από τα παραπάνω, διάβασα την ταινία χωρίς κανένα συναισθηματισμό παρόλο που οι δραματουργικές προθέσεις της ξανθοπουλίζουν επικίνδυνα. Απεγνωσμένη πενηντάρα χήρα δίνει... χείρα ανακούφισης σε μοναχικούς άνδρες έναντι αδρής αμοιβής, προκειμένου να αγοράσει τη φαρμακευτική αγωγή που θα σώσει τον εγγονό της. Φοράει το ψευδώνυμο Irina Palm (αγγλικούλια ξέρουμε) και λίγη lubricant κρέμα στα χέρια και κερδίζει την εύνοια και το θαυμασμό του αφεντικού της και της συναδέλφου της, καθώς και τον τίτλο του "καλύτερου δεξιού χεριού του Λονδίνου"!


4 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Το δημοσιογραφικό χειροκρότημα για την Irina ("thunderous applause") επιβεβαιώνει και το Cineuropa. Που φιλοξενεί και δηλώσεις του σκηνοθέτη για το πως το φιλμ γράφτηκε αρχικά στα Γαλλικά (ως γλώσσα της χειροτεχνίας υποθέτω) και μεταφέρθηκε στο Soho (από τις Βρυξέλλες) όταν βρέθηκε χρηματοδότης.

  2. basik-ly said

    Για ποιο τριτοηλικιακό σεξ μιλάτε; Η γυναίκα απλά μαλακίζει κάποιους ως επάγγελμα, δεν το βλέπει ως σεξ. Μήπως είστε κι εσείς σαν τους "κριτικούς" που έγραψαν πως ο εγγονός της πρέπει να πάει στην Αυστραλία για εγχείριση ενώ πρόκειται για θεραπεία;
    Και η Marianne Faithfull στη Νέα Υόρκη του '60; Swinging London, man!

  3. cheaptalk said

    Ερμμμ νομίζω ότι το "αγοραίο σεξ" είναι μια άλλη έκφραση για το "μαλακίζει κάποιους ως επάγγελμα". Και άλλωστε δεν υπάρχει κάνας ισχυρισμός ότι είδα τη ταινία, ίσα ίσα. Για τη Faithfull έχεις δίκιο πάντως.

  4. mentwras said

    Απελπισμένη Vera Drake με tear jerking στοιχεία στην κλιμάκωση,
    είναι υποθέτω το ζουμί. Ελπίζω τουλάχιστον στο τελείωμα της ταινίας να μας
    αφήσει ικανοποιημένους η Marrianne, τώρα που επέλεξε μία περισσότερο χειρωνακτική εργασία.
    Στο χέρι μας είναι να μην είμαστε και τόσο σκληροί απέναντί της.;)

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.