Οι 10 φανταστικότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας

Την επί σειρά δεκαετιών αδιαμφισβήτητη παντοκυριαρχία του Star Wars στις λίστες των καλύτερων sci-fi ταινιών όλων των εποχών, κατάφερε να τσακίσει η σέκτα των fan fanatica ακολούθων του Joss Whedon, στέλνοντας στο Serenity (2005) στην πρώτη θέση σχετικού δημοψηφίσματος του SFX, του κορυφαίου βρετανικού περιοδικό για sci-fi και fantasy.
Κι έτσι απέδειξαν περισσότερο τι μπορούν να κάνουν ένα μάτσο πωρωμένοι με απεριόριστα clicks στη διάθεσή τους, παρά οτιδήποτε ιδιαίτερα σχετικό με την αξία του κινηματογραφικού spin-off του τηλεοπτικού Firefly. Μπορεί να μην ήταν αρκετοί ούτε για να κρατήσουν τη σειρά απ' το να εξαφανιστεί απ' τους τηλεοπτικούς γαλαξίες λόγω χαμηλών αποδόσεων, ούτε για να βοηθήσουν την ταινία να καλύψει το budget της στις εισπράξεις, οι ορκισμένοι ακόλουθοι είχαν όμως αρκετό χρόνο να οργανωθούν, όπως συνηθίζουν να κάνουν, και να σβήσουν τους αντιπάλους απ' το χάρτη, χαρίζοντας τον θρόνο της κορυφής και το 61% (!) των ψήφων στην ταινία του Whedon. Και κρατώντας σε εξευτελιστική απόσταση την εξαλογία του Lucas με ένα αστείο 28%.

Το ανθυποασήμαντο υπόλοιπο 11% μοιράζονται άλλοι συνήθεις ύποπτοι όπως το Blade Runner (1982/#3), το The Matrix (1999/#5), το 2001: A Space Odyssey (1968/#8), το The Terminator (1984/#9), και η πραγματική καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, το Alien (1979/#6). Το δημοψήφισμα φαίνεται ότι πήρε χαμπάρι κι ο Robert Zemeckis, και κατάφερε να κλείσει τη δεκάδα με το Back to the Future (1985). Φήμες ότι ο Joss Whedon μασουλάει (πάλι) το καπέλο του προσπαθώντας να βρει τρόπο όλους αυτούς τους μανιακούς ακόλουθους να τους μετατρέψει σε αξιοποιήσιμη πηγή χρημάτων, ελέγχονται ως ακριβείς.


One Response so far.

  1. dark tyler said

    Το είδα να συζητιέται πολύ στον ίντερνετ αυτό το poll, οπότε φαντάζομαι οτι θα είναι κάτι prestigious? Δε θα έπρεπε. Θέλω να πω, πριν το Serenity πάρει τα, αχέμ, σκήπτρα, τα είχε ο Lucas έναντι 3 τουλάχιστον αριστουργημάτων που ακολουθούν, για όνομα του θεού. Πριν τους βαρεμένους Browncoats, την ίδια δουλειά έκαναν οι βαρεμένοι, erm, Warsies? (κατά το Trekkies :P) Kαι η επόμενη γενιά πιθανότατα θα μένει έκπληκτη που η Τάδε ταινία θα εκθρονίσει το Serenity. (χο χο)

    Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για το cult status που ο χρόνος επιφυλάσσει στο Serenity. Σε κάποιες δεκαετίες, ακόμα θα αναφέρεται δίπλα-δίπλα με αυτές τις υπόλοιπες s/f ταινίες. Κι ας μην έβγαλε τα λεφτά του στον μποξ όφη. ;)

    (το έκανε στη συνέχεια)

    Ας στρωθεί τώρα να γυρίσει αυτό το ρημάδι το "Goners" που έχει γράψει εδώ και δυο χρόνια, γιατί μας γκάστρωσε. Και μετά να γυρίσει στην τηλεόραση.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.