Control (2007): Ανεξέλεγκτο trailer

Δες/Κρύψε το She's Lost Control clip

Το πολυαναμενόμενο από το Βερολίνο ακόμα Control (2007), επιβεβαίωσε τη φήμη και τη καθολική του απήχηση σκουπίζοντας τα βραβεία του Δεκαπενθήμερου Σκηνοθετών των Κανών, το πρόγραμμα του οποίου είχε ανοίξει τη προηγούμενη βδομάδα. Η βιογραφία του Ian Curtis από τον Anton Corbijn μαζί με το Sicko (2007) του Michael Moore που ακόμα τον παρακαλάνε να του δώσουν και φέτος τον Χρυσό Φοίνικα (και μάλλον κάτι θα του δώσουν θέλει δε θέλει) φαίνεται να είναι και οι σημαντικότερες ταινίες ενός φεστιβάλ με μεγάλες συμμετοχές που απονέμει τα μεγάλα βραβεία του απόψε.

Update: Όπως λέει και το βιογραφικό του, ο Ολλανδός πρωτάρης σκηνοθέτης είναι διάσημος στο μουσικό χώρο φωτογράφος, με εκατοντάδες εξώφυλλα δίσκων και βιντεοκλίπ για συγκροτήματα μεγέθους Nirvana, Metallica και U2 στο ενεργητικό του. Αλλά το μεγαλύτερο προσόν του, στη προσπάθειά του να κάνει κάτι που να πλησιάζει το μέγεθος του τεράστιου 24 Hour Party People (2002), φαίνεται να είναι η στενή του σχέση με τους μόνιμα υπό κατάρρευση New Order. Βασισμένος στο σχεδόν οικουμενικά αποδεκτό βιβλίο της γυναίκας του φρόντμαν των Joy Division, Touching From A Distance, και έχοντας μιλήσει και με τις υπόλοιπες γκόμενές του, ο Corbijn κατάφερε όχι μόνο να βάλει τους εναπομείναντες της μπάντας που έβαλε το μπάσο τη σκοτεινή πλευρά και την απλότητα του πανκ στο ροκ να δουλεύουν γι' αυτόν αλλά και, το ακατόρθωτο, να ομοφωνήσουν ότι το αποτέλεσμα τους άρεσε. Το να συμφωνήσουν στη συνέχεια οι κριτικοί ότι η μονοχρωματική φωτογραφία και η ασύλληπτη αίσθηση της ροκ σκηνής από τον σκηνοθέτη (που βγάζουν μάτι στα βίντεο) καθώς και η εξαιρετική ερμηνεία του Sam "ήμουν σε μια αποθήκη στο Leeds και δίπλωνα πουκάμισα" Riley είναι απλά κομμάτια μιας σημαντικής δουλειάς, ήταν λεπτομέρεια.

Το φιλμ ήταν τελειωμένο από το χειμώνα και μάλλον άνοιξε στις Κάνες 17 του μήνα για να συμπέσει με τη συμπλήρωση 27 χρόνων από την αυτοκτονία του Curtis, μια μέρα μετά. Τα βορειοαμερικάνικα δικαιώματα είχαν εξασφαλίσει οι Weinstein από νωρίς και το ανακοίνωσαν επίσημα μετά τη λήξη του φεστιβάλ. Στην Ελλάδα το διανέμει η Seven Films (που ερμμμ.. έβγαλε το θέμα μετά από μας).


Previously on Movies for the Masses: Sicko (2007): Trailer για περαστικά

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Πέρασα ένα κλιπ με το She's Lost Control και συμπλήρωσα το θέμα. Πολλά μπορούσα να γράψω ακόμα (ο Riley έπαιζε και στο 24 Hour Party People και έχει και συγκρότημα, για παράδειγμα), οπότε αν δε βαριέσαι συμπλήρωσε ότι θεωρείς αξιόλογο.

  2. verbal said

    Το Empire (που πριν λίγες μέρες γέννησε και blog αν δεν το έμαθες), έβγαλε στο δίκτυο χθες και το οριζόντιο πόστερ της ταινίας.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.