Southland Tales (2006): High trailer


Λίγο πριν το μέλλον (4 Ιουλίου 2008) που παρουσιάζει το φιλμ γίνει παρελθόν, έσκασε μύτη στο Yahoo! Movies ο προπομπός του Southland Tales (2006), τυπικά καθυστερημένoς και αυτός. Yep, trailer για ταινία του 2006 είναι, δεν έχεις πάρει τίποτα, αν και θα βοήθαγε προτού πατήσεις το μεγάλο πράσινο κουμπί στον ουρανό πιο πάνω.

Ο Dark Tyler που τον έβαλε ο verbal να τρέχει να δει ένα σωρό ταινίες Πρεμιέρας χωρίς συγκεκριμένο λόγο, εξηγεί πως φαντάζεται ότι θα του φαίνονταν η δεύτερη και εξαρχής προορισμένη για αμφιλεγόμενη ταινία του Richard Kelly, αν είχε δει την αρχική τραβηγμένη εκδοχή της πριν την περσινή προβολή της στις Κάνες, σε σάουνα καμπαρέ με διάφορα τατουάζ να περιφέρονται απροκάλυπτα:
Το ότι παρακολούθησα αυτό το trailer μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει, σωστά; Ότι χρόνια και χρόνια αναμονής φτάνουν στο τέλος τους και το Southland Tales έρχεται επιτέλους σε μια αίθουσα της γειτονιάς μας, σωστά; Εκτός από το κατ' επανάληψη επαναμοντάρισμα του φιλμ, ο Richard Kelly μέχρι σήμερα έχει χρειαστεί τη βοήθεια τριών graphic novel prequels και μιας σελίδας που κρύβει ένα σωρό μυστικά για να μας δώσει μια μικρή γεύση του περίγυρου στον οποίο θα διαδραματίζεται το follow-up του στο über-cult hit Donnie Darko (2001). Στο διαστρεβλωμένο μέλλον του Tales, ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής, το περιβάλλον έχει χάσει τη μπάλα, πορνοστάρ τραγουδούν την ποίησή τους για το νεανικό σεξ, και αμνησιακοί action stars διασταυρώνουν μονοπάτια με μπάτσους που ανακαλύπτουν χωροχρονικές συνωμοσίες...

Ή και όχι.

Ο Κelly ήταν έτσι κι αλλιώς αρκετά μυστικοπαθής σχετικά με την ταινία, αλλά τα δύο χρόνια στο post-production δεν πρέπει να βοηθούν και πολύ. Με κάποιο μελλοντικό Director's Cut πάντοτε στην άκρη του μυαλού, η άφιξη μιας όποιας βερσιόν με έχει κάνει να χοροπηδάω από τη χαρά μου, έστω κι αν επισήμως πλέον δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαίνει. Γιατί το trailer, συνεπές με όλα όσα αντιπροσώπευε τόσα χρόνια ο θρύλος αυτού του φιλμ, αρνείται ευτυχώς να δώσει τα στοιχεία που πεισματικά ο δημιουργός δεν έχει αποκαλύψει τόσο καιρό. Είναι κρυπτικό, αστείο, ταιριαστά υπερφορτωμένο, διαθέτει την αιθέρια μουσική του Moby, φυσικά είναι πνιγμένo στα cool visuals κι επιπλέον, αν το δεις φτιαγμένος το πιθανότερο είναι να καταλάβεις κάτι που εμείς αγνοούμε. Αν και, πρέπει να ομολογήσω, και καθαρός να ήσουν πριν το δεις, μετά από αυτό τον μίνι οργασμό εικόνων δεν πρέπει να έχει και τεράστια διαφορά πλέον.

Και η επωδός λέει ότι η Sarah Michelle Gellar ήταν λίγο πολύ καυτή πριν μπλέξει με ένα κάρο τρομοριμέικ.


Previously on Movies for the Masses: Persepolis (2007): Trailer Πρεμιέρας

5 Responses so far.

  1. Anonymous said

    όπως προείπε ο dark tyler, της ταινίας προηγούνται τα τρία graphic novels, τα οποία για την ακρίβεια αποτελούν το 1ο μισό της ολοκληρωμένης ιστορίας -δλδ. η ταινία από μόνη της είναι το τελευταίο μισό μιας ιστορίας, κάτι ψιλο-απατεωνιά, imho.

    anyway, επειδή τα συγκεκριμένα graphic novels είναι δυσεύρετα ακόμη και στα εξειδικευμένα comics βιβλιοπωλεία, ίσως θα μπορούσε κάποιος να τα βρει σε τορρεντάδικα όπως τα isohunt, btjunkie, mininova. ίσως. και τα αρχεία αυτά διαβάζονται με τον viewer CDisplay.

  2. verbal said

    η ατάκα "scientists say the future is going to be far more futuristic than they originally predicted" δεν είναι τελείως Sim City news; όχι; μόνο εγώ έπαιζα; πφφφ

  3. dark tyler said

    Είχα προσπαθήσει κι εγώ να προμηθευτώ τα 3 graphic novels από εξειδικευμένο κατάστημα του κέντρου της Αθήνας, έκανα παραγγελία, με γράψανε κανονικότατα, οπότε κι εγώ τα ζήτησα σαν δώρο από τον καλό μου θείο από την Αμερική, τον Ντεμονόη.

    Μου άρεσαν, κατάλαβα λίγα, περιμένω περισσότερα. Κακό σχέδιο, επίσης.

  4. Anonymous said

    ναι, και σε μένα είχε συμβεί αυτό, όταν αρκετούς μήνες πριν είχα προσπαθήσει να παραγγείλω το 1ο. ίσως έχει να κάνει με το ότι εκδίδονται από την graphiti designs, εταιρεία που βασικά πουλάει t-shirts σταμπαρισμένα με διάφορα licences. ίσως πάλι έφταιγε το βιβλιοπωλείο από όπου το παρήγγειλα.

    πάντως αν κάποιος ενδιαφέρεται, πλέον η graphiti designs τα κυκλοφορεί όλα μαζί σε ένα TPB των $30, κάτι που ίσως είναι πιο εύκολο να παραγγελθεί από βιβλιοπωλεία, εξειδικευμένα για κόμικς ή μη.

    είναι δυσάρεστο όμως που χρείαζεται (θεωρητικά) να δώσεις $30 και να διαβάσεις 3 graphic novels, προτού να μπορείς να δεις μια ταινία που να έχει ολοκληρωμένη ιστορία. μάλλον ο kelly έβλεπε πως δεν θα είχε τον χρόνο που ήθελε, οπότε κατέφυγε σε αυτό.

  5. Anonymous said

    Τελικά, τι γίνεται με την διανομή της ταινίας στην Ελλάδα? Το Imdb μας έχει release date 15 Μαΐου, κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Το ανέβαλαν ή το πάνε για straight to dvd?

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.