The Eye (2008): Κερατοειδικό teaser


Με ένα μικρό bang φαίνεται να κλείνει ο κύκλος των παραυπερφυσικών ασιατικών θρίλερ και των αμερικάνικων remake τους, όπως μπορείς να δεις από σήμερα στο Yahoo! Movies. Με αρχή το υμνημένο και καραπετυχημένο γιαπωνέζικο Ringu / Ring (1998), η επέλαση του είδους φτάνει στο τέλος της (όσο ζεις ελπίζεις), ενώ έχει ήδη στερέψει στην πηγή, με την αμερικάνικη εκδοχή του εξίσου εικονικού Gin Gwai / The Eye (2002) των χονγκογκέζων αδερφών Pang. Αδερφών που η απόβασή τους στην Αμερική με το The Messengers (2007) προαναγγέλθηκε ακριβώς ένα χρόνο πριν και κατέληξε να τους ψάχνουν οι ναυαγοσώστες Φλεβάρη μήνα.

Φλεβάρη θα βγει στις αίθουσες τελικά και η παραγωγή των Cruise/Wagner έχοντας ήδη περάσει από τρικυμίες. Τρικυμίες που αν κάθεσαι να διαβάζεις όλες αυτές τις εκδηλώσεις προθέσεων και αρχικές συμφωνίες της βιομηχανίας και τις θυμάσαι κι ένα λεπτό μετά, θα ξέρεις ότι προκάλεσαν μια αλλαγή πλεύσης από Renée Zellweger (που δεν ήταν καν και η πρώτη επιλογή) για πρωταγωνίστρια και Paramount στη διανομή, σε Jessica Alba και Lionsgate αντίστοιχα, την εποχή που ο Υιός και η ατζέντης του είχαν πέσει στη δυσμένεια του Sumner Redstone και άρχιζαν τα θαύματα. Ευτυχώς δεν είχαν κι αυτοί τη φαεινή ιδέα να βάψουν ξανθιά την πιο σέξι θηλυκιά του 2007, για να είναι οφθαλμοφανής και η αναγκαιότητα του remake ως προσαρμογή της ιστορίας στην δυτική κουλτούρα. Και είχαν τη φαεινή ιδέα να προσλάβουν το σκηνοθετικό δίδυμο των Ils (2006) για να απεικονίσει σκηνές σα τη θρυλική "γκόμενα μπαίνει στο ασανσέρ, έχει πίσω έναν αιωρούμενο μισοκέφαλο, ανεβαίνει τους ορόφους και βγαίνει" με τρόπο που να μη προκαλεί το γέλιο της περιγραφής της αλλά να τη κατατάσσει στις πιο τρομαχτικές του τρομοχώρου.

Η σκηνή του ασανσέρ φυσικά θα είναι και στο remake όπως δείχνουν τα ίχνη της στο βίντεο, μαζί με τα πράσινα φίλτρα των Ασιατών και τη δουλειά των Γάλλων David Moreau και Xavier Palud που φαίνεται να βγάζει μάτι κυριολεκτικά και ξανά. Η Τζέσικα όντως θυμίζει κάτι από παρωδία της Sarah Michelle Gellar σε scary movies, δεν έχει κάτι στραβό το μάτι σου και το περίμεναν όλοι (και παίζει και πραγματικά σέξι Parker Posey, όπως και να 'χει). Η ταινία πήγαινε για Δεκέμβριο, τόλμησε να μετακομίσει Οκτώβριο, και αποσύρθηκε διακριτικά όπως και άλλες μπροστά στον βασιλιά Saw. Τον Αύγουστο γίνανε επαναληπτικά γυρίσματα χωρίς τους σκηνοθέτες, επίσημα για να εξομαλύνουν το editing (i.e. για καλό, τελειομανή, σκοπό).


Previously on Movies for the Masses: Κλέφτες (2007): Αποκλειστικό trailer

One Response so far.

  1. a female Darcy said

    ti thimamai auti ti skinh me to ansaser..ontos thriliki...episi apo auti ti tainia thimamai oti epaize kai o monos oraios asiatis pou exo dei.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.