Charlie Wilson's War (2007): International trailer


Δύσκολες στο σμπρώξιμο αποδεικνύονται οι μεγάλες ταινίες των γιορτών, σε μια αγορά κάπου κουρασμένη (και ξεφραγκιασμένη) από το καλοκαίρι. Ο Sweeney Todd (2007) από trailer σε trailer προσπαθεί να κόψει με μπαρμπέρικη λεπίδα το λαρύγγι οποιουδήποτε τραγουδάει έστω και στο μπάνιο, και μετά από κάποια δοκιμαστικά screenings ξαναγύρισε στα εικοσάλεπτα που 'δειχνε και στη Βενετία για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Και ο Charlie Wilson δεν εμφανίζεται πουθενά, κρατάει μακριά τους δημοσιογράφους, κυνηγάει με αντιαρματικά (και βάλε) όσους διαδίδουν ότι έκανε επαναληπτικά γυρίσματα, και από trailer σε trailer κοιτάει να πνίξει (στο γέλιο) όσους περίμεναν έστω κάτι μαυροχιουμοριστικό, πνευματώδες, εριστικό από Mike Nichols και Aaron Sorkin.

Ο Charlie Wilson, γερουσιαστής του Τέξας, ήταν ο κύριος υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση του μοναδικού πετυχημένου ιερού πολέμου (i.e τζιχάντ) της πρόσφατης ιστορίας, αυτού των Αφγανών Μουτζαχεντίν ενάντια στους κομμουνιστές που είχαν καταλάβει την εξουσία και τα στρατεύματα της τότε Σοβιετικής Ένωσης που τους στήριζαν. Σύμφωνα με την αφίσα, ο καλοπερασάκιας πολιτικός "έριξε την σοβιετική αυτοκρατορία". Σύμφωνα με την Ιστορία, έριξε τα αεροπλάνα στους δίδυμους πύργους και τις κεφάλες του Πενταγώνου (και είχε μια κάποια ευθιξία να ζητήσει μια κάποια δημόσια συγγνώμη από τους συμπατριώτες του). Αφίσα και Ιστορία πάντως συμφωνούν ότι η ιστορία είναι τόσο κουλή που μόνο στην αλήθεια θα μπορούσε να βασιστεί, ενώ τα κουλότερα δεν αναβιώνουν καν στο φιλμ αν πιστέψεις τις φήμες. Και σε όλη αυτή τη κουλαμάρα στηρίζεται και η προώθηση που μάλλον προγραμμάτιζε να αποτελέσει το συντηρητικό και κωμικό αντίδοτο στις υπόλοιπες πολεμοθεματικές. Και προφανώς, μετά την αδιαφορία του κοινού (για τις άλλες), της έμεινε μόνο το κωμικό και το "War" στον τίτλο για ξεφόρτωμα.


Previously on Movies for the Masses: Into the Wild (2007): Thessaloniki screening trailer

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Πέρασα μια ψιλοκαλύτερα επεξεργασμένη εκδοχή της αφίσας-παραπομπής στο επίσημο site, σημειώνω ότι ο τίτλος είναι "Διασκεδαστικό trailer" αλλά τον αφήνω έτσι να τσιμπήσουμε κάνα παραπάνω εισερχόμενο λινκ από τα εξωτερικά (από τα εσωτερικά ποτέ δεν είχαμε και πολλά αφού όλοι τα ξέρουν καλύτερα και νωρίτερα), και χρωστάω να συμπληρώσω καναδυό λογάκια για το αμερικάνικο τρέιλερ (που είναι βασικά ότι η διεθνής εκδοχή παρότι πιο ασόβαρη έχει τη σοβαρότητα να χρησιμοποιήσει το Once in a Lifetime της εποχής αντί, μπερδεματικά, για τραγούδια από εποχή Βιετνάμ μέχρι Scissor Sisters) και να κλείσω κάπως το θέμα του που άφησα στη μέση.

  2. cheaptalk said

    Το Empire έχει σήμερα τον Mike Νichols να εξηγεί τι ακριβώς έγινε με τα επαναληπτικά γυρίσματα στο Μαρόκο, σε μια ακόμα προσπάθεια να προσγειώσει τις φήμες (ή να παραπλανήσει, ότι θες).

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.