Indiana Jones [..] Kingdom of the Crystal Skull (2008): Teaser


Την προαναγγελθείσα παγκόσμια πρώτη του έκανε σήμερα ο εξερευνητής αρχαιολόγος και part time καθηγητής, σε αναλόγως διακοσμημένο Yahoo! (και λίγες ώρες μετά τις "διαρροές" bootlegged εκδοχής βεβαίως βεβαίως), με τα χρόνια που τον βαραίνουν εμφανή απ' τη συνοδευτική φωτογραφία κιόλας, και με τα γκρίζα του γένια βασικό μοχλό κωμικών διαλειμμάτων στις χαρακτηριστικές σκηνές χαρακτηριστικής δράσης.

Λογικό, αφού ο Indiana Jones επιστρέφει κάτι λιγότερο από δυο δεκαετίες μετά την τελευταία του περιπέτεια, και το να στείλει από 'κει που ήρθαν τις φτηνές απομιμήσεις τύπου National Treasure και φωτοκόπιες τρίτης γενιάς τύπου Fool's Gold (2008) που σπάνε ταμεία στις αίθουσες της χώρας του και όχι μόνο, είναι παραπάνω από αρκετός λόγος. Το αν θα περάσει και τη δάδα του απόγονου στον εκλεκτό του Steven Spielberg, Shia LaBeouf, τoν πιο καυτό νεαρό ανερχόμενο σταρ του σημερινού Hollywood και μόνο υποψήφιο για κινηματογραφικό franchise Πιτσιρικά Τζόουνς (ενδεχόμενο που καθόλου δεν αποκλείεται), υποθέτω θα το δούμε αφού αρχίσουμε πρώτα να βλέπουμε το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου, που παραμένει αδιευκρίνιστο αν είναι εξωγήινης αρχιτεκτονικής και προέλευσης όπως υποδηλώνουν οι διαρροές, οι ανεπιβεβαίωτης εγκυρότητας φωτογραφίες, η πλοκή με τα στρατιωτικά απόρρητα, κι εκείνο το πλάνο με τα γυαλιά που κολλάνε πάνω στο κουτί απ' το Roswell. Μετά τα πρώτα production videos πάντως, με το ασπρισμένο τρίο των Spielberg, Lucas και Ford που μοιάζαν με εικόνες οικογενειακού reunion, το κομματάκι χοντροκομμένο στον ήχο και κομματάρα μισοάψητο στα εφέ teaser με το βάρος ριγμένο στο σκάλισμα της νοσταλγίας του μύθου της τριλογίας, μένει αναμενόμενα λακωνικό στο θέμα της ανατομίας του κειμηλίου, και κρατά τον LaBeouf με το πέτσινο και την Cate Blanchett με τη dominatrix κόμμωση και φορεσιά ρωσίδας στρατιωτικού στο ελάχιστο των κλεφτών ματιών. Για να ασχοληθεί κυρίως με τα σαλτοκοπίδια του 65άρη πρωταγωνιστή του, που φέρει ευνόητα σ' αυτά τα πρώτα στάδια της προώθησης, τον φόρτο της αποστολής να αποδείξει ότι παραμένει αγέραστος.


Previously on Movies for the Masses: Caos Calmo (2008): Berlinale notorietà trailer

7 Responses so far.

  1. Anonymous said

    Μαθαίνω πως υπάρχουν US και international εκδοχές του trailer -- στο yahoo και αυτό που έχετε εσείς είναι η αμερικάνικη, όπου έχουν προσθέσει την αστερόεσσα και έχουν κρύψει κάποια από τα όπλα.

    Δείτε και:
    http://www.aintitcool.com/node/35630

    και η διεθνής εκδοχή του trailer:
    http://preview.tinyurl.com/yv7bct

  2. Anonymous said

    Indiana, Dark Knight, WallE, Iron Man πόσο πιο γαμάτο να γίνει το καλοκαίρι;

  3. cheaptalk said

    Εμένα πάντως δε με ενθουσίασε το τρέιλερ. Καταλαβαίνω ότι έχει αυτή την αισθητική "σα να μη πέρασε μια μέρα" για τις λεγεώνες των πιστών. Αλλά.. πέρασε τι να κάνουμε. Πάντως σίγουρα είχε τη πιο mainstream απήχηση ποτέ. Ούτε πειρατές, ούτε αραχνάνθρωποι, ούτε οποιαδήποτε καλοσχεδιασμένη ταυτόχρονη αποκάλυψη μέχρι τώρα δε μπορεί να φτάσει τέτοιο ενδιαφέρον, σχετικών και άσχετων, σε όλες τις σελίδες του δικτύου.

    Εδώ έγινε τεράστιο θέμα αυτό με τα όπλα και τον κανόνα της MPAA να μην είναι στραμένα σε κάποιον. BTW η Paramount έδωσε στη δημοσιότητα τη διεθνή (i.e UK) εκδοχή (με όπλα, χωρίς σημαία) και στην Αμερική: 480p, 720p, 1080p.

  4. Anonymous said

    ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ BLOCKBUSTERS ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ INDIANA JONES, SPEED RACER, IRON MAN, HULK, MAMMA MIA, NARNIA 2, SEX AND THE CITY, WALL-E ΚΑΙ DARK KNIGHT???

    ΨΑΧΝΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΠΟΤΑ... ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?

  5. verbal said

    Για όσα δεν βλέπεις στα 'προσεχώς' στην πλαϊνή μπάρα, μπορείς να ρίχνεις μια ματιά στο eventful group μας. Ενημερώνεται κάθε όποτε κάτσει, αλλά ενημερώνεται αξιόπιστα.

  6. verbal said

    Με μια βδομάδα καθυστέρηση, κι όχι ακριβώς με τον τρόπο που ήλπιζαν οι fans, μπήκε σε κανονική χρήση σήμερα το Indiana Jones widget που η Paramount έβγαλε στον αέρα την περασμένη Τετάρτη, φιλοδοξώντας να απλώσει σαν επιδημία στα πέρατα του internet, ό,τι προωθητικό αποφασίσει να αδειάσει στους χρήστες. Γύρω στο ενάμιση δευτερόλεπτο νέου υλικού (που αποτελείται απ' τον Shia LaBeouf να αποκαλεί τον Indiana Jones καθηγητή), μονταρισμένο με τα μισά περίπου πλάνα απ' το πρώτο teaser, μείον το εισαγωγικό της προηγούμενης τριλογίας, αποτελούν το πρώτο τηλεοπτικό spot της επανόδου του αρχαίου αρχαιολόγου, που αποτελεί το πρώτο video που κόσμησε το widget, το οποίο σε καλεί να το προσθέσεις στη σελίδα σου, κι αν είσαι αρκετά δημοφιλής κι από 'κει το πάρουν κι άλλοι, έχεις πιθανότητες να κερδίσεις τα μεταφορικά και μια πρόσκληση για δύο, στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας, κάπου στα μέσα του Μάη. Αρκεί να είσαι κάτοικος ΗΠΑ, βέβαια. Κάπου στις αρχές του Μάη πάντως, και συγκεκριμένα στις 2 του μηνός, ακριβώς μπροστά απ' τον Iron Man (2008), τοποθετούν τις ελπίδες τους να δουν καινούριο trailer του Indy οι fans, μετά την απογοήτευση της διάψευσης των ελπίδων τους να τον βρουν έτοιμο μέσα στο widget. Αφαίρεσε δηλαδή 20 μέρες απ' την αντίστροφη μέτρηση, και μέτρα κι εσύ αντίστροφα.

  7. Anonymous said

    εχω την αισθηση πως αν στην πρωτη ταινια η μαθητρια του Ιντιανα τον φλερταρε με τα βλεφαρα ζωγραφισμενα ερωτικα μηνυματα, στην ταινια που περιμενουμε θα τον αντικρυζε με το γεματο βερτιγκο βλεμμα του Τζειμς Στουαρτ και θα πεφτε στο κενοοοοοοοοο..

    Πολ.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.