Bienvenue chez les Ch'tis (2008): Trailer sensationnel


Όπως φαίνονταν από τη προηγούμενη βδομάδα που φίσκαρε τους κινηματογράφους του γαλλικού Βορρά (με μέσο όρο κοντά στις 9 χιλιάδες θεατές ανά αίθουσα) και σχετικά λιγότερο από το (ενδέκατο καλύτερο) άνοιγμά του σε όλη τη χώρα με 558.359 εισιτήρια τη Τετάρτη, το Καλωσόρισμα στη Χώρα των Ch'tis (2008) του Dany Boon διέλυσε κάθε μποξοφική επίδοση στη χώρα του Astérix. Με συνολικά 3,6 εκατομμύρια θεατές το πενθήμερο (περίπου χίλιους περισσότερους ανά αίθουσα απ' τους πρώην κατόχους του ρεκόρ, τρίτους Μαυρισμένους) και έσοδα $37,7 μυρίων, το αγκάλιασμα της ιδιαίτερης πατρίδας του από τον καραδημοφιλέστατο κωμικό βρέθηκε στην κορυφή και του πλανητικού μποξόφη, και επόμενο στόχο έχει πια, σύμφωνα με τον Henri Demoulin διευθυντή βόρειας εγχώριας διανομής της Pathé, κανέναν άλλον αλλά τον Τιτανικό (1997) των 20 μυρίων Γάλλων θεατών.

Όπως καταλαβαίνεις και από το trailer το οποίο ξοδεύει τη μισή του διάρκεια σε αστεία προφοράς, η ταινία είναι βαθιά γαλλική, τόσο βαθιά που φτάνει στη περιοχή του Nord-Pas de Calais, κατοικημένη από μυριάδες.. υπερβολικά στερεότυπα που φέρνουν σε Βέλγους του Goscinny, στο πιο μπρουτάλ και στο πιο ανεπιθύμητο για την υπόλοιπη χώρα --στην υπόθεση, ο ταχυδρομικός από την Προβηγκία που μετατίθεται εκεί για "ατασθαλίες", γίνεται ήρωας για τη γυναίκα του που τον είχε στο φτύσιμο. Περήφανος για την καταγωγή του από την επαρχία (το Armentières συγκεκριμένα), ο Boon κατάφερε να ανατρέψει όλα τα κλισέ, κάνοντας τους κατοίκους της πιο αξιαγάπητους και από ανυπότακτους Γαλάτες, τη περιοχή, όπου βρέχει 3-4 φορές το χρόνο, για 3-4 μήνες τη φορά, να φαίνεται ήδη πιο τουριστική από τις παραλίες του Νότου (που φάγαν τόση σκόνη όση και οι Bronzés τους από τους Ch'tis), και τη μικρή πόλη Bergues αγαπημένο προορισμό για.. ταξίδια του μέλιτος. Σε όλα στόχευε από την αρχή ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης/πρωταγωνιστής, περιμένοντας πρώτα να καταξιωθεί και κινηματογραφικά, μετά την εξαγώγιμη πρωταγωνιστική επιτυχία σε La Doublure (2006) και κυρίως Mon Meilleur Ami (2006) αλλά και τη σχετική της πρώτης του δημιουργίας, La Maison du Bonheur (2006). Και μπορεί ένα κάποιο θέμα να υπάρχει, με την αντιπροσωπευτικότητα της πόλης που διάλεξε, αλλά ακόμα κι αν έβρεχε μαγικό φίλτρο όσο μεγάλωνε, πιο πολύ θα περίμενες να ζοριστεί να τα καταφέρει.


Previously on Movies for the Masses: Iron Man (2008): Hard rocking trailer

4 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Πέρασα καλύτερο trailer και συμπλήρωσα δεύτερη παράγραφο στο θέμα που είχα αφήσει à suivre από το απόγευμα. Άλλες κακές γαλλικούρες δε πρόσθεσα, και τα ίδια και τα ίδια για μπρονζέ Αστερίξ χρησιμοποίησα στις αναφορές, αφού μέχρι εκεί φτάνει η σχετική κουλτούρα μου από μικρός :p

  2. cheaptalk said

    Με πάνω από εννιά (9) εκατομμύρια εισιτήρια σε δυο (2) μόλις βδομάδες (όταν ακόμα και ο νέος Astérix δεν έχει ξεπεράσει τα εφτά τόσο καιρό), και το εντελώς εξωπραγματικό 97% σε ποσοστό ικανοποίησης των θεατών, οι Ch'tis είναι ήδη θρύλος στη Γαλλία.

  3. cheaptalk said

    Με 17405832 θεατές μέχρι χτες το βράδυ, και εισπράξεις κάπου στα $160-170 εκατομμύρια, οι Ch'tis είναι επίσημα η μεγαλύτερη γαλλική ταινία όλων των εποχών, ξεπερνώντας τα 17270676 εισιτήρια του La Grande Vadrouille (1966) που θεωρούνταν.. αξεπέραστα μέχρι πριν κανά μήνα. Μπροστά τους, στα απόλυτα ρεκόρ του γαλλικού μποξόφη, έχουν πια μόνο τον Τιτανικό (20758841 αποδείξεις).

  4. cheaptalk said

    Για την ιστορία οι Ch'tis σταμάτησαν μόνο στα.. 20328052 εισιτήρια, με τους Γάλλους να αποκαλούν το φιλμ μόνο.. το μεγαλύτερο από τότε που οι Lumière ανακάλυψαν τον κινηματογράφο.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.