Eagle Eye (2008): Μεγάλο trailer


Κάποια teaser, όπως αυτό του Cloverfield (2008), εύχεσαι να μην είχαν γίνει ποτέ trailer, πολύ περισσότερο ταινία. Όμως αυτό του Eagle Eye (2008), που έπαιζε πριν τον πρόσφατο Indiana Jones, είχε κοπεί παραπλανητικά για να αποσπάσει τη προσοχή σου από κάτι πενήντα φορές μεγαλύτερο, τουλάχιστο σύμφωνα με τη μεγάλη του συνέχεια που κυκλοφόρησε στο Yahoo! Movies.

Βιομηχανίες, βραβεία και παουερλίστες, όλα μοιάζουν όλο και πιο ασήμαντα μπροστά στον Steven Spielberg που υπογράφει τη συγκεκριμένη παραγωγή και θα μπλέκονταν από πιο κοντά αν είχε προλάβει. Ο άνθρωπος(?) ψάχνει καναδυο δις μετρητά, έτσι γιατί μπορεί να του 'ρθει καμιά καλή ιδέα, και την άλλη μέρα του 'χουν δώσει τα μισά, μαζί με καναδυο χώρες μπόνους (για σύγκριση αν κάτι Rothman και Gianopuloi ψάχναν το ένα δέκατο με τις ίδιες συνθήκες, θα ψόφαγε όλος ο πλανήτης για δέκα μέρες). Οπότε, το ότι βρήκε έναν πιτσιρικά και τον συμπάθησε και είπε να τον κάνει διαγαλαξιακό αστέρα, περνάει στα ψιλά. Όπως και το ότι αυτή η δουλειά, που την προόριζε για 8/8/8, του βγήκε λίγο καθυστερημένη --απλά θα ανακαλύψει και το φθινοπωρινό μπλοκμπάστερ, έστω και με μεσαίο προϋπολογισμό.

Κατά τα άλλα, το Αετίσιο Μάτι ακόμα θυμίζει σε κάποιους τη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων (1959), μάλλον γιατί το Disturbia (2007), πάλι με D.J. Caruso στη τελειομανή σκηνοθεσία και Shia LaBeouf στη τελειοκοινή υποκριτική, ανακύκλωνε την ιδέα του Σιωπηλού Μάρτυρα (1954). Και σε πολλούς (ακόμα θυμίζει) το πρώτο Matrix, μάλλον γιατί δεν έχουν δει άλλη ταινία και νομίζουν ότι οι Wachowskis ανακάλυψαν το τηλέφωνο. Το σενάριο πάντως θέλει Syriana (2005) εναντίον WarGames (1983), το trailer το κόβω προς The Game (1997), και η σχετική βαλίτσα πάει πολύ μακριά. Ο Spielberg λέει ότι η ιδέα είναι πρωτότυπη (όσο γίνεται στη τέχνη) και δικιά του, όπως και η τελεία.


Previously on Movies for the Masses: Disaster Movie (2008): Φοβερό teaser

One Response so far.

  1. Anonymous said

    getting better and better, einai officialy tainia to wait for!

    ti sxesi exei omws me tous tesseris gigantes? den to pianw...

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.