The Dark Knight (2008): No limits prologue

Δες/Κρύψε το trailer από το Batman Begins Limited Edition DVD

Believe the hype. O Dark Knight (2008) είναι η μεγαλύτερη ταινία του καλοκαιριού, η μεγαλύτερη κομικοταινία ποτέ, και αυτό δε ξεκινάει να τον περιγράφει. Ούτε φυσικά ο IMAX πρόλογος, που θα πρέπει να τον δεις σε μεγάλη οθόνη (ή IMAX ακόμα καλύτερα υποθέτω) και αίθουσα όπου θα σου παίρνει τα αυτιά η απόλυτη ησυχία του DTS, για να τον εκτιμήσεις. Το μεγάλο ζήτημα πια είναι αν είναι αριστούργημα ή "μόνο" πλησιάζει, αν θα κάνει ρεκόρ ανοίγματος ή "μόνο" $130Μ, αν θα μείνει καμιά θέση κενή στη διάρκεια όλης της βδομάδας στις προβολές στην Αμερική ή θα βάλουν όλα τα θέατρα και επιπλέον στις 6 το πρωί, αν θα φτάσει μόνο ο Heath Ledger στα Oscar®, αν θα βρεθούν 2-3 κριτικοί σε όλο τον πλανήτη να προσπαθήσουν να φτιάξουν όνομα σε στιλ The Assassination of the Dark Knight by the Coward David Edelstein. Το σίγουρο είναι ότι σκηνές που οποιοσδήποτε άλλος μεγα-φιλόδοξος θα τις είχε για τις καθηλωτικές του, ο Σκοτεινός Ιππότης τις έχει για να μπορείς να πας για κατούρημα. Επειδή αποκλείεται να κρατηθείς.


Previously on Movies for the Masses: Max Payne (2008): Αργοκίνητο teaser

6 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Τελικά το παράδειγμα του Edelstein που η κριτική του έγινε στιγμιαία η πιο διάσημη σελίδα στο δίκτυο, ακολούθησαν φυσιολογικά κι άλλοι που ψάχνουν τα 15 λεπτά τους στο σωρό από ντομάτες που τους πετάνε οι φαν. Ακόμα πιο κραυγαλέος ο David Denby του New Yorker που ξερνάει quotes στιλ "The Dark Knight is constant climax; it's always in a frenzy, and it goes on forever" για αρνητικά, έχοντας μάθει καλά το παιχνίδι της διαφοροποίησης που παίζουν με το Σκοτεινό Ιππότη και αρκετοί που γράφουν για fanboys.

    Πρώιμη προκλητικά αρνητική κριτική πρόσθεσε στο τοματόμετρο κι ένας κάποιος (και δε θα τον διαφημίσω κι αυτόν φυσικά) που στη συνέχεια την εξαφάνισε, μαζί με όλο του το site. Οπότε πρόσεξε κι εσύ που νομίζεις ότι αρκετά περίμενες να ανακαλύψουν τα internets την αποψάρα σου.

  2. cheaptalk said

    Με την ευκαιρία σημειώνω ότι τη κριτική των Μαζών θα τη γράψει ο cinemad, ως πιο αποστασιοποιημένος (για να μετράει και περισσότερο). Καλού κακού, τον έχουμε βάλει σε μπουντρούμι, επιτηρούμενο από νευρικούς τύπους με μάσκες, καραμπίνες, και μια ιδιαίτερη συμπάθεια σε σουγιάδες. Και το "constant climax; it's always in a frenzy, and it goes on forever" εμένα με αντιπροσωπεύει απόλυτα πάντως.

  3. Anonymous said

    Την έγραψε :P

    http://cinemad.blogspot.com/2008/07/45.html

    Τι δεν του άρεσε δεν μας είπε όμως :-/

    'Η δεν είμαι αρκετά έξυπνος για να τον πιάσω, και αυτό παίζει!

  4. cheaptalk said

    Ε εντάξει τα αρνητικά τα γράψανε ήδη άλλοι. Όχι μόνο είναι comic book movie αλλά αγαπάει και το είδος. Όχι μόνο είναι σκοτεινή αλλά το γράφει και στον τίτλο. Όχι μόνο είναι συνεχής οργασμός αλλά κρατάει και για πάντα. Όχι μόνο διαλύει τα όρια της φαντασίας σου αλλά σου δείχνει και πόσο στενά ήταν.

  5. Anonymous said

    Αυτό δεν είπα και εγώ;
    Όντως δεν είμαι αρκετά έξυπνος για αυτά :P

  6. cheaptalk said

    Στην Αμερική οι προπωλήσεις εισιτηρίων δεν έχουν προηγούμενο, και οι περισσότερες προβλέψεις αναπροσαρμόστηκαν από τα $130 μύρια στα οριακά $150. Κανένα μοντέλο όμως δε μπορεί να προσομοιώσει τι θα γίνει όταν οι πρώτοι θεατές αρχίσουν να βγαίνουν πρόωρα από τις προβολές. Πάνω σε φορεία γιατί δεν άντεξαν την ένταση. Οπότε κάποιοι μιλάνε σχεδόν σοβαρά για $200Μ κι εγώ επαναλαμβάνω πολύ σοβαρά ένα quote από το φιλμ: "Batman has no limits".

    Στις ντομάτες, ο Edelstein έφερε περισσότερο κόσμο στο New York και από τα βυζιά της Lindsay οπότε αποφάσισαν να τον ξεζουμίσουν κι αυτόν σα τα Lohans και επανήρθε για δεύτερο γύρο, στον Denby δε προλαβαίνουν να σβήνουν βρισίδια οι του Rotten Tomatoes και έχει φτάσει τα 500 ("επώνυμα", πρέπει να έχεις λογαριασμό) σβήνοντας κάθε μετρητή, το site της φυλλάδας φαίνεται να επανήρθε και υποδέχεται το κοινό και τις πέτρες του, ενώ εμφανίστηκε ακόμα ένας Νεοϋορκέζος να τσιμπήσει δημοσιότητα με μια ακόμα μελετημένα αρνητική (ή απλά ηλίθια) άποψη (από αυτές που συγκρίνουν τον Dark Knight με τον Dark Knight και τον βρίσκουν λειψό).

    Στις κριτικές, μετά από τις θετικές ως υπερθετικές των μεγάλων (Variety, Hollywood Reporter, Time, Newsweek), και τις εκτός εαυτού των geeks φυσικά, άρχισαν να σκάνε μύτη και οι νολιμίτικες. Ο Berardinelli έβαλε 4 αστεράκια μετά από χρόνια, και το Empire έγινε το πρώτο, απ' όσο ξέρω, που δε μέτρησε τα δικά του.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.