70 διπλές προσκλήσεις για Βαλς με τον Μπασίρ


Δες/Κρύψε το trailer


Η Seven Films και το Movies for the Masses σας προσκαλούν στην Avant Première της ταινίας Βαλς με τον Μπασίρ. Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου στις 11 το βράδι στo Μικρόκοσμο στο Φιξ.



(Αν το κλικ δε σου δουλεύει στείλε απλά e-mail:  moviesforthemasses@gmail.com)

5 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    H Υπόθεση

    Ένας άντρας ξενυχτά σε ένα μπαρ. Τον λένε Άρι και είναι σκηνοθέτης. Συνομιλεί με έναν φίλο του που του εξομολογείται πως κάθε βράδυ στον ύπνο του τον κυνηγούν 26 σκυλιά. Κάθε βράδυ ο ίδιος αριθμός. Συμπεραίνουν πως αυτό θα έχει να κάνει και με τη θητεία των δύο ανδρών στον Ισραηλινό στρατό στον πρώτο πόλεμο του Λιβάνου στις αρχές της δεκαετίας του '80. Μόνο που ο Άρι δεν έχει την παραμικρή θύμηση από τον πόλεμο στον οποίο ήταν κι αυτός παρών. Ψάχνει λοιπόν τους ανθρώπους από το παρελθόν του, εννιά γνωστούς και φίλους, τους ζητά να αφηγηθούν κι αυτοί τις εμπειρίες τους και ψάχνει την αλήθεια για αυτό το κομμάτι του εαυτού του που ο ίδιος ακούσια διέγραψε. Και σιγά σιγά, εικόνες άλλοτε ρεαλιστικές και άλλοτε σουρρεαλιστικές διαγράφονται με τα μάτια της φαντασίας του... Ή μήπως με αυτά της μνήμης του;

    Η τεχνική

    Βασισμένο σε μεγάλο βαθμό στην προσωπική εμπειρία του σκηνοθέτη Άρι Φόλμαν, ένα ντοκιμαντέρ για τη μνήμη, τον πόλεμο, την ανθρώπινη φύση, που προτείνει ένα εντελώς πρωτότυπο φορμάτ , το οποίο αναδεικνύει τη μαγική διάσταση κάθε προσωπικής μαρτυρίας. Η παραγωγή της διήρκησε τέσσερα χρόνια, εκ των οποίων το πρώτο ήταν αφοσιωμένο στην συλλογή συνεντεύξεων. Τα γυρίσματα έγιναν σε πρώτη φάση στο στούντιο σε real video και το animation έγινε με την τεχνική του rotoscoping, με την οποία ο animator μεταφέρει στο cartoon τις φιγούρες που βλέπει στις live action φιλμαρισμένες σκηνές. To rotoscope επινοήθηκε από τον Max Fleischer και τα πιο πρόσφατα δείγματα αυτής της, ψηφιοποιημένης, πια, τεχνικής είναι το «Waking Life» και το «A Scanner Darkly» του Richard Linklater.



    Σύνδεσμοι: blurb & info, κινηματογράφος.
    Διαδικασία: κάνεις κλικ στη πρόσκληση, σου βγάζει ένα e-mail, συμπληρώνεις το όνομά σου και το στέλνεις ή προσπαθείς να θυμηθείς πως σε σκότωσαν κι εσένα έφηβο και μας ταχυδρομείς τις αναμνήσεις με θέμα "Symmetoxh sto diagwnismo Bals me ton Mpasir". Η πρεμιέρα είναι των Μαζών οπότε όλοι οι καλοί χωράνε. Το θέμα (ή subject) του e-mail παραμένει πάντως σχετικά σημαντικό, ειδικά αν τα δικά σου έχουν μια τάση να πάνε κατευθείαν στο spam.


    Credits: στον Αλέξη του Δεκέμβρη.

  2. cheaptalk said

    Τελικά, ως συνήθως, μοίρασα κάτι παραπάνω, καμιά 100 προσκλήσεις, μαζί με αυτές από το event στο Facebook. Πάλι πολύ safe νομίζω είμαστε, λόγω του γιορτινού των ημερών, οπότε μπορείς να συνεχίσεις να στέλνεις συμμετοχές, παρόλο που 'κανα το θέμα SOLD OUT (όχι ότι σε αποθάρρυνε ποτέ αυτό, anywayz).

  3. cheaptalk said

    Η μουσική, που σε κάποιους έσπασε τα νεύρα και σε άλλους άρεσε σε βαθμό να τη ψάχνουν, είναι του Max Richter από το OST και συγκεκριμένα το track 3 - The Haunted Ocean 1 όπως ανακάλυψε ο Δημήτρης Α. Πια, και τουλάχιστο μέχρι να φύγει το θέμα από τη πρώτη σελίδα, το κομμάτι δεν παίζει αυτόματα -- θα πρέπει να πατήσεις το ηχείο στη πρόσκληση.

  4. cheaptalk said

    Με Chrome (1.0.154.42) και Flash 10 (10.0.12.10) η μουσική εξακολουθεί να παίζει. Αν συμβαίνει και με κανέναν άλλο συνδυασμό, και μπόρεσες να καταλάβεις ότι παίζει από αυτό το θέμα, και κάθισες να διαβάσεις και τα σχόλια, και ξέρεις και τι browser χρησιμοποιείς, κοίταξε στον καθρέφτη να δεις αν υπάρχεις και μετά πες να ξανακοιτάξω τι μπορεί να φταίει.

  5. Anonymous said

    Απίστευτη ταινία. Ευχαριστούμε που μας δώσατε την δυνατότητα να την δουμε σε avant premier.

    Αφορμή για το post είναι ένα ψεγάδι στην κατά τα άλλα άψογη και εξυπηρετικότατη οργάνωση του χτεσινού event.

    Η πάυση για διάλλειμα έγινε σε ακατάλληλη στιγμή κατα την άποψή μου, με αποτέλεσμα να κοπεί η ρόη της ταινίας σε σημείο που δεν άρμοζε. Καλό θα ήταν το δίαλλειμα να γινόταν πιο πρίν (αφού έπρεπε να γίνει) κατά την άποψή μου.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.