Agora (2009): Αστρονομικό teaser


Ανεπίσημα στα γιουτούμπια από προχτές και επίσημα στο επίσημο κανάλι και στην επίσημη σελίδα της από σήμερα, παίζει το teaser της μεγαλύτερης φετινής ισπανικής παραγωγής που έχει ελληνικό τίτλο, αιγυπτιακό θέμα και διεθνείς φιλοδοξίες. Η Αγορά (2009) του Alejandro Amenábar, γυρισμένη στη Μάλτα όπως και όλες οι.. ελληνορωμαϊκές παραγωγές στα τέλη του προηγούμενου αιώνα και στις αρχές ετούτου (πιο χαρακτηριστικά ακριβώς στη περιοχή που είχε στηθεί το Κολοσσαίο του Μονομάχου (2000)), έχει ηρωίδα την Υπατία, την τελευταία λαμπρή παγανίστρια, την οποία καταξέσκισαν περιφέροντάς τη γυμνή στους δρόμους της Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια τη κάψαν και ζωντανή φυσικά, οι λειτουργοί και οι πιστοί της θρησκείας της αγάπης που στις αρχές του 5ου αιώνα σφιχταγκάλιαζε πια το ανατολικό κομμάτι της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που γυναίκα επιστήμονας δε ξαναεμφανίστηκε για περίπου.. 15 αιώνες, και ο σκηνοθέτης ξόδεψε τρία (3) χρόνια στη προετοιμασία της παραγωγής, μαζί με τον συνήθη ύποπτο να βοηθάει στα σενάρια, Mateo Gil, και τον συνηθισμένο να βάζει το χέρι στη τσέπη, Fernando Bovaira. Τα σοβαρά λεφτά, κάπου το 90% των (φημολογούμενων) €50 εκατομμυρίων μιας από τις πιο φιλόδοξες ευρωπαϊκές παραγωγές, τα έβαλε βέβαια η Telecinco του τεράστιου μεριδίου στην αγορά της Ισπανίας και των ακόμα μεγαλύτερων επενδύσεων στην αφρόκρεμα των ντόπιων σκηνοθετών (Bayona, Fresnadillo, Vigalondo φαίνεται ήδη να ετοιμάζουν διάφορα). Ενώ την αμερικάνικη διανομή, για τα τέλη της χρονιάς, με οσκαρικές φιλοδοξίες, είχε εξασφαλίσει η Focus από τις περσινές Κάνες.


Previously on Movies for the Masses: Los Abrazos Rotos (2009): Broken Embraces teaser

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Οι Κάνες κράτησαν τη κυριακάτικη βραδινή προβολή στο Grand Théâtre Lumière για την Αγορά, και οι αντιδράσεις ήταν ήδη από τις δημοσιογραφικές πολύ θετικές. Τις συνοψίζει μάλλον καλύτερα ο Todd Brown στο Twitch, χαρακτηρίζοντας το φιλμ "epic in every sense of the word". Ο άλλος Todd, αυτός του Variety, πιο συγκρατημένα, βρίσκει τη παραγωγή "consistently spectacular" αλλά ίσως πιο βαριά απ' ότι μπορεί να χωνέψει ο μέσος Αμερικάνος μαζί με το ποπκόρν του.

  2. cheaptalk said

    Πιστή στις αρχικές προσμονές, παρόλο το μούδιασμα στη περίοδο μετά τις Κάνες, η Αγορά διέλυσε διάφορα ισπανικά εισπρακτικά ρεκόρ και βρήκε τελικά και μια κάποια αμερικάνικη διανομή.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.