The International (2009): Berlinale opening trailer

Δες/Κρύψε το international trailer

Με καλή διάθεση και αστεία τόσο από τον διευθυντή του, Dieter Kosslick, όσο και από τη πρόεδρο της επιτροπής του, Tilda Swinton, φαίνεται να άνοιξε απόψε το 59ο φεστιβάλ Βερολίνου. Και ποδαρικό στο κόκκινο χαλί του κάναν οι Clive Owen, Ulrich Thomsen και Armin Mueller-Stahl, από το καστ της πρώτης πραγματικά διεθνούς ταινίας του Tom Tykwer, με τον ταιριαστό τίτλο The International (2009).

Ο Tykwer είχε ανοίξει τη Berlinale και εφτά (7) χρόνια νωρίτερα με το πανευρωπαϊκό (και βάλε) στη παραγωγή του Heaven (2002), αλλά αυτή τη φορά επιστρέφει έχοντας διαβεί τον Ρουβίκωνα παύλα Ατλαντικό, με κεφάλαια της Relativity Media και της Sony. Και έχοντας διαπιστώσει, όπως και ο Oliver Hirschbiegel με το Invasion (2007), πως άμα ρίξεις τον κύβο πολύ ψηλά, καμιά φορά σκάει με τη γωνία στο κεφάλι σου. Οι προθέσεις των Αμερικάνων να σεβαστούν την αισθητική και το ρυθμό του δημιουργού ξεκαθαρίστηκαν προς όλους όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο trailer με εμβόλιμες σκηνές δράσης.. από άλλα φιλμ (πιο χαρακτηριστικά από το Ghost Rider (2007)), κι ενώ η έξοδος στις αίθουσες είχε ήδη αναβληθεί από τον Αύγουστο για Παρασκευή και 13 Φλεβάρη. Η συνέχεια έφερε trailer κομμένα για ευρωκουλτουριάρικη κατανάλωση με τον Owen σε ρόλο.. Λόλας (i.e. για να θυμίζουν τη πιο γνωστή ταινία του Tykwer), και επαναληπτικά γυρίσματα ώστε το φιλμ, από κάτι σε Michael Clayton (2007), να μεταλλαχτεί προς κάτι σε Bourne Ultimatum (2007). Τη χαριστική βολή έδωσε μάλλον η σημερινή ανεξήγητη online εμφάνιση και εξαφάνιση ενός 5λεπτου αποσπάσματος με τη σκηνή στο Guggenheim του Manhattan, σκηνή (με την υποχρεωτική πτώση από οροφή) που αποτελεί, εκτός από κεντρικό θέμα της προώθησης και, κεντρικό θέμα συζήτησης όσων έχουν δει το φιλμ και πολύ πιθανά τη μόνη άξια λόγου του (ή αλλιώς κάποιος στη Sony κατάλαβε ότι μοίραζε τζάμπα το φιλέτο, και το κατέβασε επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι το υπόλοιπο είναι πουρές συμπυκνωμένος).

Όπως και να 'χει, ο Tykwer διατηρεί το χιούμορ του, και όταν στο Βερολίνο οι δημοσιογράφοι, θυμίζοντας ελληνικό κοινό, παρατήρησαν ότι φέρνει στον πρωταγωνιστή του, είπε ότι σε κάθε project που επιλέγει μετράει σημαντικά ο κεντρικός χαρακτήρας να του μοιάζει, αφού τα ίδια του λέγαν και για τον Ben Whishaw του Αρώματος (2006) και πολύ πιθανά και την Franka Potente του Τρέξε Λόλα Τρέξε (1998). Στα συν, σημείωσε και την εμπνευσμένη από τη BCCI τράπεζα ως κακούργο (που στη χειρότερη.. θα βγάζει γέλιο), ακόμα μια αποτυχία για τον Clive (που όσο πάει γίνεται και μεγαλύτερος ήρωας των Μαζών), τη Naomi (χωρίς να χρειάζονται εξηγήσεις), και τα 65mm κάποιων σκηνών που αποτελούν ορεκτικό για το αφιερωματικό μενού του φεστιβάλ της γερμανικής πρωτεύουσας στην κληρονομιά των τεράστιων φιλμ.


Previously on Movies for the Masses: Humains (2009): Πρωτόγονο trailer

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.