The Secret of Kells (2009): Trailer βιτρό

Δες/Κρύψε το French trailer

11 του μήνα (Φεβρουαρίου) στη Γαλλία και 6 Μαρτίου στον τόπο του, ανοίγει ένα ιρλανδέζικο κινούμενο που ξεκίνησε να σχεδιάζεται πριν 10 χρόνια και μπήκε σε παραγωγή πριν πέντε (5), περιστρεφόμενο γύρω από το ατελείωτο εικονογραφημένο χειρόγραφο της Καινής Διαθήκης του Αβαείου του Kells που αποτελεί εθνικό θησαυρό της πατρίδας του Francis Bacon.

Περιστρεφόμενη γύρω από τη παραγωγή βρίσκεις φυσιολογικά και τη μισή γιαγιά ήπειρο, με τη περισσότερη οικονομική και δημιουργική συνδρομή να έρχεται από το Βέλγιο και τη Γαλλία, και τη διαχείριση να περιλαμβάνει την Viviane Vanfleteren και τον Didier Brunner του Τρίου της Μπελβίλ (2003). Με τον πρώτο να υπογράφει και σκηνοθετικά, στη μέση στέκονται ο Tomm Moore και ο Paul Young του Cartoon Saloon, μιας εταιρείας που έχει ήδη σχετικά αναγνωρισμένο έργο στη παιδική σειρά Skunk Fu!. Ήδη αναγνωρισμένο είναι βέβαια και το Secret of Kells (2009), έχοντας εντυπωσιάσει τη βιομηχανία (ή όσους δε το είχαν πάρει χαμπάρι) τον Ιούνιο στο Annecy, και τους υπόλοιπους με teaser και γαλλόφωνα trailer που κυκλοφορούσαν ημιεπίσημα από τις αρχές του 2008. Το αγγλόφωνο trailer, πιο ολοκληρωμένο και προσεγμένο απ' όλα, με το σήμα της Buena Vista να αφήνει βάσιμες ελπίδες για διανομή και σε μεγαλύτερες αγγλόφωνες περιοχές, εμφανίστηκε πριν καμιά δεκαριά μέρες, και είναι πια διαθέσιμο και στην επίσημη σελίδα.

Φανερά, τόσο σε στιλ (σε σπείρες και λοιπά γεωμετρικά πιο χαρακτηριστικά) όσο και σε άποψη, η ταινία αποδίδει φόρο τιμής στο The Thief and the Cobbler (1995), την υπερμυθική και ουσιαστικά ακόμα ατελείωτη (ταινία) του Richard Williams που στοιχειώνει τον χώρο από το 1968. Και βρίσκεται, κατά τύχη αλλά το ίδιο συμβολικά, στο σταυροδρόμι των $172 ολόκληρων εκατομμυρίων του χειροποίητου κινούμενου και του Hayao Miyazaki στην Ιαπωνία το 2008, με το ηλεκτροσόκ του Ed Catmull και του John Lasseter στο 2D της Disney που ακούει στο όνομα The Princess and the Frog (2009) και λίγο πολύ θα κρίνει την τύχη του παραδοσιακού animation στην Αμερική. Το σίγουρο είναι πως από άκρη σε άκρη του πλανήτη, το "παραδοσιακό", το "χειροποίητο" και τα σχετικά, θέλουν πια εισαγωγικά, με τη δουλειά σε υπολογιστή να είναι παντού τόσο φανερή όσο το Anime Studio και το Flash στα πολυεπίπεδα καρέ του Μυστικού.


Previously on Movies for the Masses: I Sell the Dead (2008): Slamdance awards trailer

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Με τους Kells να έχουν πάρει από ιδιαίτερα καλές ως εκστατικές κριτικές στο γαλλικό τύπο, ο Tomm Moore ξεκίνησε blog για το Song of the Sea που ετοιμάζει, και ο Todd Brown στο Twitch τον αποκαλεί "new master", έχοντας δει και τους Kells και το promo/pitch για το Τραγούδι.

  2. cheaptalk said

    Οι Kells κέρδισαν μέσα στον Ιούνιο το βραβείο κοινού τόσο στο Annecy όσο και στο Εδιμβούργο οπότε μπορείς να πεις με σιγουριά ότι είναι από τις ταινίες που αγαπάει το κοινό στα φεστιβάλ.

  3. cheaptalk said

    Έναν ακριβώς χρόνο μετά, κι αφού τσίμπησε και μια υποψηφιότητα καλύτερου κινούμενου στα Annies, το Μυστικό τσίμπησε μια ακόμα μεγαλύτερη, για τα 82α Όσκαρ.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.