Julie & Julia (2009): Βουτυρωμένο trailer


Το Hollywood έχει αντιπρογραμματίσει για το καλοκαίρι ένα σωρό γυναικιές όπως ξαναματάπαμε αλλά για τη βασίλισσά τους και φέτος μπορείς να ποντάρεις στη βασίλισσά τους, τη Meryl Streep, που εξελίσσεται πια σε κάτι σε εξηντάρη Brendan Fraser με φουστάνια. Μετακινημένες, όπως και πολλές υπόλοιπες, από τα μέσα Απρίλη στις αρχές Αυγούστου, απέναντι στο πιο προφανές θύμα της σεζόν, το G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009), οι Julie & Julia (2009), βασισμένες σε (όχι μια αλλά) δυο πραγματικές ιστορίες όπως αυτό επαναλαμβάνει, απέκτησαν τρέιλερ με την αρχή της (σεζόν), στο Moviefone.

Ο τίτλος της ταινίας είναι δανεισμένος από το βιβλίο της Julie Powell που συνοψίζει ένα χρόνο blogging των μαγειρεμάτων της αλλά, όπως δε νομίζω να σου ξέφυγε, σε παράλληλη αφήγηση παίζει και η αυτοβιογραφία της Julia Child που έγραψε τις συνταγές και δίνει, με το πυροβολημένο στιλ της, την ευκαιρία στη Streep για μια ερμηνεία όπου οι τεχνικοί μανιερισμοί και τα τικ της φαίνονται σχεδόν φυσιολογικά. Η ιδέα της παραγωγής φτάνει μέχρι τη συμπρόεδρο της Sony και πρόεδρο της Columbia, Amy Pascal, που αναμενόμενα ασφαλώς έδωσε το σενάριο και τη σκηνοθεσία σε μια από τις πιο πετυχημένες γυναίκες στο Hollywood στα 80s και τα 90s και ακόμα αγαπημένη στο σχετικό (i.e. γυναικείο του LA) κύκλο, τη Nora Ephron. Η παραγωγή υποκρίνεται και οσκαρικές φιλοδοξίες σα λόγο για τη μετακίνηση της εξόδου της, κομπλέ με συμμετοχή στο διαφημισοπράμα της φετινής τελετής στο Kodak Theatre, και προφανώς τόσο πετυχημένα όσο και η Streep τους 30 πόντους που της λείπουν για να παίξει τη τεράστια μαγείρισσα (ή τόσο πετυχημένα όσο ο Pierce Brosnan ότι τραγουδούσε στο Mamma Mia! (2008), αν δε κατάλαβες). Παρολαυτά φαίνεται αγαθή και καλόγουστη όσο και το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της Ephron (ή της Jem που ακούγεται στην υπόκρουση), χωρίς να ασχολείται και πολύ, πέρα από τη πιο καταβροχθίσιμη όσο και οι μπούκες της Amy Adams, με τις υπόλοιπες γυναικείες ψυχώσεις. Έστω κι αν η προώθηση επιμένει να προωθεί διακριτικά το εδεσματολόγιο ως τρίτη πρωταγωνίστρια, περίπου σα γκόμενα που τσιμπολογάει ελαφρά στα ραντεβουδάκια. Κι έστω κι αν οι, κατά βάση θετικές, αναφορές από τις δοκιμαστικές προβολές (που άρχισαν το χειμώνα) μιλάνε για πιο γυναικείο (i.e. λιγότερο fun) φιλμ, απ' όσο αφήνει να φανεί το τρέιλέρ του.


One Response so far.

  1. cheaptalk said

    H Ephron έχει σχέση με τα κινηματογραφικά μαγειρέματα τουλάχιστο από τα 80s όταν είχε εκδόσει το ημιαυτοβιογραφικό Heartburn και στη συνέχεια το έκανε και σενάριο για την ομώνυμη ταινία του '86, πάλι με τη Streep πρωταγωνίστρια και τον Jack Nicholson πρωταγωνιστή. Το It's Amazing της Jem (που ακούγεται στο τρέιλερ) πρωτοακούστηκε στο Sex and the City (2008) όπως ξέρεις.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.