The Final Destination (2009): Death in a 3D trailer


Με βασικό στόχο να σου δείξει πόσα πολλά πράγματα έχει να σου πετάξει στη μούρη όταν το δεις σε 3D, έσκασε μύτη χθες το trailer του The Final Destination, τρίτο (και αν κρίνεις απ’ τον τίτλο, τελευταίο) sequel του franchise, που φαντάζομαι θα έκανε πολλούς να βλαστημάνε που βιάστηκαν και δεν κράτησαν την τρίτη ταινία για τώρα, να ταιριάξουν το τρία της με το σήμα του τρισδιάστατου.

Η τρίτη ταινία είχε τύχει να είναι και η πιο εμπορική του franchise, όχι μόνο λόγω της αξεπέραστα υπεργαμάτης εναρκτήριας σεκάνς με το μακελειό στον αυτοκινητόδρομο, αλλά και γιατί είχε επιστρέψει στη σκηνοθεσία ο James Wοng που είχε ξεκινήσει τη σειρά με το πρώτο της επεισόδιο, αυγατίζοντας τα 20κάτι εκατομμύρια του budget της σε 112 εκατομμύρια εισπράξεις παγκοσμίως. Την ίδια επίδοση είχε πετύχει και με το τρίτο επεισόδιο, ξεκινώντας με 25 εκατομμύρια κι επιστρέφοντας 113, αλλά στο ενδιάμεσο είχε παρεμβληθεί ο David R. Ellis που αν και δεν πέρασε τα 100 εκατομμύρια στο σύνολο, δεν έπεσε και κάτω απ’ τα 90 και μιας κι ο Wong ήταν προφανώς απασχολημένος με το πολυαναμενόμενο πανηγύρι παπάρας του Dragonball Evolution (2009) που έστηνε για τη Fox, η New Line είπε να ξαναφέρει στο τιμόνι τον Ellis, που στο μεταξύ έφτιαξε ένα κάποιο όνομα με τη μετρίου βεληνεκούς χαριτωμενιά του Cellular (2004) και το παραπροπέρσινο Snakes on a Plane (2006) που είχε βάλει φωτιά στα δίκτυα απ’ το concept του και τη φιέστα που το ακολούθησε, όπως θα θυμάσαι.

Επιστρέφοντας σ’ αυτά που θα σου πετάει στη μούρη πάντως, το trailer σου δείχνει λίγο πολύ τη μισή ταινία και πάρα πολύ τη μισή εισαγωγή, που φαίνεται μάλλον πιο αδύναμη κι από ‘κείνο το τρενάκι του τρόμου που ξεκίναγε το γαϊτανάκι των freak accidents μέσω των οποίων ο χάρος παίρνει πίσω τις ζωές όσων του ξεφεύγουν χάρη στις απροσδιορίστου προελεύσεως στιγμιαίες αναλαμπές του κεντρικού πρωταγωνιστή. Αλλά, ναι, σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, όπως σου λέει τέσσερις-πέντε φορές και στους τίτλους, το βασικό πράγμα που πουλάει η ταινία, είναι ότι είναι 3D, κι αν δε σ’ εντυπωσιάζουν τα μπουλόνια, τα κοτρόνια, οι ρόδες, οι μηχανές κι ολόκληρα τα λεωφορεία που θα 'ρχονται κατά πάνω σου, υπάρχει κι εκείνο το κωλαράκι στο πράσινο βρακάκι να προσπαθείς να πιάσεις. Αν, βέβαια, η Ελλάδα δεν πέσει σ’ εκείνη την κατηγορία των selected theaters που θα παίζουν την ταινία σε 2D.


Previously on Movies for the Masses: Telstar (2009): Heavy compression trailer

One Response so far.

  1. cirrus said

    Ολα καλά verbal, απλά θα ήθελα να κάμω μια ψιλοδιορθωσούλα :)
    Η αξεπέραστα υπεργαμάτη εναρκτήρια σεκάνς με το μακελειό στον αυτοκινητόδρομο που αναφέρεις είναι του Ellis - στο FD2 και όχι στο FD3.
    Ο James Wong για μένα είναι πολύ κατώτερος του Ellis
    -k

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.