Το Κακό στην Εποχή των Ηρώων (2009): Evil II trailer


Η διεθνικότητα της δημοφιλίας της πρώτης ταινίας, για την οποία λέγαμε πριν κάτι μήνες, κληροδοτήθηκε αναμενόμενα και στο sequel της, όπως αποδείχθηκε απ' τα δεκαχίλιαρα των hits και τη ντουζίνα των links και των αναδημοσιεύσεων των οποίων έλαχε απ' έξω, το teaser του Κακού στην Εποχή των Ηρώων, που είχες δει σε πρωτιά εδώ. Οπότε δε θα 'σαι μόνος σου, αν σου φανεί λίγο αλλόκοτο, που το follow-up του πρώτου υλικού της ταινίας, είναι απογοητευτικά τοπικού ενδιαφέροντος.

Παίζοντας πρακτικά αποκλειστικά σα ρεκλάμα του line-up των ερμηνευτών του, το regular trailer του δεύτερου Κακού, που κυκλοφόρησε χθες σε αίθουσες και δίκτυα, αποκαλύπτει σαφώς λιγότερα απ' ότι το teaser του, και παρουσιάζοντας κυρίως ένα απ' τα καινούρια παιχνίδια που έπεσαν στα χέρια της Ekso Productions και των λοιπών, κρατάει σ' όλη του τη διάρκεια τον τόνο της κάγκουρες-die-first εισαγωγικής σκηνής του Τσιμιτσέλη με τις campy εκδοχές του bullet-time effect, που κάνουν τον Κοντόπουλο να τρέχει σχεδόν πιο γρήγορα κι απ' τις σφαίρες τον κυνηγούν. Παράλληλα, οι καρτέλες των πρωταγωνιστών είναι περισσότερες κι απ' τα ζόμπι που τους μασουλάνε κι εκεί είναι που σε πιάνει η ανατριχίλα, όταν βλέπεις πως η καινούρια προώθηση επιστρατεύει τα μέσα που κοροϊδεύουμε και πιθανότατα κι οι δημιουργοί του Κακού μαζί μας, με την ντόπια βιομηχανία να ποντάρει απεγνωσμένα στους ηθοποιούς για να πουλήσει τις ταινίες της. Εύλογα το κάνει βέβαια, και στην προκειμένη ακόμα, αφού εκτός απ' τις προσδοκίες των fans και των κομπάρσων, η ταινία πρέπει να καλύψει και προσδοκίες άμεσα συνδεδεμένες με τους λογαριασμούς που τάισαν της επιταγές που εξαργυρώθηκαν για να μεταφερθεί το μακελειό στην Εποχή των Ηρώων. Οπότε χωρίς να σου δείχνει τίποτα καινούριο κι ελπίζοντας να μη σε ξενερώσει κιόλας, το καινούριο διαφημιστικό λειτουργεί περισσότερο σαν υπενθύμιση, για να 'χουμε κι εμείς ένα λόγο να σημειώνουμε πως η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στις Νύχτες Πρεμιέρας στις 25 Σεπτέμβρη, πριν κατακλύσει τις αίθουσες την πρώτη Πέμπτη του Οκτώβρη.


Previously on Movies for the Masses: My Son, My Son, What Have Ye Done (2009): Τι trailer

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Αυτό ακριβώς έλεγα στον Todd χτες ότι "Unfortunately, it's very Greek-oriented". Αλλά το έκανε θέμα και στο Twitch (και το βγάλαν μετά και μερικοί άλλοι) και περιμένει μετάφραση των τσιμιτσέλειων ρήσεων λέει.

  2. Unknown said

    Ωχ ωχ ωχ οχι αλλο Τσιμιτσελη και Παππά και οποιονδήποτε άλλο που νομιζεί οτι να συμμετέχει σε τέτοια προτζεκτ του προσδίδει κύρος και τον αναδεικνύει (μάλλον ρίχνει την ταινία λες και χρειαζεται ο κινηματογράφος 1-10-10000 τελειωμένους να δούνε το Κακό για να βγαίνουν άλλοι 1-10-10000 ντεμεκ κριτικοί να αποθεώνουν την ταινία - να γίνει κακώς εννοούμενη μεηνστριμ και να γουσταρουμε όλοι πρώην μοντέλα νυν ηθοποιούς του κιλού να δηλώνουν οτι θέλαν να συμμετάσχουν σε κάτι διαφορετικό στηρίζοντας παντα τις ανεξάρτητες παραγωγες και τα λοιπα και το παραληρημα μπορεί να συνεχιστεί επ απειρον).Αφου δεν έχει και Μακρυπούλια πάλι καλά να λεμε.
    Κρίμα να -μπιπ- το κλίμα που εφτιαξε η πρώτη ταινία.
    Btw γιατί οι πρωταγωνιστες της πρώτης ταινίας δεν προηγούνται στα κρέντιτς ε? Μαλλον γιατί δεν συμμετέχουν ή έχουν συμμετάσχει με τεράστια επιτυχία σε δημοφιλέστατες τηλεοπτικές παραγωγές όπως η Πολυκατοικία και διάφορα παπακαλιάτια δράματα που θα έκαναν τον Αισχύλο ζόμπι σαν και αυτά της ταινίας.
    Ελπίζω η ταινία να είναι εξίσου καλή ή και καλύτερη από την πρώτη αλλα όταν είσαι προκατειλημμένος μάλλον δεν μπορείς να έχεις καθαρή κρίση (πόσω δε μάλλον αν έχεις δίκιο να είσαι προκατειλημμένος ε?)

    ουφ._

  3. cheaptalk said

    Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι ο τρόμος είναι χώρος χωρίς προκαταλήψεις, και ενδεικτικά έχει φιλοξενήσει (και σε.. ιστορικές σκηνές) μέχρι και τη Paris Hilton. Δε βλέπω κανένα λόγο να αποκτήσει (προκαταλήψεις) στην Ελλάδα που είναι ακόμα νεογνό.

    Τα υπόλοιπα, η ελληνική νοοτροπία, η τηλεόραση και η κατάσταση της κινηματογραφικής βιομηχανίας, είναι όλα γνωστά και μεγάλα θέματα. Στις Μάζες από την αρχή βλέπουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα γιατί πέσαμε και σε περίοδο που είχαν αρχίσει να πάνε καλύτερα, κοιτάμε να στηρίξουμε τα καλύτερα να πάνε ακόμα καλύτερα, να γκρινιάζουμε γενικά το αποφεύγουμε χωρίς να παραβλέπουμε τα ειδικά και τα συγκεκριμένα, πιστεύω (και φαίνεται ακόμα και στο σχόλιο παραπάνω).

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.