Κάθαρση (2009): Catharsis trailer premiere


Ξεκίνησα να κάνω αυτή την ταινία το φθινόπωρο του 2007, όχι με σκοπό να κάνω υψηλή τέχνη ή να περάσω κάποιο πολιτικό μήνυμα.
Για μένα πάντα οι πιο διασκεδαστικές ταινίες ήταν αυτές που ενώ είχαν ένα «σοβαρό» περιτύλιγμα, σε πέθαιναν στο γέλιο --πολλές φορές ίσως και άθελά τους.

Ο σκοπός λοιπόν, ήταν να πω μία ιστορία εκδίκησης με ρεαλιστικά αλλά και υπερβολικά στοιχεία.
Στην υπερβολή βρίσκεται και το χιούμορ της υπόθεσης.
Ο χαρακτήρας του Στεφανάκη κάνει αυτό που κάνει πάνω από όλα για να βγάλει τα προσωπικά του απωθημένα --δεν πρόκειται για κάποιον ήρωα που ενδιαφέρεται για το καλό της κοινωνίας-- αντιθέτως, στην σκηνή του παλιού εργοστασίου σκοτώνει τα λάθος άτομα.
Είναι και αυτός ένα θύμα, ένα πιόνι των «από πάνω».

Επίσης θεώρησα ενδιαφέρον το να παιχτεί ο ρόλος του υπουργού δημοσίας τάξης από έναν πορνοστάρ (Τέλης Σταλόνε).
Δεν ήθελα να υπάρχει κανένας σεβασμός.

Η πισώπλατη μαχαιριά είναι ίσως και το κύριο στοιχείο στην ταινία --δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη από κανέναν και όλοι έχουν λόγους να φάνε τους υπόλοιπους.


Previously on Movies for the Masses: Survival of the Dead (2009): Venice premiere clip

Παγκόσμια πρεμιέρα την Πέμπτη, 17/09 στις 22:15 στο Δαναό 2,
παρουσία του σκηνοθέτη, Φωκίωνα Μπόγρη, που υπογράφει και το κείμενο

4 Responses so far.

  1. verbal said

    Σαν υποσημείωση μονάχα στο κείμενο του σκηνοθέτη: όσοι ασχολούνται με το χώρο, μόνο με δόλο μπορούν να αμφισβητήσουν την χρόνια και αφοσιωμένη τριβή του Φωκίωνα Μπόγρη, με τον cult παύλα trash κινηματογράφο, ελληνικό, αμερικάνικο και κυρίως ευρωπαϊκό, ο οποίος, με την άνεσή του στο αντικείμενο, πάω στοίχημα θα μπορούσε να σου γράψει δεκαπέντε σελίδες με τα σημεία που αστόχησε ο Γιός του Τσάρλι, για παράδειγμα. Ο Μπόγρης έχει κι αυτός το μερίδιό του σε αστοχίες, όπως δεν θα ντραπεί να σου παραδεχτεί, αλλά όπως φαίνεται απ' αυτό το trailer, που σκάει αναπάντεχα γεμάτο υποσχέσεις και το βλέπεις σε.. διακαναλική αποκλειστικότητα εδώ και στην εκπομπή του cinemad σε κάνα μισάωρο, οι προσπάθειες του Μπόγρη μέχρι τώρα, όλες οδηγούσαν ως εδώ, την πρώτη του, όπως αναγνωρίζει στο blog του, προσπάθεια για μια ταινία με στ' αλήθεια επαγγελματικό προσανατολισμό και στόχο.

  2. Άκης Καπράνος said

    Ναι, αλλά την κοπέλα που γλεντάει με το όπλο δεν μας είπες πως την λένε.

  3. AIFF said

    ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:48

    Τα τελευταία 49 εισιτήρια για τον «Κυνόδοντα» περιμένουν υπομονετικά τους φεστιβαλιστές στο ταμείο του κινηματογράφου ΔΑΝΑΟΣ- πώληση γίνεται και μέσω του site. Έχουν ήδη πωληθεί 151 εισιτήρια.
    Όταν εξαντληθούν και αυτά, θα υπάρξουν 130 προσκλήσεις ΜΟΝΟ για κατόχους των καρτών διαρκείας. Οι υπόλοιπες θέσεις (περίπου 260) θα καλυφθούν από τους συντελεστές, τους παραγωγούς, τους τεχνικούς και τους διανομείς της ταινίας όπως γίνεται πάντα σε ανάλογες προβολές.

    Όσοι κάτοχοι καρτών διαρκείας έχουν ήδη αγοράσει εισιτήριο για τον «Κυνόδοντα» (ή όσοι θέλουν να αγοράσουν εισιτήριο για να εξασφαλίσουν στα σίγουρα μια θέση) θα μπορούν να παίρνουν μια λευκή ατομική πρόσκληση- με την επίδειξη της κάρτας και του αποκόμματος του εισιτηρίου του «Κυνόδοντα» από τον ΙΑΝΟ. Από την Τρίτη 15/9.

  4. cheaptalk said

    (ευχαριστούμε τα παιδιά των Νυχτών που πήραν τη κατάσταση στα χέρια τους διαδικτυακά, όπως σχολίαζα και πριν λίγο στο facebook, από τη μια είναι θαυμάσιος αυτός ο πανικός για τη πρεμιέρα του Κυνόδοντα σα να πρόκειται να παραστούν και η Luna Lovegood με τον Draco Malfoy, από την άλλη ο verbal δε προλάβαινε να βγάζει ανταποκρίσεις από.. την εμπόλεμη ζώνη :p )

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.