Η Ζωή στους Βράχους (2009): Trailer αντίστασης


Η ταινία αναφέρεται αποκλειστικά σε Γυναίκες οι οποίες έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Γυναίκες, που όμοια με τους άνδρες, πάλεψαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν. Και οι οποίες μετά την απελευθέρωση υπέστησαν πάλι διώξεις, βασανισμούς και εκτελέσεις για αυτή τη συμμετοχή τους.

Στην ταινία, τριάντα τρεις Γυναίκες καταθέτουν τη μαρτυρία τους για τις διώξεις που υπέστησαν αυτές και οι οικογένειές τους, μετά την υπογραφή της Βάρκιζας, στις 12 Φεβρουαρίου 1945.

Πρόθεση της ταινίας είναι να αποκαλύψει το ρόλο μιας κοινωνικής ομάδας «χωρίς φωνή», ο οποίος αγνοείται από την επίσημη γραπτή ιστορία. Στην ταινία, ομάδα «χωρίς φωνή» είναι οι Γυναίκες.



Προβολή απόψε στις 19:00 στην ΕΛΛΗ, στην Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου.
Το κείμενο είναι από το δελτίο τύπου της σκηνοθέτριας, Αλίντας Δημητρίου

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Η Ζωή στους Βράχους πρωτοπροβλήθηκε στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης την άνοιξη και είναι συνέχεια των περσινών Πουλιών στον Βάλτο με το ίδιο θέμα. Η Αλίντα Δημητρίου είναι συμπαθής μεν αρκετά ηλικιωμένη για να είναι πλήρως εξοικειωμένη με όλα τα σύγχρονα και τα διαδιχτυακά δε, οπότε κατ' εξαίρεση δημοσιεύουμε το κείμενο που μου έστειλε αν και.. μοιάζει αρκετά με το δελτίο τύπου ;-)

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.