Άμα δε σε Θέλει (2009): Θεσσαλονικιώτικο trailer


Ο Βασίλης Νεμέας έφτιαξε το όνομά του αφοσιώνοντας τις σκηνοθετικές του τεχνικές στη μικρή οθόνη, που τον ανέδειξε στην εποχή της μεγάλης έκρηξης των τηλεοπτικών σίριαλ, μέσα από τίτλους κωμικών σειρών όπως η Μαντάμ Σουσού (1986), οι Αυθαίρετοι (1989), το Εκμέκ Παγωτό (1991) και το Κάτι Τρέχει με τους Δίπλα (2000), που ήταν και η μεγαλύτερη του στιγμή στην (ιδιωτική) τηλεόραση και του έφερε κοντά του τον Ρένο Χαραλαμπίδη και τον Κλέων Γρηγοριάδη. Πάνω στους δύο τότε πρωταγωνιστές του, έχει στήσει τώρα την πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα, που έχει απόψε την πρώτη της παγκόσμια στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία, που είχε ολοκληρωθεί μπορεί και κάνα δεκάμηνο πριν, είχε ξεκινήσει να κυκλοφορεί τα προωθητικά της στις αρχές του έτους, ποντάροντας σε προγραμματισμένη έξοδο στις αίθουσες στα τέλη του προηγούμενου Απρίλη, με διανομή της Village Films, προφανώς, όπως μπορείς να δεις απ' το teaser που διαθέτει το Φεστιβάλ. Η συμφωνία όμως δεν είχε περπατήσει, αφού η Village, για τρίτη της ελληνική ταινία για το 2009 (που χρειαζόταν για να πάρει η εταιρία φοροαναλγητικά), είχε προτιμήσει να κυκλοφορήσει το Κάτω Απ' το Μακιγιάζ σου (2008), όπως θα θυμάσαι, απ' τα περσινά φεστιβαλικά. Το trailer, βέβαια, δεν αποσύρθηκε ποτέ, κι ούτε έχει κυκλοφορήσει και κανένα άλλο να το αντικαταστήσει, και γιατί να κυκλοφορήσει, αφού όταν είσαι παραγωγός, περισσότερο καλό σου κάνει να αφήνεις να σέρνεται ένα trailer που'χει σφραγίδα απ' τη Village για τη διανομή, παρά ένα που δεν έχει σφραγίδα καθόλου. Το αστείο της υπόθεσης ολοκληρώνει βέβαια, η άλλη στάμπα που προσπαθεί να φορεθεί πάνω στην ταινία, μοστράροντας ως νέα εταιρία που έχει αναλάβει τη διανομή της, την Audio Visual. Κάτι που, παραδόξως αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν όλοι όσοι επικοινώνησα απ' την εταιρία, κρατώντας μονάχα μια πισινή για το ενδεχόμενο να έχει συζητηθεί κάτι "μέσα στις τελευταίες ημέρες". Το θέμα είναι αρκετά αστείο, όσο και δυσάρεστο με τον τρόπο που εκθέτει την ταινία και τη δημιουργική ομάδα που κρύβεται πίσω της. Επίσης, είναι και εν εξελίξη, μιας και το έπιασε το ματάκι μου με το που ξεκίνησε να γράφεται το post, οπότε αν προκύψει και κάτι περισσότερο, θα προστεθεί με τις γνωστές τακτικές.


Previously on Movies for the Masses: ΕφΧΕΣ (2009): Digital Wave trailer

2 Responses so far.

  1. marfi said

    Πολύ ωραίο φαίνεται! Ευχαριστώ για την πληροφορία!

  2. s_dany said

    Προσωπική άποψη, η μεγαλύτερη του στιγμή είναι οι Αυθαίρετοι, μια από τις καλύτερες κωμικές σειρές της ιδιωτικής τηλεόρασης. Τους χαρακτήρες και τους διαλόγους τους έχει ο Νεμέας for sure. Για τη σινε-σκηνοθεσία, ίδομεν! (η γνωστή μανία των Ελλήνων δημιουργών να μην επικεντρώνονται σε εκείνο το ΕΝΑ πράγμα που κάνουν καλύτερα!).
    Τελικά το είδες?

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.