Crazy Heart (2009): Ρυθμικό trailer


Είσοδος της τελευταίας στιγμής στην οσκαρική κούρσα για την Fox Searchlight, με μεγάλο ατού την ερμηνεία του Jeff Bridges στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το Crazy Heart (2009) φουλάρει από την αρχή της βδομάδας τις προωθητικές μηχανές του, με αφίσα παύλα εξώφυλλο δίσκου από τη καρδιά του Nashville, και τρέιλερ από αυτά που σου θυμίζουν πόσο απείχε ο Wrestler (2008) από το τετριμμένο δράμα στη καρδιά της ιστορίας του.

Ο Bridges παίζει όπως βλέπεις, και σύμφωνα και με το blurb, κάποιον ανάμεσα σε Merle Haggard, Waylon Jennings και Kris Kristofferson, που "το παράκανε στους γάμους, το παράκανε στα χρόνια στο δρόμο και το παράκανε στο να το παρακάνει στο ποτό", και βρίσκει φυσικά λύτρωση σε γκόμενα καμιά τριανταριά χρόνια μικρότερη και Maggie Gyllenhaal κι από πάνω. Και σε περίπτωση που ξέχασες ότι η Amelia (2009) πάτωσε κριτικά και εισπρακτικά όπως περίμενες από το τρέιλέρ της, η μικρή Fox φροντίζει με τη διακριτικότητα επελαύνοντα ρινόκερου να σου θυμίσει ότι ο Dude ήταν τέσσερις (4) φορές υποψήφιος για Oscar® και να προεξοφλήσει και την "ερμηνεία ζωής" για την οποία λίγο πολύ κάνουν λόγο και όσοι βρέθηκαν στις δημοσιογραφικές προβολές που ξεκίνησε η εταιρεία από τη προηγούμενη βδομάδα. Νωρίτερα, αρχές Νοέμβρη, οι καλές αντιδράσεις των δοκιμαστικών ακροατηρίων ήταν ο τυπικός λόγος που η Τρελή Καρδιά μεταφέρθηκε από την ερχόμενη άνοιξη στον ερχόμενο μήνα, ενώ αυταπόδεικτα θετικό ήταν το buzz που συνόδευε τη παραγωγή και κατά την (με μικρό εφταψήφιο ποσό) εξαγορά των δικαιωμάτων της τον Ιούλιο, σε μια περίοδο που όσες ημιανεξάρτητες απέμειναν στην Αμερική έχουν ελαχιστοποιήσει και τα έξοδά τους. Κατά τα άλλα, τον συγγραφέα του μεταφερόμενου βιβλίου και τον σεναριογράφο-σκηνοθέτη.. μη τους ψάχνεις, ο Colin Farrell έκανε απλά τραγουδιστά γυρίσματα σαββατοκύριακου, ο Robert Duvall κατά πάσα πιθανότητα πέρασε για να μαζέψει ακόμα μια επιταγή και να θυμίσει το εξαιρετικά παρόμοιο και οσκαρικό Tender Mercies (1983), και γενικότερα η συνολική εντύπωση είναι χαμηλόφωνου προσεγμένου indie με περιορισμένο προϋπολογισμό και, σε φυσιολογικές συνθήκες, παρόμοια περιορισμένες φιλοδοξίες. Η Fox Searchlight βέβαια έχει πίσω της ένα κορδόνι επιτυχιών που καταλήγει στο Slumdog Millionaire (2008), τη μουσική (και το θέμα που ακούγεται) έχει γράψει ο T Bone Burnett με Grammy για το Walk the Line (2005), το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι φανερά για φίλημα αν υπήρχε ποτέ αμφιβολία, και ειδικά ο πρωταγωνιστής είναι σίγουρο ότι κάνει βουτιές αφοσίωσης στο ρόλο πολύ πιο βαθιές απ' όσο μπορεί να δείξει ένα μοντάζ για όλη την οικογένεια.


One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Ακολουθώντας το buzz με υποδειγματικά σοβαρό τρόπο, οι NY Times δημοσίευσαν ένα άρθρο που αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της εξαγοράς της ταινίας από τη Fox Searchlight. Στα πιο σημαντικά, ο προϋπολογισμός ήταν γύρω στα $7 εκατομμύρια και καλύφτηκε από τη θυγατρική της Viacom, Country Music Television, αλλά τα σχετικά credits απαλείφτηκαν όταν η Paramount (που ανήκει βέβαια κι αυτή στη Viacom) προσπέρασε τη παραγωγή που πέρασε στη συνέχεια σε ανταγωνιστική διανομή.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.