Prince of Persia: The Sands of Time (2010): Trailer

Δες/Κρύψε το international trailer

Πριν έξι χρόνια η Disney μετέτρεψε με επιτυχία μια βόλτα των θεματικών πάρκων της σε ένα από τα μεγαλύτερα franchise της δεκαετίας, ανοίγοντας το δρόμο για τις μπλοκμπαστερικές μεταφορές.. της Μονόπολης και του View-Master που έρχονται. Χωρίς να έχει εγκαταλείψει, κάθε άλλο, την ιδέα για τέταρτους Πειρατές της Καραϊβικής, η εταιρεία περνάει και σε Πρίγκιπες της Περσίας για τα 10s, κάνοντας τα βιντεοπαιχνίδια πολύ μεγάλες μπιζνες και για τη κινηματογραφική βιομηχανία (που λίγο πολύ την έχουν ξεπεράσει πια σε μέγεθος), όπως εξηγεί για τις Μάζες ο Μιχάλης Τέγος του GameOver.gr στη θέση του Jordan Mechner που τον πρόλαβαν άλλοι.

Για πολύ καιρό, ο τίτλος Prince of Persia έφερνε στο μυαλό εκείνο το ριζοσπαστικό action παιχνιδάκι του 1989, όπου με τον πρίγκιπα του τίτλου έπρεπε να περάσεις τις πίστες σκαρφαλώνοντας σε πλατφόρμες και πηδώντας πάνω από αγεφύρωτα χάσματα για να φτάσεις στην πριγκίπισσα (παλούκι από δυσκολία, αλλά κλέβαμε και βάζαμε άπειρη ζωή, περνούσαμε πίστες αυτόματα κλπ.). Το παιχνιδάκι ανήκει φυσικά στα κλασσικά του χώρου, και παιχνίδια όπως η σειρά Tomb Raider σχεδόν δε θα υπήρχαν χωρίς αυτό. Μετά από χρόνια σιωπής, η Ubisoft (τη θυμάσαι, αυτή φτιάχνει το game adaptation του Avatar (2009)) επανέφερε το franchise σε μεγάλες δόξες το 2003, με το καταπληκτικό Prince of Persia: The Sands of Time, και έτσι του έδωσε μια δεύτερη ζωή που κρατάει μέχρι σήμερα, μια και το τελευταίο παιχνίδι της σειράς κυκλοφόρησε πέρυσι.

Στο Sands of Time βασίζεται και η κινηματογραφική μεταφορά με τίτλο, εχμ, Prince of Persia: The Sands of Time (2010), της οποίας το trailer βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα internets. Ως ο εν λόγω Πέρσης (;) πρίγκηψ, ο Jake Gyllenhaal έχει λιώσει στο γυμναστήριο και το parkour, και έτσι δείχνει αρκετά κοντά στον ψηφιακό του avatar (είδες τι έκανα εκεί, ε; ε;) αν και η faux-βρετανική προφορά του ακούγεται λίγο κάπως, ενώ η πρώην Bond girl Gemma Arterton κάνει channel τη Rachel Weisz και αναλαμβάνει τον άχαρο ρόλο της έκθεσης γεγονότων/ενημέρωσης του κοινού σχετικά με το τι παίζει μ’αυτές τις sands of time και το dagger of time που τις ελέγχει και πώς καταστρέφεται ο κόσμος και... ας πούμε ότι αν πρέπει να κάνεις αυτή τη δουλειά από το trailer ακόμα, δεν προμηνύονται τα καλύτερα. Η παρουσία του Ben Kingsley μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, μια και αφενός είναι ο Ben Kingsley, αφετέρου στο Bloodrayne (2006) γελούσαν και τα τούβλα του κάστρου. Ευτυχώς, ο Mike Newell είναι καλύτερη επιλογή σκηνοθέτη από τον Uwe Boll οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας ή της δεκαετίας.

Πιο ενθαρρυντική είναι η παρουσία του Jordan Mechner στο σενάριο, ο οποίος, αν δεν ξέρεις, είναι αυτός που έφτιαξε το αρχικό παιχνίδι και έχει δηλώσει παρών σε κάθε νέα έκδοσή του από τότε (επίσης γράφει graphic novels). Δεν ξέρω πώς χειρίζεται ένα κινηματογραφικό σενάριο, αλλά αν μη τι άλλο έχει μια άλφα εμπειρία και μια σχέση παραπάνω με τη συγκεκριμένη ιστορία και αυτό τον ήρωα, που μπορεί να βγει και σε καλό. Όπως και να ’χει, το trailer δείχνει μια καλοκαιρινή ντισνεο-μπρουκχαϊμεριάδα (η σύνδεση με το adventure κλίμα του Pirates of the Caribbean μάλλον είναι και η σωστή προσέγγιση στο θέμα), με μια σειρά CGI να συγκρούονται το ένα με το άλλο και τον Gyllenhaal να χοροπηδάει από δω κι από κει. Δεδομένου ότι η ιστορία ποτέ δεν ήταν και ιδιαίτερα σεξπιρική, και ότι δεν υπάρχει η διασκέδαση του να ελέγχεις εσύ τον πρίγκιπα και να τον ρίχνεις στα χαντάκια και στους γκρεμούς, η κατεύθυνση προς την καλοκαιρινή περιπέτεια που δεν παίρνει και πολύ στα σοβαρά τον εαυτό της είναι μάλλον η καλύτερη.


3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    (Τα τρέιλερ κυκλοφόρησαν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και ο CitizenMac μου 'χε στείλει το σχολιασμό από τη Πέμπτη, αλλά οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες και στην ομίχλη σμπρώξαν το θέμα αρκετές μέρες πίσω)

  2. Unknown said

    Όμορφο το τραιλερ! Ελπίζουμε σε κάτι κάλο.

  3. Anonymous said

    καλα φοβερη η ταινια! δεν υπαρχει! για να πω την αληθεια δεν την περιμενα καλη αλλα ειναι απλως απιθανη!!! ποτε θα βγει το dvd;; θα σκασω! μακαρι να μπορουσα να την ξαναδω το κιολας 100 φορες! και ο Jake Gyllenhaal ειναι τελειος στο ρολο του Dastan! Τα σπαει αυτη η ταινια, τελος!!!

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.