In the Loop (2009): Armando Iannucci interview

Δες/Κρύψε το trailer

Το In the Loop ξεκίνησε τη διεθνή πορεία του απ’ το Sundance, έχοντας ήδη φορτώσει την αφίσα του μ’ ένα γαλαξία από αστέρια αποθεωτικών κριτικών στη χώρα που το γέννησε, και συνέχισε να διαφημίζει την εξαιρετική φετινή φουρνιά της ανεξάρτητης βρετανικής σκηνής, περνώντας κι απ’ τη χώρα μας τον περασμένο Σεπτέμβρη, για να πάρει το βραβείο σεναρίου απ’ την επιτροπή των Νυχτών Πρεμιέρας, κι ύστερα να ανοίξει το καλοκαίρι σε Αμερική κι αργότερα στη Γαλλία και να επιστρέψει πριν μια βδομάδα στη Βρετανία, για να πάρει ξανά βραβείο σεναρίου και στα φετινά BIFA, έχοντας σκοράρει ήδη hat trick στα BAFTA της Σκωτίας με βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου και ερμηνείας για τον Peter Calpadi.

Κινηματογραφική μεταφορά του επίσης πολυβραβευμένου τηλεοπτικού The Thick of It, η ερεθιστικά βρετανική πολιτική σάτιρα του Armando Iannucci, βγαίνει αύριο στις ελληνικές αίθουσες, για να θυμίσει ότι υπάρχει και κωμωδία για ενήλικες με IQ πάνω απ’ αυτό της φρυγανιάς, σε όσους δεν είχε τύχει να γνωρίσουν τον δημιουργό στην μια πενταετία περίπου, που κανιβαλίζει με περισσή ευχαίρια την πολιτική σκηνή της χώρας του, απ’ τη μικρή οθόνη του BBC. Συνδυάζοντας το ατίθασο δηκτικό του χιούμορ, με την επιθυμία του να φτιάξει μια κωμωδία με γρήγορους διαλόγους, ο Iannucci βρήκε την έμπνευσή του στην ιλαροτραγική φάρσα που ήταν η συμμετοχή της χώρας του στην εισβολή στο Ιράκ και μετέφερε τη δράση του στη Washington, σμπαραλιάζοντας το πολιτικό σύστημα της χώρας που κυβερνά τον κόσμο. Για το πώς έστησε την αυθεντικότητα της ταινίας του, βασιζόμενος σε μικρές αυθόρμητες πράξεις διεθνούς κατασκοπίας και για τα εθνικά μυστικά που ανακάλυψε γραμμένα σε χαρτάκια post-its, μιλά στη συνέντευξη που μας έδωσε μέσω skype, χάρη στις προσπάθειες της Αγγέλας Αϊδίνη απ’ την Art Free που βγάζει αύριο την ταινία στις αθηναϊκές αίθουσες.


One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Ερμμ.. είναι πια δεδομένο ότι βίντεο που ανεβάζει ο verbal δε θα παίζει μέχρι να το διορθώσω, και έτσι έγινε και σε αυτή τη περίπτωση. Ζητάμε κατανόηση, μικρό παιδί είναι, κτλ. :p

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.