Shrek Forever After (2010): Teaser τέλους


Με την καλλιτεχνική ταφόπλακα μιας απ’ τις πιο δημοφιλείς σειρές στην ιστορία του animation, να έχει πέσει δυο χρόνια πριν με το Shrek the Third (2007), και με το spin-off του Puss in Boots να βρίσκεται στο development για έξοδο το 2011, η DreamWorks έρχεται να σου θυμίσει το παραμύθι και να κλείσει οριστικά (ή σχεδόν) την ιστορία του πράσινου φιλικού γίγαντα, με το τέταρτο και τελευταίο (λέει) κεφάλαιο της ζωής του: την κρίση της μέσης ηλικίας.

Έχοντας γεμίσει το σπιτάκι του στη μέση του δάσους του Πολύ Πολύ Μακριά, με την αγάπη και τη θαλπωρή της αγαπημένης του Φιόνας, τα πράσινα κουτσούβελά τους και το κακό συναπάντημα που είχε μαζέψει για παρέα στις προηγούμενες τρεις ταινίες, ο Shrek αρχίζει να στενεύεται μέσα στο βόλεμά του και να ονειρεύεται τα παλιά του μεγαλεία, τότε που με το βρόντο από ένα του στραβοπάτημα, έστελνε τους χωρικούς σε κατάσταση αμόκ. Κι επειδή δεν προσέχει τί εύχεται, με κάποιον παραμυθένιο τρόπο, μεταφέρεται σε μια εναλλακτική εκδοχή της παραμυθόπουλης, στην οποία ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ, για να βρει την DreamWorks κατά μερικά δις φτωχότερη την καλή του να είναι αξύριστη καταζητούμενη, τον Γαϊδαράκο να κάνει το χαμάλη και τον τολμηρό Παπουτσωμένο Γάτο να τη βγάζει ως στολισμένο υπέρβαρο οικόσιτο κατοικίδιο που βαριέται να κουνηθεί. Φυσικά ο Shrek πρέπει να επαναφέρει την τάξη και για να το κάνει ζητάει τη βοήθεια μιας ομάδας από ogres που αντιστέκονται σ’ αυτό το status quo, που παντρεύει το παραμύθι με το κεντρικό στόρι απ’ το It’s a Wonderful Life (1946).

Το teaser για το τριδιάστατο sequel, που έσκαγε πριν από τριδιάστατες προβολές του τριδιάστατου θηρίου του Cameron, όπως θα πρόσεξες, σού το αφηγείται ο Γάτος, σε αόριστο, παρουσία όλης της παραμυθοπαρέας, οπότε μπορείς να υποθέσεις ότι μάλλον όλα θα πάνε καλά, τουλάχιστον για το γάτο, αλλά κι αν δεν ήσουν σίγουρος (και σ’ ενδιέφερε), το happy end για όλους, το εγγυάται κι ο καινούριος σκηνοθέτης του franchise, ο Mike Mitchell. Ο οποίος, μετά την παπάρα του Deuce Bigalow: Male Gigolo (1999), έκανε μια μικρή ειδίκευση σε οικογενειακές ταινίες που πιθανότατα δεν είδες ποτέ (Surviving Christmas (2004), Sky High (2005)) και τώρα επιστρέφει στα μεγάλα τερέν, για να βγάλει, τέλη Μάη, παγανιά στις αίθουσες, τον τίτλο που έφτιαξε την DreamWorks. Τρεις μόλις βδομάδες πριν o Lee Uncrich, βγάλει βόλτα τους φρεσκαρισμένους ήρωες που έφτιαξαν την Pixar. Χρωματιστή γιγαντομαχία δηλαδή.


Previously on Movies for the Masses: Robin Hood (2010): Rocking teaser

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.