Sex & Drugs & Rock & Roll (2010): Trailer δεκαετίας


Λίγο πριν συμπληρωθούν δέκα χρόνια από το θάνατό του κυκλοφορεί στη Βρετανία η κινηματογραφημένη βιογραφία του pop laureate της βρετανικής μουσικής σκηνής (κυρίως) στα τέλη των 70s, του Ian Dury. Η παραγωγή έχει τίτλο, φυσικά, Sex & Drugs & Rock & Roll (2010), μάλλον φιλοδοξίες για φεστιβαλικούς γύρους στη συνέχεια (και αρκετά καλές κριτικές για να το κάνει), και σίγουρα τον αέρα της επανάστασης του βρετανικού κοινού ενάντια στη βιομηχανοτηλεοπτική pop που έφερε αναρχικά το Killing in the Name στη κορυφή των χριστουγεννιάτικων charts (και να ξανακούγεται στο τέρμα μέχρι και από ελληνικά περίπτερα, παρεμπιπτόντως). Η παραγωγή σηματοδοτεί και μια επιστροφή του Andy Serkis στο πολύ προσκήνιο, μετά το "No war for oil" στην οσκαροτελετή του 2003, ενώ την όλη ανατρεπτική διάθεση ολοκληρώνει η παρουσία πίσω από τη κάμερα του Mat Whitecross, συνσκηνοθέτη στα πρόσφατα και άκρως πολιτικά ντοκιμαντέρ του Michael Winterbottom. Ο Σταύρος Στριλιγκάς του Stop That Sound, σε καλωσορίζει στη νέα δεκαετία.

Ο Ian Dury (1942-2000) είναι: α) για τον αδαή, ο τύπος που έγραψε τον ύμνο Sex & Drugs & Rock & Roll, β) για τον μουσικόφιλο, ο ηγέτης των Blockheads, μιας απο τις σημαντικότερες μπάντες του new wave και του punk στα 70ς, με εκατομμύρια πωλήσεων και μεγάλες επιτυχιες στα charts, γ) για τον σινεφίλ, ο τύπος που εμφανίζεται στο The Cook the Thief His Wife & Her Lover (1989), το Judge Dredd (1995) και το The Crow: City of Angels (1996), δ) για κάθε ενδιαφερόμενο, ο τύπος που απέρριψε με τη μία την πρόταση του Andrew Lloyd Webber να γράψει το λιμπρέτο για το Cats, επειδή σιχαινόταν την μουσική του. Και αυτά είναι μόνο ελάχιστα από όσα πρόλαβε να κάνει στην πλούσια ζωή του ο Dury, ένας ξεχωριστός άνθρωπος που πάλεψε από παιδί με την πολυομελίτιδα, προσπάθησε να βρει τον εαυτό του μέσα από την φήμη, έζησε ακολουθώντας τον χαρακτήρα του, έφτασε πολύ ψηλά, αναγνωρίστηκε και κέρδισε αυτό που έψαχνε, ακολουθώντας όμως έναν δρόμο γεμάτο στροφές και πόνο.

O γνωστός και μη εξαιρετέος Andy Serkis (Gollum, King Kong), μετά τον Martin Hannett (ο εκκεντρικός παραγωγός των Joy Division) στο 24 Hour Party People (2002), περνάει στο κέντρο της εικόνας μιας μουσικής ταινίας με την tour de force ερμηνεία του για την larger than life περσόνα του Ian Dury. Ο σκηνοθέτης Mat Whitecross (The Road to Guantánamo (2006), The Shock Doctrine (2009)) επιλέγει να ασχοληθεί περισσότερο με την ζωή παρά με την μουσική του Dury, ωφελόντας έτσι τον μη-μουσικόφιλο θεατή.



One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Το φιλμ θα παίξει τελικά στο Panorama του Βερολίνου, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του φεστιβάλ.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.