The Green Hornet (2011): Ταλαιπωρημένο trailer

The Green Hornet - Trailer

Απ’ τα ραδιοφωνικά serials των 30s, στα κινηματογραφικά cliffhangers των 40s , στην τηλεοπτική μεταφορά των 60s και τα comics των τελευταίων 60 ετών, ο Green Hornet, δευτερανιψιός του Lone Ranger, έχει κάνει αρκετή πορεία στην pulp και την pop κουλτούρα της Αμερικής, για να δικαιολογήσει τον τίτλο του αξιοποιήσιμου property για κινηματογραφικό φρεσκάρισμα, σ’ αυτήν την εποχή της αναμασητικής αναγέννησης που περνάμε. Οπότε μπορείς να καταλάβεις γιατί το όνομά του ήταν στα to-do lists της χολιγουντιανής βιομηχανίας εδώ και δυο-τρεις δεκαετίες, όμως στα χρόνια που έχουν περάσει, η ιστορία της μεταφοράς του, έχει γίνει πια τόσο μακριά, όσο και αυτή που κουβαλάει ο ίδιος ο τίτλος, που βλέπεις επιτέλους στην κινηματογραφική γραμματοσειρά του, στο trailer που κυκλοφόρησε το Yahoo! Movies μέσα στη μαύρη νύχτα, λίγες ώρες μετά το teasάρισμα ενός μάτσου φωτογραφιών που μοίρασε στα δίκτυα η παραγωγή.

Μπορεί βλέποντας το υλικό (που πρεμιερίστηκε αρχικά σε σχετική παρουσίαση του ET), το τελευταίο πράγμα που περιμένεις ν’ ακούσεις, να είναι το σκηνοθετικό credit του Michel Gondry, όμως το όνομα του Γάλλου, ήταν απ’ τα πρώτα που είχαν ενδιαφερθεί για μεταφορά του ήρωα στη νέα εποχή, αφού πίσω στα τέλη του ’90 ο Gondry είχε καθίσει με τον Edward Neumeier (του RoboCop (1987)) να φτιάξουν ένα σενάριο, που τους τελείωσε στις αρχές των '00s ο John Fusco (του Spirit: Stallion of the Chimarron (2002)), για να συρταρωθεί, μαζί με τις προηγούμενες επαφές που είχαν γίνει με τον George Clooney για να προβάρει τη μάσκα. Τον τίτλο είχε ανασύρει ο Kevin Smith μερικά χρόνια μετά για να ανεμίσει ως δικό του επόμενο project, ελπίζοντας για τον Jake Gylenhaal στο ρόλο του άσωτου γιου μεγαλοεκδότη που αποφασίζει να πολεμήσει το έγκλημα όταν ορφανεύει, και με τον Jet Li στο ρόλο του βοηθού, ρόλο που είχε βάλει και τα τηλεοπτικά θεμέλια για το πέρασμα του Bruce Lee στις κινηματογραφικές οθόνες, αν θυμάσαι. Προφανώς το όραμα του Smith πάλι δεν άρεσε πουθενά και αποσύρθηκε, όπως είχε δηλώσει κι ο ίδιος στη Wondercon του 2006, μέχρι που δυο χρόνια μετά, η Sony ανακοίνωσε ότι το project παίρνει μπρος, αρχικά με τον Stephen Chow (του Shaolin Soccer (2004)) που είχε ιδέες για ρεντικολομεταφορά, και εν συνεχεία με σενάριο απ' τη σχολή του Judd Apatow, με υπογραφές από Seth Rogen και Evan Goldberg. Η Columbia, που είχε πια αγοράσει τα δικαιώματα, επανέφερε και τον Michel Gondry, που μεταμορφώθηκε σε βοηθό των αδερφών Wachowski, έβαλε τον Rogen να χάσει καμιά δεκαπενταριά κιλά για να παίξει εξίσου ατσούμπαλα και κωμικά με πριν και έδωσε και στον Ταϊβανέζο popstar Jay Chou το ρόλο του... action relief, σε μια ταινία που προγραμματιζόταν να ανοίξει ακριβώς στα μισά της σεζόν των μπλοκμπαστεριών, πριν αντικατασταθεί απ’ το Grown Ups (2010) και μεταφερθεί στις χριστουγεννιάτικες διακοπές στα μισά του Γενάρη, εν μέρει για να προλάβει η παραγωγή να έχει τελειώσει και την τρισδιάστατη μεταγραφή.


Previously on Movies for the Masses: Never Let Me Go (2010): Μη οσκαρικό trailer

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Πέρασα στα γρήγορα μια αφισέτα από την αμερικάνικη σελίδα της παραγωγής (και άλλαξα και τη σχετική παραπομπή) και διόρθωσα όσα ορθογραφικά (ακόμα και στα μισά ονόματα) βγάζαν μάτι. Σημειώνω από καμιά φορά για να μη ξεχνιόμαστε :p

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.