Tangled (2010): Rapunzel's boy teaser

Tangled (Rapunzel) - Teaser

Η Dreamworks φαίνεται να σκοπεύει να βγάζει τόσα ανά δεκαετία πια, παρολαυτά το 50ο κινούμενο της Disney παραμένει σημαντικότατο κινηματογραφικό ορόσημο, έστω κι αν το "50th classic" που χρησιμοποιούσε σε κάποια φάση η προώθηση ήταν λιγάκι.. τραβηγμένο από τα μαλλιά (χρυσώνοντας ολόκληρες δεκαετίες μπαζοπαραγωγής από τον οίκο του πόντικα). Ο προπομπός της εκ των πραγμάτων σημαδιακής εξόδου του Tangled (2010), ήταν να εμφανιστεί στο Facebook αύριο, μετά στα κανάλια της Disney απόψε, και τελικά έσκασε μύτη από τη Πέμπτη, στο Yahoo! Movies και στη φρέσκια επίσημη σελίδα της παραγωγής.

Tangled βέβαια η ταινία έχει μετονομαστεί στην Αμερική για λόγους που μόνο η παραγωγή της μπορεί να καταλαβαίνει. Στον υπόλοιπο κόσμο (ή στην Ευρώπη τουλάχιστο) λέγεται Rapunzel, από το ομώνυμο παραμύθι της χρυσομαλλούσας των αδερφών Grimm, το οποίο έχει βέβαια εκμοντερνιστεί όπως συνηθίζεται στο κάστρο της Σταχτομπούτας, αλλά εξακολουθεί να απευθύνεται στα κοριτσάκια που κολλάνε σαλμονέλα φιλώντας βατραχάκια για να βρουν τον πρίγκιπά τους, όπως συνηθίζεται τελευταία στο ίδιο κάστρο και ειδικά από την εποχή εξαγοράς της Pixar (που απευθύνεται και σε πιο ενήλικο κοινό). Παρόλα τα συνήθεια, οι πρώτες σκηνές του φιλμ που δημοσιεύονται επίσημα, απευθύνονται σε μικρά και μεγάλα αγοράκια όπως βλέπεις, επικεντρώνονται στα παθήματα του όχι και τόσο πρίγκιπα με την όχι και τόσο εύκολη μύτη που φτάνει με τα πολλά στο κάστρο του παραμυθιού, αφήνουν στο σκοτάδι κάθε υποψία τραγουδιών (που δε θα τα γλιτώσεις φυσικά), και τονίζουν όλο το fun που έχει η ηρωίδα με τα μαλλιά της, μαλλιά που θυμίζουν καθαρά αυτά της Medusa των Inhumans χωρίς να μπορείς να πεις ότι και στη πρωτότυπη ιστορία ήταν ακριβώς φυσιολογικά. Η μεδουσικότητα του μαλλιού θα είναι και η μισή ταινία κατά πάσα πιθανότητα, κρίνοντας από το ότι στις μέχρι τώρα όχι και τόσο δημόσιες προβολές, η σκηνή που δέρνει (το μαλλί) τον άτυχο Flynn παίζει σε αργή κίνηση.

Μια καλή ταινία είναι ένα μεγάλο θαύμα όπως λέει κάθε παραγωγός με 3' εμπειρίας, άπειρα μπορούν να πάνε στραβά και στις καλύτερες οικογένειες, και συνήθως πάνε. Από την άλλη τα κινούμενα δε τυχαίνουν πετυχαίνουν όπως λέει και ο Jeffrey Katzenberg, πριν το "γύρισμα" κάθε σκηνή έχει κυριολεκτικά σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια, και σε τέτοια μορφή η Rapunzel προβάλλεται σε δοκιμαστικά ακροατήρια εδώ και μήνες με θετική ανταπόκριση. Από την άλλη άλλη, άμα παρακολουθείς αυτή τη διαδικασία (πολλών) χρόνων από κοντά, βρίσκεις συνέχεια αφορμές να γκρινιάζεις σε κάθε αλλαγή των πλάνων, πιο χαρακτηριστικά το Tangled πήγαινε κάποτε για look ζωγραφικού πίνακα (σαν αυτό που είχε δοκιμάσει και η Sierra στα King's Quest στα 90s αλά σε πιο 3D ας πούμε) υπό την επίβλεψη του Glen Keane. Αυτή η ιδέα δεν είχε περπατήσει ούτε καν για το Bolt (2008), παρολαυτά αρκετοί είχαν μείνει σε αυτόν τον.. κόσμο για χρόνια και πάθαν ένα σοκ με τις πρώτες τελειωμένες σκηνές. Σκηνές που παρεμπιπτόντως, τελειωμένες είναι, τελειωμένα στο φιλμ δεν είναι, άμα παρατηρήσεις έχουν αρκετές ασυνέπειες και ούτε η πρώτη φορά θα είναι αν μείνουν απέξω (πιο πρόσφατα το ίδιο έγινε και με σκηνές στα teaser της Πριγκίπισσας και του Βατράχου (2009)) ούτε η τελευταία.


One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Οι αντιδράσεις, ενημερωμένες ή μη, για το look του Tangled, παραμένουν μάλλον πρόβλημα για τη Disney Animation, και το studio κυκλοφόρησε ένα featurette που παρουσιάζει συνοπτικά το σχεδιασμό παραγωγής και μπορείς να το δεις στο YouTube,
    στη διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=awlBswjJC-g.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.