Unstoppable (2010): Trailer τρένου

Unstoppable - Trailer

Μετά το Taking of Pelham 1 2 3 (2009), Tony Scott και Denzel Washington αναλαμβάνουν να σταματήσουν ακόμα ένα ασταμάτητο τρένο μπροστά στα μάτια σου, το Νοέμβριο, όπως αναγγέλλει από τη Παρασκευή το σχετικό trailer στις αμερικάνικες αίθουσες και το MSN Movies.

Το trailer ξέφυγε νωρίτερα στα γιουτούμπια, χωρίς η Fox να κάνει καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια να το ελέγξει, πράγμα που από μόνο του δίνει μια ένδειξη ότι η παραγωγή δεν είναι ακριβώς από αυτές για τις οποίες προετοιμάζεις προσεκτικά το έδαφος μήνες νωρίτερα. Στη πραγματικότητα, και κλασικά για τη Fox άμα θες, το στούντιο είχε κάνει προσπάθειες να ρίξει τη κλάση της παραγωγής κάτω από τα $100M, και τα κατάφερε έστω κι αν χρειάστηκε να χάσει πολύ δημόσια τον πρωταγωνιστή της (που δεν είχε και πολύ όρεξη φυσικά να ρίξει το κασέ του) για μερικές μέρες. Παρολαυτά το φιλμ είναι ξεχωριστό στον 21ο αιώνα, από την άποψη ότι.. δεν έχει κακούργο στην ιστορία του, εκτός κι άμα μετράς για τέτοιον τον Ethan Suplee που αναλαμβάνει να εξηγήσει με κλασικό αθώο γκαφατζίδικο ύφος το πως καταλήγει η αμαξοστοιχία να γίνεται πύραυλος μεγέθους Chrysler Building σε κατοικημένες περιοχές. Και δε κατεβάζει την εξήγηση από το κεφάλι του, η ιστορία, κομπλέ με χαρούμενα πιτσιρίκια και μπάτσους που πυροβολάνε σα τη λύση σε οτιδήποτε, συνέβη πραγματικά στο Ohio την άνοιξη του 2001. Συνέβη, χωρίς υπόφαια χρώματα, και χωρίς εξπρεσιονισμούς σε εστιάσεις και κινήσεις της κάμερας τόσο μελετημένους που είναι αδύνατο να έγιναν φυσικά, βέβαια, αυτά είναι σήματα κατατεθέντα του σκηνοθέτη στον νέο ακόμα αιώνα, και το υπεράψογο μοντάρισμά τους ακόμα και στο trailer είναι και ο λόγος που αυτό δε πρόλαβε να παίξει πριν το Knight and Day (2010) κάτι μήνες νωρίτερα. Και άμα το πάρεις αυτό σα δήλωση προθέσεων, το Unstoppable σκοπεύει να αφήσει ένα ανθρώπινο χαμόγελο στο τέλος μέσα από όλη την υπερσκηνοθετημένη μηχανική βαβούρα, χωρίς το άγχος που καταπλάκωσε το Pelham τώρα, τη δεύτερη φορά.


One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Το ποστεράκι στο θέμα είναι βέβαια από αυτό που φτιάχνω μόνος μου, όταν δεν υπάρχει επίσημο artwork (ή αν είναι χάλια ή δε κολλάει στο θέμα). Η Fox πάντως έβγαλε επίσημη αφίσα μετά από κάποιες βδομάδες, η οποία είναι από τις τυπικές με κεφάλες και δε περιλαμβάνει πουθενά τρένο, ίσως και γιατί η πρώτη αρνητική αντίδραση ήταν πως το ίδιο έργο (i.e. το Pelham) ξαναπαίχτηκε και πέρσι.

    Παρεμπιπτόντως η επίσημη σελίδα (στην οποία πας άμα κάνεις κλικ στο ποστεράκι).. λειτουργεί πια, όταν βγήκε το θέμα ήταν ανύπαρκτη.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.