Black Swan (2010): Venice opening trailer

Black Swan - Trailer

Έχοντας ήδη μαζέψει συγκρατημένους διθυράμβους από τη δημοσιογραφική προβολή του, το Black Swan (2010) του Darren Aronofsky ανοίγει αυτή την ώρα και επίσημα στη Sala Grande του Lido το 67ο φεστιβάλ της Βενετίας.

Δε χρειάζονταν βέβαια οι ανταποκρίσεις για να μάθεις ότι ο Κύκνος είναι αδερφάκι of sorts του Παλαιστή (2008) που σήκωσε το Χρυσό Λιοντάρι δυο χρόνια νωρίτερα, και το trailer πριν καναδυό βδομάδες είχε ξεκαθαρίσει επιπλέον πως η γυμνή δυσοίωνη παρατήρηση ονείρων που γίναν εμμονές θα έφτανε αυτή τη φορά σε Cronenberg-ικές παραισθήσεις για να ταιριάζει τόσο με τη γυναικεία ψυχολογία όσο και το διαφορετικό επίπεδο τέχνης παύλα θεάματος. Ο Aronofsky φαίνεται να είχε στο μυαλό του την ιστορία από το 2000 και, ανεξάρτητα με τα λανθασμένα trivia του IMDb, η Natalie Portman φαίνεται να ήταν από πάντα και η πρώτη επιλογή του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, οπότε δεν είναι και δύσκολο να καταλάβεις πως αυτός ο ρόλος διαμορφώνονταν με τα χρόνια να την ακολουθεί, μέχρι το shooting script που τη βρίσκει πια καταξιωμένη και αλαφρά γερασμένη να ετοιμάζεται για μια από τις "μεγάλες πέντε" παραστάσεις κάθε μπαλαρίνας όσο η Mila Kunis απειλεί να της φάει και το ρόλο και τη κλειτορίδα. Η τελευταία, πιο πολύ αναμενόμενη για φέτος κορυφαία στιγμή της έβδομης τέχνης, δεν έχει παράδοξα ξεκαθαριστεί, από άποψη ποιότητας, στις μέχρι τώρα κριτικές, αλλά από το σενάριο και το μέχρι τώρα έργο του δημιουργού μπορείς άνετα να τη φανταστείς να προορίζεται για ενοχλητική και να καταφέρνει μόνο να τροφοδοτεί για χρόνια τις αρρωστημένα ελκυστικές φαντασιώσεις σου. Για τις πιο πεζές διεστραμμένες σέξι αφαναστικές στιγμές του φιλμ, και σε περίπτωση που διαβάζεις τις Μάζες σε Braille, ο Peter Debruge στο Variety εξηγεί πως ο σκηνοθέτης και η Amy Westcott δε φοβήθηκαν την υπερβολή στο συμβολισμό τους, στο άσπρο και στο μαύρο, ενώ η επιστροφή του Matthew Libatique στη φωτογραφία δε σήμανε καμιά αντίθεση στη τρομαχτικά ως τρομαρικά ντοκιμενταρίστικη αισθητική του Παλαιστή, ίσα ίσα τη πήγε και παραπέρα. Πιο σημαντικά πάντως, αν θες από τα τεχνικά να φτάσεις στην ουσία, η υπόσχεση του Clint Mansell να ενσωματώσει Λίμνη των Κύκνων στη μουσική του, είχε ήδη υλοποιηθεί με ανάποδες νότες του θέματος του Tchaikovsky στο τέλος του trailer.



4 Responses so far.

  1. s_dany said

    [Βαγγέλη, ξέρω οτι κάνεις screening στα σχόλια γιαυτο γράφω εδώ, δεν χρειάζεται να το δημοσιεύσεις]

    Δεν κάνω τον έξυπνο ούτε το παίζω politically correct, αλλά αν σκεφτόσουν μια στιγμή πόσο αποκλεισμένα είναι τα τυφλά άτομα από το σινεμά (από τις ταινίες γενικά) στην Ελλάδα, αφού δεν παίζει καμία περίπτωση να πετύχουν κάπου φωνητική περιγραφή, δεν νομίζω οτι θα το έγραφες το "σε περίπτωση που διαβάζεις τις Μάζες σε Braille", χτυπάει άσχημα...

    Σωτήρης

  2. cheaptalk said

    Ερρρ.. τώρα τι να σου πω, δε ξέρω πόσο προσβάλλει τον κάθε τυφλό να προσθέτεις και εξηγήσεις για τυφλούς σε όσα λες, αλλά προσωπικά το κάνω συχνά :p

  3. cheaptalk said

    BTW, για τα λάθη στο IMDb (που αναφέρω στο κείμενο) έχω κάνει ήδη submit update, ας μη κουράζεται κανένας άλλος :p

  4. cheaptalk said

    Το ρεπορτάζ που όλοι περιμέναμε έπρεπε να περιμένει τη προβολή του φιλμ στο Toronto τελικά. Σύμφωνα με τον Mr. Skin στο 1:06 ακριβώς.. δε συμβαίνουν και πολλά:

    After locking her mom out of her room, Natalie Portman and Mila Kunis move in for a full-on makeout session. Both eventually strip each other down to bra and panties and continue to make out. Kunis goes down between Portman's legs and begins to give her oral. We see this from Portman's view so Kunis' head is right there between the legs.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.