Easy A (2010): Toronto SP trailer

Easy A - Trailer

Aπό τα αμέτρητα φιλμ που ψάχνουν δημοσιότητα και φέτος στο Toronto, πρώτο που μάζεψε ψιλοξεσαλωμένες κριτικές, και όχι ακριβώς αναπάντεχα, είναι το Easy A (2010), εφηβοκωμωδία που ανοίγει την επόμενη βδομάδα στην Αμερική για να κάνει τσεκαρισμένα πια την Emma Stone superstar.

Βασισμένη κάπως στο Άλικο Γράμμα του Nathaniel Hawthorne, κυρίως από την άποψη ότι πια το φοράει η Emma με περηφάνεια όπως βλέπεις, η σύνοψη μιλάει για μικρή που γίνεται η δημοφιλής τσουλάρα του σχολείου χωρίς ακριβώς να έχει χάσει τη παρθενιά της. Περίεργα, αυτό δεν υπονοεί τη χρήση άλλης δημοφιλούς οπής, αλλά ότι η μικρή το προσποιείται για χάρη gay, στρουμπουλούληδων και λοιπών περιθωριακών του σχολείου, υφαίνοντας μια κάποια ευαίσθητη ηθική μυθολογία στη πορεία. Και όταν ενσωματώνει στο υφαντό και κάτι τετριμμένα να, το πρώτο που κάνει είναι να τα σχολιάζει, όπως βιάζεται να ξεκαθαρίσει το trailer και ο σκηνοθέτης σε κάθε του συνέντευξη, αλλά δε προσπέρασαν με την ίδια ευκολία και οι κριτικές. Σαν αποτέλεσμα, η γενική αίσθηση είναι κωμωδίας που το προσπάθησε αρκετά, μιας "γυμνασιακής τρέλας που αναποδογύρισε ένα αδιέξοδο είδος με κατεργάρικο πνεύμα" σύμφωνα με τον Kirk Honeycutt στο THR, αλλά δεν έφτασε ακριβώς σε κλασικότητα Mean Girls (2004), ούτε βέβαια πιο πέρα, σε τίποτα από John Hughes των 80s, αν εξαιρέσεις το σημαντικό γυναικείο κεντρικό χαρακτήρα. Ο τελευταίος πιστώνεται τόσο στην αναμφισβήτητα ταλαντούχα από όλες τις απόψεις δεσποινίδα Stone, όσο και στον δημιουργό του, Bert V. Royal, τριαντάρη θεατρικό συγγραφέα του οποίου τα off-Broadway ανεβάσματα με πυρομανίες, μυσοφοβίες και πιωμένες cheerleaders βεβαίως βεβαίως, φαίνεται να κίνησαν το ενδιαφέρον του Hollywood στα 00s. Το σενάριο του Royal, ακόμα και μετά τις διορθώσεις του σκηνοθέτη του, έχει γλώσσα γεμάτη ανήλικες χριστοπαναγίες και δεν είναι καθόλου απίθανο η προσαρμογή της παραγωγής σε PG-13 να της στέρησε την είσοδο στα all-time classics, παρολαυτά μπαίνει άνετα στα κορυφαία των τελευταίων χρόνων και μάλλον θα πετύχει "ένα είδος έξοχου" ειδικά για το κοινό της, όπως καταλήγει το Variety περισσότερο συνοψίζοντας τον τρελό ενθουσιασμό των ακροατηρίων στις δοκιμαστικές προβολές των τελευταίων βδομάδων.



Previously on Movies for the Masses: Barney's Version (2010): Venezia 67 trailer

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Η ταινία είναι στις πολλές Special Presentations του Toronto, και σα τέτοια ανοίγει εκεί τα ξημερώματα, αλλά έκανε δημοσιογραφικές από χτες φυσικά. Ο σκηνοθέτης λέγεται Will Gluck, όμως δε μου φάνηκε αρκετά σημαντικό για να το χωρέσω πουθενά στο κείμενο :p

  2. cheaptalk said

    Παρά τις φεστιβαλικού επιπέδου κριτικές, η Sony δε κατάφερε να "ανοίξει" το φιλμ πέρα από ανήλικα κοριτσάκια, και οι εισπράξεις ήταν θετικές (περίπου $18M το πρώτο σαββατοκύριακο, με σχετικά μικρές πτώσεις τα επόμενα) αλλά όχι και τρελές. Παρολαυτά, πριν κλείσει μήνα στις αίθουσες, η Sony ανακοίνωσε πως η Emma Stone θα παίξει την Gwen Stacy στο reboot του Spider-Man.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.