The Fighter (2010): Fighting chance trailer

The Fighter - Trailer

Από τις λίγες οσκαρικές παραγωγές που δεν έχει αποκαλύψει ακόμα όλα τα χαρτιά της, ο Fighter (2010) του David O. Russell παίζει από τη Παρασκευή μπουνιές μέσω trailer, όχι με τους αντιπάλους του στη κούρσα αλλά με τον Tourist (2010) που θα τον βρει απέναντι στα ταμεία. Μερικές μέρες νωρίτερα, η Paramount είχε πετάξει κάτι σα πετσέτα, ανακοίνωσε πως το άνοιγμα του Μαχητή της στις 10 Δεκεμβρίου (και απέναντι στον Τουρίστα της Sony) θα είναι περιορισμένο, και μετακίνησε την ευρεία διανομή για μια βδομάδα μετά.

Δεν είναι και κάνα βιομηχανικό μυστικό βέβαια πως το Hollywood μάλλον αδιαφορεί πια για οσκαρικές δόξες, εφόσον αυτές δεν έρχονται μόνες τους. Οι σχετικές καμπάνιες απορροφούν προϋπολογισμούς μέχρι και κάποιων εκατομμυρίων δολαρίων, η παγκόσμια κρίση επηρέασε αρκετά και τον κινηματογράφο, και κυριότερα, τα είδη που κάνουν (πιο) αδύναμα τα γόνατα των παπούδων της Ακαδημίας, τα μεγάλα δράματα, είναι.. μεγάλα δράματα και στα ταμεία τα τελευταία χρόνια, οι καιροί άλλαξαν γενικότερα και οι καιροί απαιτούν ψυχαγωγία light ειδικότερα. Πιο χαρακτηριστικά πέρσι η Paramount δε βλεφάρισε προτού στείλει το Shutter Island (2010) και τον Martin Scorsese εκτός εποχής βραβείων, για να καλύψει τρύπες στους ισολογισμούς της και να γλιτώσει ταυτόχρονα τα έξοδα κύρους, και ακόμα χαρακτηριστικότερα, αυτό το project με τον Mark Wahlberg στον κεντρικό ρόλο, χρειάστηκε να περάσει χρόνια μετρήματος των εμπορικών του μούσκουλων προτού πάρει μια ευκαιρία να αποδείξει την αξία του σε καμιά σκοτεινή αίθουσα. Οι NY Times έψαξαν το ιστορικό της παραγωγής την εποχή που οριστικοποιούνταν τα ματς της, τον Αύγουστο, και βρήκαν καταρχήν τον Marky Mark να έχει εξουθενωθεί από τη καθημερινή προετοιμασία, κομπλέ υποθέτεις με υπόκρουση τουρουρού-πατίστααας, για τέσσερα χρόνια και βάλε, όσο ακόμα αναπτύσσονταν το σενάριο και πηγαινοέρχονταν οι σκηνοθέτες. Βάζοντας και την υπόλοιπη εικόνα στο κάδρο, για αρκετά φεγγάρια το έργο ήταν πασίγνωστο σα Darren Aronofsky's Fighter, είχε διαδεχτεί σε γιοφυροαρτικότητα το Darren Aronofsky's Batman: Year One, και φυσικά δε θα μπορούσε να έχει κάνει χωρίς τον Brad Pitt να περνάει να πει μια καλησπέρα και να απομακρύνεται με ελαφρά πηδηματάκια, ώστε να κρατάει μόνιμα πια μολύβι στη τσέπη ο δημιουργός του Pi (1998) για να του δείξει το σχετικό τρικ (του Pitt) άμα τον ξαναπετύχει. Μετά το 2007, όταν και ξεκίνησε η παραγωγή του Wrestler (2008), ο Fighter φάνηκε να καταρρέει, και σύμφωνα με τους Times ο πρωταγωνιστής του τον κράτησε ζωντανό, φέρνοντας αν διαβάσεις ανάμεσα στις γραμμές, τον Russell να του δώσει μια χροιά χιουμοριστική, στο στιλ των Three Kings (1999).

Για.. ακόμα περισσότερο χιούμορ, o Christian Bale ανέλαβε το δεύτερο ρόλο, και φτάσανε μέχρι τα καθημερινά poll του IMDb τα στοιχήματα για το ποιός από τους τρεις βασικούς συντελεστές θα αρχίσει πρώτος τα μπινελίκια που θα κάνουν στη συνέχεια το γύρο των διχτύων. Κόντρα στη κακή τους φήμη (που για τον Bale τουλάχιστο είναι μόνο της κακιάς ώρας και άρα λίγο πολύ άδικη) όλοι τα πήγαν μια χαρά on set όπως βλέπεις, το καστ έγινε οσκαρικότερο όπως ξαναβλέπεις, και τα screenings στις αρχές της χρονιάς ήταν αρκετά πετυχημένα για στηρίξουν χολιγουντιανό άνοιγμα. Ακόμα και τότε το studio φαίνεται να συνέχισε να ψάχνει εγγυήσεις όμως, και καταλύτης των διαδικασιών ήταν η ανησυχία του μην τη πατήσει όπως η Warner με το Slumdog Millionaire (2008) που της.. γλίστρησε προς τη Fox Searchlight. Στα τυπικά, η ιστορία είναι βασισμένη στα χρόνια του πυγμάχου σούπερ ελαφρών βαρών (64ων κιλών) Micky Ward πριν τις κόντρες του με τον Arturo Gatti που σημάδεψαν το άθλημα στην Αμερική στα 00s. Και σύμφωνα με όσους την έχουν δει να ξεδιπλώνεται στο πανί, διαφέρει πολύ από την ψυχοτονωτική τηλεταινία της εβδομάδας που προωθεί και το trailer στις μάζες, ο Wahlberg δεν υπερέβαλλε και πολύ όταν έλεγε πως πρόκειται για ότι καλύτερο έχει κάνει μέχρι τώρα, και ο Bale (που παρεμπιπτόντως, δε χάνει μαλλιά, τα έχασε για τον ρόλο, σα τα κιλά) έχει εξασφαλισμένο αγαλματάκι.



3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Χοντρικά, ο Pitt ακούγονταν και για το Year One και χοντρότερα άφησε ξεκρέμαστο τον Aronofsky στο Fountain, σε περίπτωση που δε το ξέρει κανένας και μπερδεύτηκε με τα pencil tricks :p

  2. Akis said

    Tο IMDB έβαλε το The Fighter στις 250 top ταινίες όλων των εποχών (http://www.imdb.com/chart/top?tt0964517). Τυχαίο; Δε νομίζω ;)

  3. Stathis said

    Πολύ καλύτερο από τα Rocky (συγνώμη κύριε Stallone!). Ο Wahlberg με κάθε ταινία (The Departed, Max Payne) γίνεται και καλύτερος.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.