Don't Be Afraid of the Dark (2011): Trailer σεντόνι

Don't Be Afraid of the Dark - Trailer

Με τον Guillermo del Toro να τη παρουσιάζει, όπως βλέπεις και στο trailer της που κυκλοφόρησε το σαββατοκύριακο, Don't Be Afraid of the Dark (2011) λέγεται μια ταινία που σου δίνει αρκετούς λόγους να φοβάσαι το σκοτάδι φυσικά, και ανοίγει στην Αμερική.. όλο και αργότερα, κάπου στο τέλος Αυγούστου αυτή τη περίοδο. Η παραγωγή είναι remake της ομώνυμης τηλεταινίας του '73 που φαίνεται να έχει γίνει πια κλασική, και ο Del Toro ξόδεψε πάνω από δέκα χρόνια να τη σχεδιάζει, αλλά είχε την ατυχία να κάνει την ανάπτυξη κάτω από τη στέγη της Miramax, την οποία την ξεφορτώθηκε η Disney μάλλον με συνοπτικές διαδικασίες στα τέλη του 2010.

Αν πας τώρα στο dontbeafraidofthedark-themovie.com, βλέπεις ένα site αφιερωμένο στο.. DVD του I Am Number Four (2011), και παίρνεις μια ιδέα της καραφτήνιας των χειρισμών του στούντιο που "αφάνισαν" συναισθηματικά τον Μεξικάνο με το ιδιαίτερο δημιουργικό έργο, αφανίζοντας ουσιαστικά και το φιλμ που είχε αρχική ημερομηνία εξόδου στις 21 Ιανουαρίου, κάνα μήνα μετά την οριστική συμφωνία Disney-Filmyard Holdings για την αγοραπωλησία της Miramax. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των LA Times, η Disney δεν ήθελε να ξοδέψει χρήματα για τη διανομή τόσο του Σκοταδιού όσο και του Debt (2010) του John Madden, παρόλο που είχε ήδη δώσει κάποια για τη προώθηση, και παρόλο που της αναλογούσε μεγάλο μερίδιο από τις εισπράξεις φυσικά. Πιο ξεκάθαρα, το στούντιο του πόντικα παράτησε τη διανομή και άλλων παραγωγών στιλ Last Night (2010) γιατί δε τις έκοβε και για μεγάλες επιτυχίες και δεν ήθελε να συνδέσει το όνομά του με τις.. ανηθικότητές τους, και οι βρόμες στα φόρα λένε ότι το Σκοτάδι τα πήγαινε χάλια στις δοκιμαστικές προβολές, ενώ σίγουρα έφαγε αμετάκλητο R στον δείκτη καταλληλότητας από την MPAA. Έτσι το φιλμ κατέληξε στη FilmDistrict, μια εταιρεία που πήρε μπροστά τον περασμένο Οκτώβριο με τη συμμετοχή του Bob Berney, αυτού του τύπου που άμα θυμάσαι έστησε την Apparition, έθαψε μερικές καλές ταινίες, κι έφυγε. Στο δελτίο τύπου της διανομής του Σκοταδιού βέβαια, ο Del Toro δηλώνει πως η συνεργασία με τον Berney είναι πάντα "συναρπαστικό προνόμιο" και η αλήθεια είναι πως ο τελευταίος, μέσω της Picturehouse, πήγε τον Λαβύρινθο του Πάνα (2006) στα Όσκαρ και τον βοήθησε να κόψει και καμιά 40ριά εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική. Επιπλέον, η Disney έσμπρωχνε κατά μεγάλο μέρος το Don't Be Afraid of the Dark σαν ένα ακόμα Haunted Mansion (2003), κομπλέ με παρόμοια τρομάρικο teaser, και στο trailer, παρόλο που διατηρεί τα σεντόνια του φόβου στο τέλος, διακρίνεις ένα μεγαλύτερο σεβασμό στα ιδιαίτερα στοιχεία της παραγωγής, αν όχι πουθενά αλλού στα διαφορετικά εξωτερικά πλάνα του σπιτιού της ιστορίας, που δε μοιάζει πια να φιλοξενεί την οικογένεια Addams.

Η πρωτότυπη ιστορία θέλει το σπίτι περίπου στοιχειωμένο, τα απαίσια πλασματάκια που ξεφυτρώνουν από το υπόγειο είναι.. αρχαία πράματα και όχι φαντάσματα προφανώς, ενώ ο Del Toro τη ξανάγραψε για να συμπεριλάβει το στοιχείο που της έλειπε, το αντρόγυνο που μετακομίζει στο παλιό μέγαρο έχει τώρα και κόρη, η οποία γίνεται πια στόχος των αντιπαθητικών καλικάντζαρων (αντί για τη γυναίκα του ζευγαριού). Ο Del Toro έγραψε το σενάριο με τον συνεργάτη του από το Mimic (1997) Matthew Robbins, και οι δυο τους δε χάλασαν και τις καρδιές τους με τη Disney, φαίνεται να έχουν ολοκληρώσει και το σενάριο για το reboot του Haunted Mansion, προγραμματισμένο για το 2012. Η σκηνοθεσία είναι του κομικάνθρωπου Troy Nixey που έκανε ένα μικρού μήκους που εντυπωσίασε τον Del Toro πριν 3-4 χρόνια, και ο σκηνοθέτης είναι υπεύθυνος και για όλον τον "χαρακτήρα" του μεγάρου, όπως δηλώνει αναλυτικά σε κάθε ευκαιρία. Η παραγωγή πρόβαλλε ένα δεκάλεπτο σκηνών στη περσινή Comicon με θετική υποδοχή, και έκανε και ημιεπίσημες προβολές το χειμώνα, προετοιμαζόμενη για την τότε επικείμενη έξοδο. Εκεί η ανταπόκριση ήταν γενικά πιο συγκρατημένη, το.. πανάρχαιο σενάριο του Del Toro δε φαίνεται να εξερευνάει με τόση επιτυχία θέματα που ξανάπιασε στη Ράχη του Διαβόλου (2001) και στον Πάνα, ο σχεδιασμός της παραγωγής είναι άψογος φυσικά.



Previously on Movies for the Masses: 50/50 (2011): Trailer εν χρω

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.