L'Apollonide (2011): Sélection officielle teaser

L'Apollonide - Teaser

Κουβαλώντας τις περισσότερες ελπίδες να επαναφέρει τις, μέχρι πριν λίγα χρόνια παραδοσιακές, πίπες στο φεστιβάλ των Κανών, το Apollonide (2011) του Bertrand Bonello απέκτησε, μάλλον μέσα στο σαββατοκύριακο, teaser από τη Haut et Court για να συνοδεύει την εξίσου υπέροχα γαλλικά ξώβυζη αφίσα του που κυκλοφόρησε τη προηγούμενη βδομάδα.

Ο Bonello είχε πιπώσει σχετικά διαβόητα τη sélection officielle semaine de la critique, χρησιμοποιώντας τον Titof (και την Ovidie να παριστάνει το διαγωνιστικό) στον Pornographe (2001), ένα φιλμ από αυτά τα γαλλικά που κινδύνευαν τότε να απαγορευτούν γιατί τρέλεναν τις αγελάδες, μια τυπική ασυναρτησία γύρω από έναν παλαίμαχο πορνογράφο που ψάχνει τυπικά το νόημα της ζωής αναπολώντας τον τυπικό τσοντομάη του '68. Στον τόπο του εκσπερματώματος επέστρεψε δυο χρόνια αργότερα πιο επίσημα με την ακόμα πιο αργοκίνητη και.. ερρρ.. τραβεστότερη Tiresia (2003), αλλά το πλαστικό εξάρτημα που φόραγε η Clara Choveaux ήταν περιορισμένων δυνατοτήτων και έχασε τα πρωτεία από αυτό του Vincent Gallo στο Brown Bunny (2003). Έτσι, δέκα χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης επιστρέφει ελπίζεις δριμύτερος, μάλλον χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό, και σίγουρα με μια ολόκληρη σειρά πορνοδιαστροφών, στις οποίες ειδικεύονται, ξεχωριστά η καθεμιά, οι ας πούμε εσώκλειστες σε μπορντέλο της αυγής του 20ου αιώνα. Παραπέμποντας στον Άνθρωπο που Γελά (1928) σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, η ποιητική σύνοψη του φιλμ μιλά για πόρνη που χαρακώνεται με χαμόγελο τραγικό, και για τις ζωές των άλλων κοριτσιών γύρω της, "τις αντιπαλότητες, τους φόβους, τις χαρές, τις λύπες τους", οπότε άμεσα συμπεραίνεις πως ο Bonello σκέφτηκε να πιάσει τις υπαρξιακές αγωνίες των πορνών μετά από αυτές του πορνογράφου, και sure enough, οι σημειώσεις της παραγωγής τον έχουν να συζητάει με τη δημοσιογράφο Laure Adler, για το πως ποτέ κανένας δεν καταπιάστηκε να παρουσιάσει τη σκοπιά των γυναικών αυτών. Η σκοπιά της Jasmine Trinca που πρωταγωνιστεί, τρίτη ανάμεσα στις έξι και με ειδικότητα τη κοπρολαγνεία, δεν είναι και ιδιαίτερα ενθαρρυντική πάντως, λέει πως οι σκηνές στο Apollonide είναι, εκτός από αναμενόμενα αφηρημένες, απλά ημίγυμνες χωρίς να παρουσιάζουν και πολλά. Βέβαια, μαζί με το βασικό καστ στο οποίο ηγείται η Hafsia Herzi, το teaser παρατάσσει ολόκληρη εντεκάδα επιλογών να σε υποδέχεται, οπότε μη χάνεις ακόμα τη πίστη σου στην επί της οθόνης παροχή υπηρεσιών από τις υπόλοιπες.



2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Σαν οριστικό κριτικό απόηχο από τις Κάνες για το φιλμ, μπορείς να κρατήσεις το "Creakily pretentious, with amateur execution and a completely wrongheaded approach, L’Apollonide is a sensationalist bore", του Kevin Jagernauth στο Playlist. Αναμενόμενα, οι γυναίκες μάλλον ενθουσιαστηκαν από τις συνηθισμένες υποκριτικές πατέντες του Bonello, όπως δείχνει χαρακτηριστικά η κριτική που έβγαλε ο Hollywood Reporter. Αλλά οι περισσότεροι μίσησαν με πάθος το φιλμ, όπως λέει και ο Mike D'Angelo που παραδόξως και παρολαυτά το υπερασπίζεται.

  2. cheaptalk said

    Κάπως ειρωνικά αλλά και κάπως λογικά, η Sundance Selects που είχε αγοράσει και το έτερο μπορντελοφίλμ του διαγωνιστικού, το Sleeping Beauty, ανακοίνωσε την απόκτηση των βορειοαμερικάνικων δικαιωμάτων διανομής και του Apollonide.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.