M:I IV - Ghost Protocol (2011): Trailer αποκηρυγμένων

Mission: Impossible - Ghost Protocol - Trailer

Αν και χωρίς το γαλλικό ντουμπλάζ δεν έχει το ίδιο εφέ, σήμερα ξαμολύθηκε κι επίσημα στα δίκτυα του πρώτο trailer της επιστροφής του Ethan Hunt, ακριβώς όπως ξαμολύθηκε και στις αίθουσες μπροστά απ’ τους Transformers: Dark of the Moon, για να εξασφαλίσει το μέγιστη δυνατή έκθεση σε πεινασμένους για οπτική καταστροφή θεατές.

Σε περίπτωση που δεν το θυμάσαι απ’ την δεύτερη ταινία, ο πράκτορας με το μαλλί κομμωτηρίου και την έφεση στις επικίνδυνες αποστολές, ξέρει να σκαρφαλώνει τις πιο απόκρημνες των πλαγιών με μόνο εξοπλισμό τα παντοδύναμα δαχτυλάκια του, οπότε ετούτο το trailer με τα ειδικά βεντουζογάντια που χρησιμοποιεί για να συρθεί στα γυαλιστερά παράθυρα του ψηλότερου κτιρίου του κόσμου, μπορείς να πεις πως υπονοεί ότι ο πράκτορας έχει αρχίσει να σκουριάζει λίγο, έστω κι αν το μαλλί του παραμένει εξίσου ισιωμένο με τις καλύτερες μέρες του. Ίσως γι’ αυτό η πλοκή με τους αποκηρυγμένους πράκτορές του, αυτή τη φορά δεν φαίνεται να ακολουθείται απ’ την μεθοδική εξολόθρευση ολόκληρης της ομάδας του, αφήνοντάς τον μόνο κι έρημο να έχει να αντιμετωπίσεί το σύστημα όπως στην πρώτη αποστολή που σου συστήθηκε πριν 15 χρόνια, φρεσκαδούρης ακόμη.

Όπως και να 'χει ετούτο το τέταρτο επεισόδιο της σειράς που έχει μαζέψει πάνω από δυο δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, έρχεται να εισάγει τους μυστικούς υπερπραχτόρους του στη νέα δεκαετία, ακολουθώντας το δημιουργικά καλύτερο και εισπρακτικά χειρότερο κομμάτι του franchise, που με το Mission: Impossible III (2006) σού είχε συστήσει, αν θυμάσαι, τον JJ Abrams ως κινηματογραφικό αναβιωτή χαμένων υποθέσεων. Και με τον ίδιο και τον Tom Cruise στο στόρι που έκαναν σενάριο οι τηλεοπτικοί γραφιάδες Josh Appelbaum και André Nemec του Alias, ετούτη η απόπειρα προφανώς επιχειρεί αντίστοιχη της προηγούμενης ταινίας επιστροφή στην γειωμένη σώμα με σώμα μάχη, καρυκευμένη με ολίγη από βιβλικής καταστροφής εκρηκτικότητα κατασκευών και οχημάτων, απομακρυσμένη όμως απ’ τις εναέριες χορογραφίες του John Woo που εκτροχίασε το Mission: Impossible II στις αρχές της χιλιετίας. Επίσης το pedigree της παραγωγής ίσως και να 'χει τα φόντα να βάλει στην κατσαρόλα τα παιχνίδια εξουσίας και όπισθεν των σκηνών προδοσίας και δολοπλοκιών που μπορούσε με άνεση να μετατρέψει σε ψυχολογική δράση ο Brian DePalma δουλεύοντας στο σενάριο του David Koepp για το Mission: Impossible (1996) που τα ξεκίνησε όλα, σίγουρα όμως μπορείς να ποντάρεις στην ευαισθησία του Brad Bird που δοκιμάζεται εδώ στην πρώτη του live action κινηματογραφική σκηνοθεσία, για να εντοπίσει λίγη ψυχή πίσω απ’ τα ανέκφραστα poker faces ενός tentpole που σ’ αυτή τη φάση της προώθησής του, δεν δείχνει να έχει τίποτα να δείξει, πέρα απ’ τα αλαχάνιαστα τρεχαλητά του Cruise προς την κορυφή των χριστουγεννιάτικων ταμείων τον ερχόμενο Δεκέμβρη.



Previously on Movies for the Masses: War Horse (2011): Trailer ιππικού έπους

4 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Ο verbal έβαλε ως συνήθως.. ότι να 'ναι για φωτογραφίες στο θέμα, κουράγιο μαζο-αναγνώστη, θα εμφανιστούν κάποια στιγμή κι αυτές :p

  2. Anonymous said

    Καλά που πέρασες μια βόλτα γιατί είδα αρχικά το θέμα να μοιάζει να έχει broken video και ετοιαζόμουν πάλι να κοιτάξω το embed να δω τι linkαρε λάθος ο verbal αυτή τη φορά (:p), αλλά okay, ήταν απλώς η pic "καλοδιαλεγμένη". Τέσπα, no harm no foul.

    Πέραν αυτού πάντως, μίας και έπιασα πάλι keyboard στο mftm, ευκαιρία νομίζω είναι να σου κουνήσω και σένα μια φορά το δάχτυλο, mr. cheap, για τον proudly homebrewed player σας. 2011 έχουμε, μια fullscreen λύση για τα trailers πώς και δεν έχετε βρει ως τώρα, ρε παιδιά; Το καλύτερο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε με το τρέχον setup είναι να φουσκώσει λίγο σε μέγεθος ο player με το γνωστό κόστος στον FF μετά του να μην μπορεί κανείς να scrollάρει με το mouse wheel τη σελίδα (μικρό κακό, but still). Καλό το code-fu, δε λέω (και 'γω νιώθω περήφανος καμιά φορά όταν φτιάχνω ένα προχωρημένο feature μόνος μου), αλλά μήπως εδώ τελικά χρειάζεται κάτι πιο standard και εδραιωμένο όπως λ.χ. YT embed;

    Κιπ γουόκινγκ,
    Prokodile

  3. cheaptalk said

    To YouTube κάνει κωδικοποίηση κάπου στο 1/3 του bitrate που έχουν τα βίντεο στις Μάζες. O player που δίνει το YouTube για embed, δεν έχει αυτό το "theater mode", το άνοιγμα του βίντεο κατά μήκος της σελίδας, που έχει κάθε site που παίζει βίντεο και σέβεται τον εαυτό του. Το embedded Flash, καθυστερεί καναδυο δευτερόλεπτα το φόρτωμα της σελίδας, ειδικά τώρα που έχει γίνει εξωτερικό process στους περισσότερους browsers. Και καθυστερεί έτσι κι αλλιώς αισθητά το σκρολάρισμα της σελίδας σε όλους τους browsers πλην IE, μόνο με το που υπάρχει σε αυτή. Τέλος, για να σταθώ μόνο στα πολύ σημαντικά, καμιά σελίδα δε φαίνεται επαγγελματική, και κανένα design δε φαίνεται γενικά επαγγελματικό, όταν του παραχώνεις στοιχεία εξωτερικά πάνω στα οποία δεν έχεις κανέναν έλεγχο.

    Στο Flash, το "Full Screen" είναι μια γραμμή κώδικας, του λες να βάλει όλο το stage ή συγκεκριμένο κομμάτι σε fullscreen και τελείωσες. Για μένα χακιά είναι, το theater mode του φτωχού και άσχετου, σπάει ένα σωρό συμβάσεις και αισθητικές (κάνε όλο τον browser zoom ή fullscreen άμα δε βλέπεις και καλά, τι να σου πω :p), και άσχετα αν κάποιοι φτάσανε να το βλέπουνε (να μη χαρακτηρίσω πως :p) σαν πολυτέλεια, δε πρόκειται να υλοποιηθεί ποτέ στις Μάζες.

    Σε περίπτωση που δε το έχει πάρει κάποιος χαμπάρι, ο player φορτώνει μόνο όταν πατήσεις το "play", δεν υπάρχει στη σελίδα πριν, ούτε μετά το stop. Και, ως συνήθως τόσα χρόνια, είχε γίνει minimal προτού επικρατήσει αυτό ως σχεδιαστική τάση και στους υπόλοιπους embedded που ακόμα έχουν κάτι τεράστιες κουμπάρες στη μέση γενικά, και είναι σχεδιασμένοι να ξεχωρίζουν στη σελίδα γενικότερα, πολύ απλά γιατί στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι embedded σε καταστολισμένα τσαντίρια.

    Για τον Firefox, το ξέρω το "πρόβλημα", δεν είναι δικό μου, του Firefox είναι, μάλλιασε η γλώσσα μας μια δεκαετία να στηρίζουμε το "code to standards" και όχι ανάλογα με τις παραξενιές του κάθε browser, με αρκετές χακιές είναι φορτωμένο ήδη κάθε μαζο-design, τρώω κάθε φορά μια βδομάδα να στήνω κάτι που θεωρητικά λειτουργεί, και καναδυο μήνες να υποστηρίζω τις παραξενιές της κάθε έκδοσης του κάθε browser. Για τον Chrome (για να μη πιάσω τον Firefox) είχα κάνει αναφορά bug από την εποχή του προηγούμενου μαζο-design (η κάθετη γραμμή στη μέση δεν αμφανίζονταν άμα είχε ύψος πάνω από 4096px), το οποίο είχε αναφερθεί και νωρίτερα, αναφέρθηκε και δεκάδες φορές στη συνέχεια, και ακόμα δεν έχει διορθωθεί. Και να μη πιάσω και την άλλη πλευρά, τα 50-100 άτομα που εξακολουθούν να μπαίνουν κάθε μέρα με IE6 και τελικά τους λυπήθηκα και έφαγα καναδυο μέρες να μπορούν κάτι να βλέπουν.

  4. cheaptalk said

    Γενικά, ΟΚ δεκτές οι παρατηρήσεις, αλλά αν κάθε πρόταση που γράφω στα κείμενα (και μετά τη κόβω για να φαίνονται καλύτερα στο πλαίσιο της σελίδας :p) μπορώ να κάθομαι να τη συζητάω ώρες γιατί την έγραψα, δέκα φορές παραπάνω μπορώ να εξηγάω και γιατί κάθε κομμάτι της σελίδας είναι εκεί που είναι και κάνει αυτό που κάνει. Και πολύ παραπάνω χρόνος χρειάζεται γενικά να πειστώ να αλλάξω και τίποτα, χωρίς να αποκλείω και τίποτα duh moments βέβαια :p

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.